Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Αλληλεγγύη στους αγώνες των εργαζόμενων στην Αυτοδιοίκηση και το Δημόσιο

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

ΚΑΤΩ Η ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ

Η αντιλαϊκή κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, προσπαθώντας εναγωνίως να εναρμονιστεί με τις επιταγές της Τρόικας ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ για την άμεση απόλυση 6500 δημοσίων υπαλλήλων, χρησιμοποιεί ως Δούρειο Ίππο την "αξιολόγηση" και την "επανεξέταση" της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, βάζοντας στο στόχαστρο, σε πρώτη φάση, την Αυτοδιοίκηση. Σε αυτή τη κατεύθυνση, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τους αγώνες και τις απεργίες των εργαζομένων στους ΟΤΑ και σε όλο το Δημόσιο, καθώς και τη στάση αντίστασης και ανυπακοής που έχουν διαλέξει. Σε αυτή τη βάση, στηρίζει τη στάση ανυπακοής πολλών Δήμων και Περιφερειών να μην αποστείλουν στοιχεία για τον επανέλεγχο των συμβάσεων εργασίας και την αξιολόγηση, στηρίζοντας έτσι τις αποφάσεις των εργαζομένων για ανυπακοή και για μπλοκάρισμα της όλης διαδικασίας.

Σε όλη την Ελλάδα, σε πλήθος δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων, οι αγωνίστριες και οι αγωνιστές που εκπροσωπούν τα σχήματα που στήριξε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εξαρχής στήριξαν τους αγώνες και την ανυπακοή των εργαζομένων και από την πρώτη στιγμή, πίεσαν ώστε να υιοθετηθούν αποφάσεις σε αυτή την κατεύθυνση.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει ιδιαίτερα την επίθεση που δέχεται με σειρά ενεργειών από την κυβέρνηση και τα καθεστωτικά ΜΜΕ της διαπλοκής ο Δήμος Χαλανδρίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέραν των συκοφαντικών δημοσιευμάτων, την προηγούμενη εβδομάδα το ΤΑΙΠΕΔ έστειλε τελεσίγραφο στο Δήμο Χαλανδρίου για να εγκαταλείψει το χώρο που χρησιμοποιούσε ως αμαξοστάσιο της υπηρεσίας καθαριότητας, ότι μεθοδεύεται από την κυβέρνηση στρατιωτική επιχείρηση ενάντια στον καταυλισμό Ρομά της περιοχής, ότι ο Δήμος Χαλανδρίου είναι μέσα στους πρώτους για τους οποίους ο Μητσοτάκης ζήτησε παρέμβαση εισαγγελέα. Η επίθεση δεν είναι άσχετη από τη μεγάλη ιστορία ριζοσπαστικών δράσεων και παρεμβάσεων στο Δήμο του Χαλανδρίου, ενάντια σε όσους ορέγονται να γίνει η περιοχή βορά επιχειρηματικών συμφερόντων.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συνεχίσει, με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, να στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση και σε όλο το δημόσιο. Θα στηρίξει κάθε πράξη και κίνηση αντίστασης και ανυπακοής στην αντιλαϊκή λαίλαπα, έτσι ώστε οι απειλές Μητσοτάκη για διώξεις ενάντια σε όσους αντιστέκονται, να μείνουν κενό γράμμα.

Πάνω από όλα, με όλες τις δυνάμεις της, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα βάλει πλάτη στον περισσότερο παρά ποτέ αναγκαίο παλλαϊκό ξεσηκωμό για να απαλλαγούμε όσο πιο γρήγορα από την κυβέρνηση της καταστροφής, για να φύγει η Τρόικα, τα Μνημόνια και οι Δανειακές συμβάσεις, για να ανοίξει επιτέλους ένας άλλο δρόμος, χωρίς χρέος και μνημόνια, έξω από το ευρώ και την ΕΕ, σε ρήξη με το κεφάλαιο ντόπιο και ξένο, με τους εργαζόμενους στο τιμόνι.

Πηγή: ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :