Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Μαζική και δυναμική η συγκέντρωση στη Ν. Φιλαδέλφεια ενάντια στο νέο Ρυθμιστικό (φωτο)

Περισσότεροι από 2.500 κάτοικοι και αλληλέγγυοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συντονιστικού Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και  έδωσαν δυναμικό παρών σε συγκέντρωση στην πλατεία Πατριάρχου, διαδηλώνοντας ενάντια στο νέο Ρυθμιστικό, υπερασπιζόμενοι την πόλη και το άλσος από τα επιχειρηματικά συμφέροντα και την τσιμεντοποίηση, αλλά και το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμά τους να έχουν άποψη για την πόλη τους, να συγκεντρώνονται και να διαδηλώνουν ελεύθερα.


Στο κάλεσμα του συντονιστικού των κατοίκων ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ν. Ιωνίας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Αριστοτέλης», η Γ' ΕΛΜΕ, εργατικά σχήματα από εργασιακούς χώρους, η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, η Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση «Εκτός Σχεδίου» της Νέας Ιωνίας, συλλογικότητες, συνελεύσεις, σχήματα και δημοτικές κινήσεις από τις γύρω περιοχές, συλλογικότητες και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Δυναμικό και μαχητικό παρών έδωσαν δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ  που συμμετείχαν στην κινητοποίηση με ιδιαίτερα μαζικό μπλόκ. 
   

Λιγότερα από 200 άτομαπου πραγματοποιούσαν την ίδια ώρα αντισυγκέντρωση στο ύψος των πρώην γραφείων της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και προς το χώρο του πρώην γήπεδου, παρέμειναν εκεί και δεν επεχείρησαν να προσεγγίσουν  την πλατεία Πατριάρχου και τη συγκέντρωση των κατοίκων που περιφρουρούνταν αποτελεματικά από τους ίδους. 

Πολλοί οπαδοί της ΑΕΚ, φορώντας μπλουζάκια της ομάδας τους, συμμετείχαν στην συγκέντρωση των κατοίκων και διαδήλωσαν μαζί τους.

Μετά τις ομιλίες στην συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε διαδήλωση στους δρόμους της Ν. Φιλαδέλφειας μέχρι τα Άνω Πατήσια με συνθήματα: 

«Γήπεδο και άλσος για όλο το λαό, κάτω το νέο ρυθμιστικό»

«Από τη Φιλαδέλφεια μέχρι τις Σκουριές, αντίσταση σε κράτος και καπιταλιστές»

«Από τη Φιλαδέλφεια ως τη Βραζιλία, αντίσταση στους μπράβους και στην τρομοκρατία»

«Μπέο, Μαρινάκη και Μελισσανίδη, η πόλη είναι η ζωή μας, Παλέρμο δε θα γίνει».

Δείτε Φωτογραφίες









































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια :