Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Με βία απάντησε το κράτος στην Μαζική και Ενωτική κινητοποίηση των φοιτητών ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή

Του Γ.Χ.

Μαζική και ενωτική ήταν η χθεσινή κινητοποίηση στην Αθήνα των Φοιτητικών Συλλόγων που συγκεντρώθηκαν στις 5μ.μ. στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και διαδήλωσαν με πορεία στο Σύνταγμα. 


Στη μαζική και δυναμική κινητοποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων πήραν μέρος όλες οι δυνάμεις του αγώνα. Ιδιαίτερα σημαντική και ελπιδοφόρα ήταν η συμμετοχή στην ενωτική μεγάλη κινητοποίηση των δυνάμεων και της ΚΝΕ και πρέπει  να σημειωθεί ότι το ΜΑΣ είχε απευθύνει κάλεσμα στους φοιτητικούς συλλόγους για να παρθούν αποφάσεις και να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση. 

Το αν αυτό το στοιχείο  σηματοδοτεί αλλαγή και μια άλλου είδους παρέμβαση του ΚΚΕ στο μαζικό κίνημα,  μια πιο ενωτική δηλαδή πολιτική,  με τις άλλες δυνάμεις του αγώνα και ιδιαίτερα με τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θα φανεί το επόμενο διάστημα. Το σίγουρο είναι όμως, ότι αυτή η άλλη ενωτική και αγωνιστική πολιτική, είναι αναγκαία σήμερα όσο ποτέ άλλοτε στην πάλη για την αντιμετώπιση της επίθεσης του αστικού κράτους και της ΕΕ, είναι αναγκαία δε, ιδιαίτερα  στην πάλη ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή, που προσπαθούν να επιβάλουν για να κάμψουν τις αντιστάσεις του εργατικού, του νεολαιίστικου  και γενικότερα του λαϊκού κινήματος στην βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ. 

Η απάντηση της κυβέρνηση απέναντι σε αυτή την μεγάλη κινητοποίηση  και πρώτη απάντηση του φοιτητικού κινήματος  στον αυταρχισμό,  ήταν ή ένταση της καταστολής. Μετά την χθεσινή πρωινή αναίτια επίθεση των κατασταλτικών δυνάμεων στους φοιτητές έξω από το κτίριο της Νομικής σχολής και τον τραυματισμό αρκετών από αυτούς,  η συνέχεια δόθηκε από τις δυνάμεις καταστολής, με κυβερνητική εντολή, στο τέλος της φοιτητικής πορείας, έξω ακριβώς από το κτίριο του ιστορικού χώρου του Πολυτεχνείου, στην είσοδο της οδού Στουρνάρη, την ώρα που οι φοιτητές έμπαιναν στο Πολυτεχνείο για να πραγματοποιήσουν το Συντονισμό των φοιτητικών τους συλλόγων, πράγμα που έκαναν και κάνουν σε κάθε μεγάλη φοιτητική κινητοποίηση. 

Εντελώς αναίτια, οι ορδές των ΜΑΤ έπεσαν πάνω στους φοιτητές,  στρίμωξαν στον τοίχο όσους δεν είχαν προλάβει ακόμα να μπουν στο Πολυτεχνείο και κυριολεκτικά τους τσάκισαν. Χημικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και ξύλο με γκλομπς (ανάποδα ή μη), κλωτσιές, γροθιές και ότι τους ήταν πρόσφορο. Είναι συνταρακτικό και απεικονίζεται στα σχετικά βίντεο, το μένος των υπανθρώπων φασιστοειδών των ΜΑΤ εναντίον των φοιτητών. Φοιτητές στριμωγμένοι στον τοίχο, αγόρια και κορίτσια, χωρίς αφορμή και με αιτία τη συμμετοχή τους  στην κινητοποίηση, κακοποιήθηκαν βάναυσα. Παιδιά που δεν μπορούσαν  να πάρουν ανάσα από τα χημικά, να είναι στη γωνία και στο έδαφος, χωρίς δρόμο διαφυγής να χτυπιούνται βάναυσα και χωρίς ντροπή από τους άνανδρους πραιτοριανούς. Δεκάδες ήταν οι τραυματίες που κατέφυγαν στα νοσοκομεία.  

Ο στόχος  είναι προφανής και δείχνει σκηνές, όχι από το μέλλον αλλά από το τώρα. Καμία αντίσταση δεν είναι ανεκτή από το σύστημα. Η χούντα είναι εδώ για να επιβάλει τις πολιτικές των αφεντικών της, τις πολιτικές της ολιγαρχίας του πλούτου που συνεχίζει να θησαυρίζει, τις πολιτικές της τρόικας, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Σε αυτές τις πολιτικές δεν υπάρχουν δικαιώματα, δεν πρέπει να υπάρχουν αντιστάσεις, δεν πρέπει να υπάρχουν οργανωμένες συλλογικότητες, σύλλογοι και σωματεία, δεν πρέπει να υπάρχουν κινήματα. Θέλουν να επιβάλουν με την καταστολή σιγή νεκροταφείου. 

Δεν θα τα καταφέρουν!
Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να τα καταφέρουν.
Το μαζικό εργατικό, νεολαιίστικο και λαϊκό κίνημα θα βρει το δρόμο και θα δώσει τη δική του απάντηση σε όλους αυτούς. Είναι σε θέση και μπορεί και πρέπει, να κόψει και τη φόρα και το δήθεν αντριλίκι των υπανθρώπων πραιτοριανών του συστήματος, των ψυχάκιδων φασιστοειδών. 
Προϋπόθεση γι' αυτό είναι να πάρει την υπόθεση στα δικά του χέρια. Να γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων χωρίς εκλογικές αυταπάτες. Το  πολιτικό σύστημα, η ολιγαρχία του πλούτου και τα διεθνή αφεντικά και συνεταιράκια τους, αν ένιωθαν ότι κινδυνεύουν στο ελάχιστο από τις κάλπες δεν πρόκειται να τις έστηναν ποτέ.  Είναι σε θέση να βρουν και τους 180 που χρειάζονται και ακόμα πολύ περισσότερους υπαλλήλους τους στη βουλή για να αποτρέψουν την προσφυγή στις κάλπες αν αισθανθούν ότι κινδυνεύουν τα συμφέροντά τους. 

Η Δημοκρατία τους δεν έχει καμιά σχέση με τη Δημοκρατία των εργαζομένων και των φτωχών.
Η Δημοκρατία των από κάτω είναι ο δρόμος και μόνο ο δρόμος, είναι οι δικές τους συλλογικές και ενωτικές διαδικασίες της τάξης τους. 

Δείτε τα ΒΙΝΤΕΟ


Πλάνα από την πορεία (1)



Πλάνα από την πορεία (2)


ΜΑΤ χτυπάνε φοιτητές στο Πολυτεχνείο





Δεν υπάρχουν σχόλια :