Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Η πιο χρήσιμη και κερδισμένη ψήφος είναι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Του Γιάννη Ελαφρού
ΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ 

Για την ανατροπή της «χούντας» κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου



Λίγες ώρες πριν τις κρίσιµες κάλπες των ευρωεκλογών πολύ περισσότερος κόσµος από κάθε άλλη φορά σκέπτεται να ψηφίσει ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ο κόσµος αυτός βρίσκεται αντιµέτωπος µε τα ιδιαίτερα εκλογικά διλήµµατα και τους εκβιασµούς περί «χαµένης» ψήφου. Κι όµως, η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η πιο κερδισµένη και χρήσιµη ψήφος, και να γιατί:

Πρώτο, γιατί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τολµά να «σηκώσει το γάντι» και να υψώσει «πύργο ατίθασο» απέναντι στην αντιδραστική Ιερή Συµµαχία της εποχής µας, τη συµµορία κυβέρνησης – ΕΕ –∆ΝΤ – κεφαλαίου, ξεκαθαρίζοντας πως θα κάνει τα πάντα ενάντια στη σταθεροποίηση της βαρβαρότητας που θέλουν Σαµαράς και Βενιζέλος. Είναι η Αριστερά «που τα σπάει» µε το «δυτικό πλαίσιο, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ», την ώρα που ο Α. Τσίπρας (στον Αντένα 15/5/2014) θεωρεί αδιαµφισβήτητο πως η Ελλάδα ανήκει στο πλαίσιο αυτό. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίζει πως το δίληµµα των εκλογών είναι: συνέχιση και κλιµάκωση της µνηµονιακής βαρβαρότητας, υποταγή και διαχείρισή της εντός ΕΕ και συστήµατος ή ανατροπή της για ψωµί – δουλειά – παιδεία – ελευθερία, µε έξοδο από την φυλακή του ευρώ και της ΕΕ και άνοιγµα ενός άλλου δρόµου χωρίς µνηµόνια, χρέος, σε ρήξη µε το κεφάλαιο. Το δίληµµα «Μέρκελ ή ΣΥΡΙΖΑ» που υψώνει ο Α. Τσίπρας αθωώνει την ΕΕ και τα µονοπώλια, επιζητά αλλαγή µίγµατος πολιτικής και όχι ανατροπή. Όπως όταν πανηγύριζαν στον ΣΥΡΙΖΑ για την ήττα του Σαρκοζί, για να έρθει ο Ολάντ να εφαρµόσει την ίδια πολιτική.

∆εύτερο, γιατί µια ισχυρή ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα είναι παράγοντας ανατροπής της άθλιας συγκυβέρνησης Ν∆ – ΠΑΣΟΚ και συνολικά της «χούντας» που έχουν επιβάλλει το ελληνικό και πολυεθνικό κεφάλαιο, η ΕΕ και το ∆ΝΤ. Ο ΣΥΡΙΖΑ µε το ανιστόρητο σύνθηµα «στις 25 ψηφίζουµε, στις 26 φεύγουν» προσπαθεί να πείσει πως αρκεί µια ψήφος υπέρ του για να καταρρεύσει η κυβέρνηση. Προβάλλει µάλιστα, πως όσο πιο µεγάλη είναι η διαφορά του από τη Ν∆ τόσο πιο εύκολα θα γίνει αυτό. Βρέθηκε πάλι ένας εκλογικός εκβιασµός για την εκτός των τειχών Αριστερά. «Ψηφίστε µας για να έχουµε µεγάλη διαφορά». Κι όµως το πραγµατικό ζητούµενο για το λαό δεν είναι η εκλογική διαφορά, αλλά η πολιτική διαφορά, δηλαδή κατά πόσο θα ανατραπεί η βάρβαρη εφαρµοσµένη πολιτική. Κι αυτό δεν φαίνεται καθώς ο πολιτικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ πετσοκόβει τα αιτήµατα και τις προσδοκίες των εργαζοµένων, των ανέργων, του λαού. ∆εν χρειαζόµαστε αλλαγή διαχειριστή, αλλά ριζική αλλαγή πολιτικής.

Αλλά και επί του συγκεκριµένου στόχου της πτώσης της κυβέρνησης – «σίριαλ κίλερ» Σαµαρά – Βενιζέλου κάθε ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ µετράει διπλά: καταρχήν, είναι η πιο «ακραία», η πιο βαριά καταδίκη της συγκυβέρνησης, που οδηγεί σε απονοµιµοποίηση των Σαµαροβενιζέλων. Κι ακόµα, είναι η καλύτερη συµβολή στην αντεπίθεση ενός ανατρεπτικού µαζικού κινήµατος από τις 26 Μάη, αποφασιστικών και «άγριων» αγώνων για να τους διώξει ο λαός, γιατί αυτοί δεν φεύγουν εάν δεν τους ρίξουµε. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχε πρωτοπόρα συµβολή σε αυτό το πεδίο όλα τα προηγούµενα χρόνια.

Τρίτο, κάθε ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει την µεγάλη πολιτική προσπάθεια για να σπάσει ο αντιδηµοκρατικός φραγµός του 3%. Την προηγούµενη Κυριακή τα ευρύτερα αριστερά αντικαπιταλιστικά ψηφοδέλτια στις περιφέρειες συγκέντρωσαν 128.000 ψήφους (2,4% σε πανελλαδικό επίπεδο), κάνοντας για πρώτη φορά ρεαλιστικό το στόχο του 3%. Καλούµε σήµερα όσους εργαζόµενους, νέους και αριστερούς θεωρούν θετική την παρουσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όσους δηµοκράτες θέλουν να συµβάλλουν στην ακύρωση του αντιδραστικού εκλογικού νόµου από µια αριστερή δύναµη, όσους εκτιµούν πως ένας ευρωβουλευτής της αντιΕΕ και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς από την Ελλάδα θα «µετρήσει» για την µαχόµενη Αριστερά σε όλη την Ευρώπη, να κάνουν το βήµα και να ψηφίσουν ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Τέταρτο, η ενίσχυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτελεί µήνυµα για µια άλλη Αριστερά, για τη νέα Αριστερά που έχουν ανάγκη οι εργαζόµενοι σήµερα. Μια Αριστερά της ρήξης και της ανατροπής, της ελπίδας και της νίκης. Μια Αριστερά ενωτική, µετωπική η
ίδια, υπέρ της µετωπικής συµπόρευσης και της κοινής δράσης όλων των µαχόµενων δυνάµεων µέσα στο µαζικό κίνηµα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ λέει τα πράγµατα µε το όνοµά τους, «δεν παραδέχεται τη νύχτα» και λειτουργεί ως αφύπνιση για όλη την Αριστερά (χαρακτηριστική η στάση της στις απαγορεύσεις των διαδηλώσεων). Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είναι βεβαίως η Αριστερά που’ χει ανάγκη η εποχή µας (και πως θα µπορούσε άλλωστε), αλλά προσπαθεί να ανοίξει ένα καινούργιο δρόµο, καταπολεµώντας την «αρχαία σκουριά» της διαχείρισης και του σεχταρισµού. Μπροστά στις σκληρές αναµετρήσεις που έχουµε µπροστά µας, µε το σύστηµα να ακονίζει όλα τα όπλα του (και τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, που δεν µπορεί να αντιµετωπίζεται µε κοντόθωρη εκλογική προσέγγιση) η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι εκείνη η δύναµη που εγγυάται πως θα αποτελέσει µια αξιόµαχη δύναµη για τον λαό.

Πέµπτο, και ίσως το πλέον σηµαντικό, η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ζυµωµένη µε λογισµό και µε όνειρο. ∆εν είναι µίας χρήσης, δεν εξαντλείται την Κυριακή, αλλά εκφράζει την ανάγκη για µια αντικαπιταλιστική και σύγχρονα κοµµουνιστική Αριστερά. Για µια Αριστερά, που ειδικά καταμεσής στην πιο βαθιά δοµική κρίση του καπιταλισµού, δεν µένει στα όρια του υπαρκτού καπιταλισµού µε ανθρώπινο πρόσωπο ή του υπαρκτού σοσιαλισµού µε αναπαλαίωση, αλλά εµπνέεται στο σήµερα από τις πρωτοφανείς δυνατότητες για µια κοινωνία απελευθέρωσης της εργασίας και του ανθρώπου. Γιατί και οι πιο µικρές µάχες κερδίζονται µε µεγάλα οράµατα. Κάθε ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι µια µικρή ανταρσία στη ρουτίνα και την υποταγή, είναι µια περήφανη και αισιόδοξη θέση για το µέλλον.

Πηγή:ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια :