Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Αναβλήθηκε εκ νέου η δίκη του Παύλου Αντωνόπουλου

Αναβλήθηκε εκ νέου και "επ' αόριστον" η δίκη του Παύλου Αντωνόπουλου, εκπαιδευτικού συνδικαλιστή, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που είχε συλληφθεί στην απαγορευμένη διαδήλωση της 8ης Γενάρη 2014, ημέρα της φιέστας για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα.

Το αίτημα της αναβολής κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισής του Παύλου, Αντωνία Λεγάκη και Τάκης Τσίτσος γιατί δεν είχε κληθεί ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, αστυνομικός, που με την δική του κατάθεση "στοιχειοθετήθηκε" το κατηγορητήριο "για  αντίσταση κατά της αρχής και θρασύτητα".  

Υπενθυμίζουμε ότι η αναίτια και  στοχευμένη σύλληψη του Παύλου Αντωνόπουλου είχε γίνει κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, που πραγματοποιούσαν συνδικαλιστικές και πολιτικές συλλογικότητες με αφορμή την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας και την απαγόρευση διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας.

Στο χώρο των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων  βρέθηκαν και σήμερα πολλοί αλληλέγγυοι, ανταποκρινόμενοι σε καλέσματα συνδικάτων, φορέων και πολιτικών συλλογικότητων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :