Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Μαζική απάντηση στην απαγόρευση και στον Ομπάμα (photos-video)

Χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι είπαν όχι στην αυταρχική και αντιδημοκρατική απαγόρευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και διαδήλωσαν μαζικά και μαχητικά στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στην επίσκεψη του εκπροσώπου του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού Μπ. Ομπάμα.

Από τις 5.00 μ.μ. ο κόσμος άρχισε να πυκνώνει μπροστά στο Ε.Μ. Πολυτεχνείο στην οδό Πατησίων,όπου από το πρωί ξεκίνησαν οι τριήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973. Πυκνά μπλοκ και παλμός κυριάρχησαν στην συγκέντρωση, που καλούσαν εργατικά σωματεία (από τη συνέλευση της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό και άλλα), ο Συντονισμός Σωματείων, Συλλόγων και Συλλογικοτήτων για το προσφυγικό, πολλοί Φοιτητικοί Σύλλογοι, αλλά και Οργανώσεις της ανατρεπτικής και μαχόμενης Αριστεράς.

Η πορεία ξεκίνησε γύρο στις 6.00 μ.μ. από την οδό Πατησίων και προχωρούσε αργά, αλλά σταθερά μπαίνοντας στην οδό Σταδίου για να πορευθεί προς την Πρεσβεία των ΗΠΑ. Στην κεφαλή το κοινό πανό με το σύνθημα "Όχι στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο-Ομπάμα Ανεπιθύμητος" και υπογραφή Σωματεία-Σύλλογοι-Συλλογικότητες. Αμέσως μετά εργατικά σωματεία και το πανό του Συντονισμού για το Προσφυγικό, καθώς και μεγάλα πυκνά μπλοκ δεκάδων Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας που με αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων καλούσαν στην συγκέντρωση και πορεία από το Πολυτεχνείο. Ακολουθούσαν τα μαζικά μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΕΕΚ και της ΟΕΝ, της ΟΡΜΑ και της ΟΚΔΕ, καθώς και αυτόνομων και αναρχικών συλλογικοτήτων.

Στο ύψος της οδού Κολοκοτρώνη στη συμβολή της με την οδό Σταδίου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με κλούβες και διμοιρίες ΜΑΤ εμπόδισαν τη συνέχιση της διαδήλωσης. 


Μόλις οι πρώτες αλυσίδες των διαδηλωτών έφτασαν κοντά στον αστυνομικό φραγμό οι δυνάμεις καταστολής απάντησαν με ρίψη χημικών και επίθεση προς τα μπλοκ της πορείας. 


Τα μπλοκ γρήγορα ανασυντάχθηκαν και άλλα μέσω της οδού Πανεπιστημίου, άλλα από την Σταδίου, συνέχισαν την πορεία, δεχόμενα συνεχείς επιθέσεις και πολλά χημικά από τις διμοιρίες των ΜΑΤ που κυνηγούσαν τα μπλοκ σε όλη τη διαδρομή μέχρι την Ομόνοια.

Νωρίτερα επίσης στην οδό Σταδίου είχαν πορευθεί μπλοκ της ΛΑ.Ε κια της Λαϊκής Αντίστασης, ενώ στην Ομόνοια πραγματοποιήθηκε το Συλλαλητήριο της ΕΕΔΥΕ, του ΠΑΜΕ και άλλων φορέων και συλλόγων. Η διαδήλωση της ΕΕΔΥΕ, του ΠΑΜΕ κ.α. ανέβηκε από την Ομόνοια μέσω της οδού Πανεπιστημίου και έφτασε μέχρι το σημείο όπου είχαν κλείσει το δρόμο διμοιρίες των ΜΑΤ και αποχώρησε. 

Η σημερινή απαράδεκτη απαγόρευση έσπασε στην πράξη από τη μαχητική στάση χιλιάδων ανθρώπων που διαδήλωσαν ενάντια στο "αποφασίζουμε και απαγορεύουμε τις συναθροίσεις και πορείες..." της αντιλαϊκής κυβέρνησης. Η επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων, η ρίψη χημικών και η καταστολή δείχνει ότι για την κυβέρνηση του μνημονίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, των αντιλαϊκών μέτρων και του αυταρχισμού ο "εχθρός λαός", ο αποφασισμένος και οργανωμένος λαός, είναι επικίνδυνος για τα σχέδιά της. Ο λαός δεν ξεχνάει τα γεράκια του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, τους καθοδηγητές του ΔΝΤ και εκπροσώπους του βάρβαρου καπιταλισμού και των πολυεθνικών του, όπως ο Ομπάμα.

Συνεχίζουμε με μαζικές εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Νοέμβρη, με κορύφωση την μεγάλη αντιμπεριαλιστική διαδήλωση την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, στις 3.00 μ.μ. (προσυγκέντρωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΝΑΡ, νΚΑ, κλπ, 3.00 μ.μ. Πλ. Κλαυθμώνος).

Πηγή:ΝΑΡ



Δελτίο Τύπου για τις διαδηλώσεις  και την καταστολή εξέδωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 15/11

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τους χιλιάδες διαδηλωτές που κατέκλυσαν σήμερα το κέντρο της Αθήνας, αλλά και άλλων πόλεων, σπάζοντας στο δρόμο την τρομοκρατία και αμφισβητώντας μαχητικά τις κόκκινες γραμμές που έστησε η κυβέρνηση για να προστατεψει τον εκπρόσωπο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού Μπ. Ομπάμα.

Καταγγέλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που, ακολουθώντας τους προκατόχους της, προσπάθησε να μετατρέψει την Αθήνα σε νεκρή πόλη και εντέλει επιστράτευσε τα ΜΑΤ, το ξύλο και τα χημικά για να διαλύσει τις διαδηλώσεις. Η καταστολη ειναι πια μόνιμος συνοδοιπόρος της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβερνησης, απαράιτητηπρουπόθεση για την εφαρμογή μιας πολιτικής που εξαθλιωνει τον λαό και οδηγεί τη χώρα σε επικίνδυνες περιπέτειες, υποταγμένη στα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου στις 17/11 και σε κλιμάκωση του αγώνα, μπροστά και στα απεργιακά ραντεβού στις 24/11 και 8/12 για την ανατροπή της αντεργατικής επίθεσης κυβέρνησης - ΕΕ -κεφαλαίου.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :