Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

“Τραγούδα τώρα π…@@ από κει που είσαι”!

Του Νίκου Μπογιόπουλου 
«Κατ’ αρχάς, να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Παύλος ούτε ‘‘έφυγε’’, ούτε ‘‘πέθανε’’, ούτε ‘‘χάθηκε’’ - δολοφονήθηκε. Και δε δολοφονήθηκε ούτε γιατί επιτέθηκε σε κανένα, ούτε γιατί έκλεβε. Ούτε κλεφτοκοτάς ήταν ο Παύλος, ούτε εγκληματίας. Δολοφονήθηκε γιατί μέσα από τα τραγούδια και τη γενικότερη στάση ζωής του εξέφραζε ελεύθερα απόψεις που δεν ‘‘άρεσαν’’ στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής που είχαν αρχίσει να επεκτείνονται επικίνδυνα στις γειτονιές του Παύλου. Έτσι, στη μάχη για την ‘‘πολιτισμική ηγεμονία’’ - που θα ’λεγε και ο Γκράμσι - στις γειτονιές του Πειραιά, ο Παύλος και η Χρυσή Αυγή εξέφραζαν δυο διαφορετικούς ιδεολογικούς κόσμους: οι Χρυσαυγίτες αυτόν του μίσους, της δήθεν φυλετικής καθαρότητας, και της θρασυδειλίας, και ο Παύλος αυτόν της λεβεντιάς και της ανθρωπιάς. Γι’ αυτό και –απ’ ότι τουλάχιστον φάνηκε από τις καταθέσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας- τον είχαν στη ‘‘μαύρη λίστα’’»

Το παραπάνω απόσπασμα είναι από το άρθρο που έγραψαν οι Social Waste, το συγκρότημα χιπ χοπ που συνυπήρξε καλλιτεχνικά με τον Παύλο. Έκαναν μαζί τραγούδια, συναυλίες, και παρέα.

Ό,τι θα ακούσετε παρακάτω, αυτός ο εμετός, είναι από τηλεφωνική συνομιλία του Δεβελέκα, οδηγού/σωματοφύλακα του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Πειραιά και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής. Σημείωση: Η συνομιλία καταγράφηκε λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Φύσσα και ενώ προηγουμένως η Χρυσή Αυγή είχε εκδώσει ανακοίνωση (http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/politiko-susthma) όπου υποστήριζε ότι δεν είχε καμία σχέση με τη δολοφονία. Η δολοφονία, έλεγε τότε η Χρυσή Αυγή, οφειλόταν σε «καθαρά οπαδικά και σίγουρα όχι πολιτικά κίνητρα». Ακούστε, τώρα τα πραγματικά κίνητρα των δολοφόνων, διατυπωμένα με το ύφος και το «ήθος» που αρμόζει στα χιτλεροειδή:

Ο Σωτήρης Δεβελέκας, οδηγός/σωματοφύλακας του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής, αφού βρίζει χυδαία τον νεκρό, σχολιάζοντας τα τραγούδια του Π. Φύσσα φωνάζει «τραγούδα πούστη τώρα απο εκεί που είσαι». - See more at: http://stokokkino.gr/article/11442/Ixitiko-ntokoumento-Xrusaugites-meta-ti-dolofonia-Fussa-Tragouda-tora-psti-apo-ekei-pou-eisai#sthash.PgiE7c9x.dpu


Η Χρυσή Αυγή, αυτή η ναζιστική συμμορία, που η αγέλη των φασιστικών ταγμάτων εφόδου της δολοφόνησε πέρσι το παλικάρι, δεν πέταξε τη μάσκα στις 18 Σεπτέμβρη του 2013. Γιατί δεν είχε ποτέ μάσκα. Ποτέ! Το πραγματικό – το ναζιστικό - πρόσωπο της Χρυσής Αυγής ήταν πάντα γνωστό.

  • Το ξέρουν και το ήξεραν οι κύκλοι των οικονομικών λόμπι που -σύμφωνα με την «Γκάρντιαν»- τους χρηματοδοτούσαν.
  • Το ήξεραν «όλοι οι αφανείς χρηματοδότες τους» που όπως υποσχόταν ο κ.Σαμαράς κατά την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ (11/10/2013) «θα αποκαλυφθούν (…) για να γνωρίζει ο ελληνικός λαός ποιοι από πίσω, ενώ ήξεραν, τους στήριζαν». Από εκείνα τα λόγια του πρωθυπουργού πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος. Αλλά οι «αφανείς χρηματοδότες» βρίσκονται ακόμα στο απυρόβλητο….
  • Το ήξεραν και το ξέρουν όσοι άφησαν την Χρυσή Αυγή να αλωνίζει γιατί«εκείνο που έλειπε ήταν η πολιτική βούληση» (Α.Σαμαράς, 11/10/2013). Αλλά γιατί τους έλειπε η πολιτική βούληση να σταματήσουν την επώαση του φιδιού;
  • Το ξέρουν και το ήξεραν οι εργολάβοι και τα «αφεντικά» που συλλέγουν «δούλους» από τους «ΟΑΕΔ» που έχουν ιδρύσει οι χρυσαυγίτες.Το ξέρουν και το ήξεραν οι πολιτικοί Πόντιοι Πιλάτοι που λάνσαραν και συνεχίζουν να προωθούν την άθλια θεωρία των «δυο άκρων».

  • Το ξέρουν και το ήξεραν οι ταγοί του περίφημου «συνταγματικού τόξου» που εκλεκτά μέλη τους ψήφιζαν σε ψηφοφορίες στη Βουλή υπέρ των ναζιστικών αποβρασμάτων. Όχι ένας ή δυο, αλλά 50 (!) ήταν οι βουλευτές της ΝΔ που αμέσως μετά το από βήματος Βουλής ναζιστικό κήρυγμα του έγκλειστου σήμερα Παππά, του υπόδικου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, εκείνοι ψήφισαν υπέρ της Χρυσής Αυγής ζητώντας την άρση της ασυλίας του Τατσόπουλου διότι είχε αποκαλέσει τους χρυσαυγίτες… ναζί!

  • Το ξέρουν και το ήξεραν στη ΝΔ που έξι ολόκληρες μέρες μετά τα γεγονότα στο Πέραμα και μέχρι τη δολοφονία του Φύσσα, δεν είχαν εκδώσει ούτε μισή κανονική ανακοίνωση για τη δολοφονική επίθεση των χρυσαυγιτών ενάντια στα μέλη του ΚΚΕ.

  • Το ξέρουν και το ήξεραν οι υπερκοριοί του κράτους τους, οι υπηρεσίες του κράτους τους, που είχαν ήδη καταγράψει τον χρυσαυγίτη Λαγό να πανηγυρίζει ότι «τα λιώσαμε τα κομμούνια» στο Πέραμα. Οι υπηρεσίες του κράτους τους γνώριζαν – έξι μέρες πριν τη δολοφονία του Φύσσα – τα μηνύματα του Λαγού: «…θα φάνε γερό πέσιμο τα κομμούνια σήμερα στο Πέραμα (…)». Τι άλλη απόδειξη ήθελαν – έξι μέρες πριν τη δολοφονία του Φύσσα- ότι πρόκειται για μια εγκληματική συμμορία που δρούσε με οργανωμένο δολοφονικό σχέδιο; 

  • Το ξέρουν και το ήξεραν οι «Μπαλτάκοι» του συστήματος που συνομιλούσαν, που χαριεντίζονταν και σαλιάριζαν με τους ναζιστές.

  • Το ξέρουν και το ήξεραν τα υψηλόβαθμα στελέχη του κράτους που λίγες βδομάδες πριν τη δολοφονία του Φύσσα απειλούσαν ότι «το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή είναι απευκταίο, αλλά όχι απίθανο».

  • Το ξέρουν και το ήξεραν τα χυδαία παπαγαλάκια των μιντιακών συγκροτημάτων που ξεκίνησαν με άρθρα του τύπου «Η ευκαιρία της Χρυσής Αυγής για τη δημοκρατία» και έφτασαν να εξοικειώνουν την κοινή γνώμη με το ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης με τη συμμετοχή μιας «σοβαρότερης» Χρυσής Αυγής.

  • Το ξέρουν και το ήξεραν αυτοί που πουλάνε το ναζισμό με «λάιφ στάιλ» περιτύλιγμα, που λένε ότι η σβάστικα δεν είναι σβάστικα αλλά αρχαιοελληνικό… ανεμιστηράκι, που εμφάνιζαν το ναζιστικό απόπατο σαν χορωδία προσκόπων που συνοδεύει γριούλες στα ΑΤΜ.

  • Το ξέρουν οι μηχανισμοί του κράτους που ακόμα δεν έχουν απαντήσει αν ερευνήθηκε ποτέ εκείνη η απόρρητη έκθεση του τμήματος της ίδιας της Ελληνικής Αστυνομίας, με ημερομηνία 10/12/1999, η οποία μιλά για στενές διασυνδέσεις των ναζιστών της Χρυσής Αυγής με την ΕΛ.ΑΣ.

  • Το ξέρουν και το ήξεραν τα πολιτικά επιτελεία που διατείνονταν ότι υπάρχει «μηδενική διείσδυση» των ναζί στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην Αστυνομία, αλλά είναι από εκεί που ξεφυτρώνουν «εκλεκτά» στελέχη του χρυσαυγιτισμού και «προστάτες του πολίτη», όπως ο ναζιστής τέως διοικητής του τμήματος Ασφαλείας της Ύδρας…

  • Το ξέρουν όλοι αυτοί που στοιχειωδώς θα αντιδρούσαν αν δεν ήθελαν να βλέπουν τους ταγματαλήτες να χτυπούν μετανάστες στη Ραφήνα, να ακούνε ότι ταγματαλήτες μαχαιρώνουν μετανάστες στις γειτονιές, ότι ταγματαλήτες στήνουν καρτέρι σε κομμουνιστές, ότι δολοφονούν «μελαμψούς» στα Πετράλωνα, ότι ταγματαλήτες στρέφονται ενάντια στον εργατόκοσμο.

Μιχαλολιάκος – Παππάς σε… «αρχαιοελληνικό» χαιρετισμό 


Πίσω από τη δήθεν «αντισυστημική» μάσκα, αυτός ήταν και είναι ο πραγματικός στόχος των ταγματαλητών: Να τρομοκρατήσουν τον εργατόκοσμο.

Οι βρικόλακες του ναζισμού, οι λεχρίτες του «αίμα μόνο για Έλληνες», είναι αυτοί που μετά το αίμα των Χασάν και των Αλί, έχυσαν το (… «ελληνικό») αίμα του γιου του μαστρο-Τάκη. Γιός του μάστρο – Τάκη, που έφαγε τη ζωή του στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, ήταν ο Παύλος…

Οι βρικόλακες των ταγματασφαλιτών της κατοχής είναι αυτοί που χτύπησαν με λοστάρια συνδικαλιστές κομμουνιστές εργάτες στο Πέραμα.

Οι Καιάδες που πριν γίνουν βουλευτές τραγουδούσαν «Τ’ αστέρι του Δαυίδ με κάνει και ξερνάω/ αχ, το Άουσβιτς πόσο το αγαπάω!», είναι αυτοί που πήγαν ενάντια στους απεργούς της «Χαλυβουργίας». Εκεί στην ίδια «Χαλυβουργία» έστειλε τα ΜΑΤ ενάντια στους απεργούς η κυβέρνηση του «συνταγματικού τόξου» των Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη.

*

Οι ναζί, αυτοί που δολοφόνησαν τον Φύσσα στο Κερατσίνι, που έσφαξαν το 27χρονο παιδί από το Πακιστάν στα Πετράλωνα, οι «πατριώτες» που υπερψήφισαν την τροπολογία που αφορούσε στο ξεπούλημα ακόμα και νησιών και βραχονησίδων (14/2/2013), που ψήφισαν «όχι» ακόμα και για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη «λίστα Λαγκάρντ» (20/12/2013), πρέπει να αντιμετωπιστούν ως αυτό που είναι: Ως το μακρύ, τρομοκρατικό, δολοφονικό χέρι του συστήματος της εκμετάλλευσης, της βρωμιάς, της δυσωδίας και της σαπίλας.

Πρέπει να αντιμετωπιστούν και να τσακιστούν σύμφωνα με την υπόδειξη του Μπρεχτ: «Ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί παρά σαν καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή, σαν ο πιο θρασύς κι ο πιο δόλιος καπιταλισμός».

Πίσω από το ναζιστικό «αντισυστημικό» μακιγιάζ της Χρυσής Αυγής, βρίσκεται η εξουσία της ίδιας ολιγαρχίας που έκανε τον Χίτλερ «Φύρερ» και τον Μουσολίνι «Ντούτσε». Η εξουσία που εμφανίζεται ενώπιον των ανθρώπων του μόχθου με το φαιό σουλούπι άλλοτε του Χίτη και άλλοτε του γερμανοτσολιά και του ταγματασφαλίτη, άλλοτε του πολιτικού υποκόσμου και άλλοτε του πιο τραμπούκικου λαϊκισμού, άλλοτε του καρατέκα «άντρακλα» που χτυπάει γυναίκες και άλλοτε του νυχτόβιου μαχαιροβγάλτη που εξαπολύει πογκρόμ κατά του μετανάστη, του πολιτικού αντιπάλου, του «διαφορετικού»...


Η Χρυσή Αυγή είναι η άλλη, η πιο φαιά, η πιο εμετική όψη του ίδιου πολιτικού νομίσματος της πλουτοκρατίας. Είναι ακριβώς εκεί, στον κόρφο της πλουτοκρατίας, που επωάζεται το αυγό του φιδιού. Εκεί βρίσκεται η φωλιά του.

Όσα προηγήθηκαν και όσα ακολούθησαν της δολοφονίας πρώτα και κύρια η ίδια η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αποτελούν την τραγική επιβεβαίωση:

Πρώτον: Η «Χρυσή Αυγή» είναι εγκληματική συμμορία. Η απόδειξη, η βασική, η κύρια, η αδιαμφισβήτητη απόδειξη της εγκληματικής φύσης αυτής της συμμορίας, δεν είναι ποινικού, είναι πολιτικού χαρακτήρα. Και είναι τούτη: Ότι πρόκειται για μια ναζιστική συμμορία. Επαναλαμβάνουμε: Ο λόγος που καθιστά εγκληματική τη δράση της Χρυσής Αυγής είναι αυτός: Ότι είναι ο φορέας του ναζισμού. Είναι εγκληματική επειδή, ακριβώς, είναι ο φορέας του ναζιστικού εγκλήματος. Αυτή είναι η ουσία του εγκλήματος που εκπροσωπεί το φίδι του χρυσαυγιτισμού: Ο ναζισμός.

Δεύτερον: Η δικαστική εξέλιξη, η εκ των ων ουκ άνευ παραδειγματική τιμωρία των εγκληματιών για τις πράξεις τους, η αμείλικτη τιμωρία για τη συγκρότηση και δράση τους ως εγκληματική συμμορία όπως προκύπτει μέσα από τις πράξεις τους, δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφυδατώσει το μέγιστο πολιτικό τεκμήριο: Ότι είναι ο ναζισμός που ισοδυναμεί με το έγκλημα. Και ότι αυτή είναι η μέγιστη απόδειξη πως η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική συμμορία: Ότι είναι μια ναζιστική συμμορία. Η νομική παρέμβαση με στόχο την (επιβεβλημένη) ποινική απαξία του εγκληματία είναι το ένα πράγμα. Το άλλο είναι η κοινωνική απαξία του ναζιστή εγκληματία. Η απαξία και η αποβολή του ναζιστή εγκληματία από την κοινωνία των ανθρώπων μπορεί και πρέπει να είναι κατ’ εξοχήν πολιτική. Που σημαίνει: Η καταδίκη του ναζιστικού κτήνους απαιτείται να έχει απόλυτο κοινωνικό, ιδεολογικό, ιστορικό πρόσημο. Οι ναζί θα τσακιστούν έτσι: Πολιτικά!

Ο φασισμός θα τσακιστεί από το ρωμαλέο, το ταξικό, το εργατικό, το λαϊκό κίνημα. Είναι το αντιφασιστικό κίνημα του λαού που πρέπει να νιώθουν την «ανάσα του στην πλάτη τους» όσοι και αν επιχειρήσουν να βγάλουν «λάδι» τους ναζί και το ναζισμό. Αυτό είναι που έχει τη δύναμη όχι απλά να λιώσει το φασιστικό φίδι, όχι μόνο να το εκδιώξει από κάθε γειτονιά και από κάθε χώρο δουλειάς, όχι μόνο να επιβάλει να μην μπορούν να σταθούν πουθενά αυτά τα αποβράσματα, αλλά ταυτόχρονα να ξεριζώσει, να αχρηστέψει και την καπιταλιστική μήτρα που το εκτρέφει και το αναπαράγει.

Πηγή:enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια :