Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Γιατί χαίρεται ο Μπάμπης και χαμογελάει, πατέρα;

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Χαμός κι αλαλαγμός χθες βράδυ στα δελτία ειδήσεων.

Αν δεν ήταν η νηστεία της Σαρακοστής και μάλιστα Τετάρτη, που απαγορεύεται ακόμη και η βρώσις του ελαιολάδου, θα σούβλιζαν αρνιά και θα χόρευαν τσάμικα, για να εορτάσουν την έξοδο μας στις αγορές. 

Θα έκαναν και διακαναλικές συνδέσεις, για να χορέψουν την Ιτιά χέρι- χέρι ο Γιάννης με τον Μπάμπη, οι πλέον ενθουσιασμένοι από τους ενθουσιασμένους.

«Τέτοιο πράγμα δεν έχει ξανασυμβεί!», αναφώνησε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου στο δελτίο του ΣΚΑΙ. «Ποτέ άλλοτε, συνέχισε ο επαΐων, μια χώρα δεν κατάφερε να βγει στις αγορές, δύο μόλις χρόνια μετά το κούρεμα του χρέους της». Εννοούσε το PSI, το οποίο κατέστρεψε ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, πανεπιστήμια και μικροομολογιούχους, τούτα όμως δεν τα λέμε, για να μην στενοχωρήσουμε τους τηλεθεατές. Δεν τους λέμε επίσης ότι η έξοδος στις αγορές θα τους στοιχίσει πάνω από 500 εκατ. ευρώ, εκούσια προσφορά για την προκοπή της Μέρκελ, του Σαμαρά και του Βενιζέλου.



Μια ώρα νωρίτερα στο δελτίο του ΜΕΓΚΑ, ο Γιάννης Πρετεντέρης, εκτός από ενθουσιασμένος, ήταν και διαπορών. «Μα πως γίνεται, Όλγα μου, να υπάρχουν αντιρρήσεις στο εσωτερικό της χώρας για την έξοδο στις αγορές, όταν ολόκληρος ο πλανήτης μας χειροκροτεί; Δεν υπάρχει περίπτωση να μιλήσει κάπου ο Σαμαράς και να μην σηκωθεί κάποιος από κάτω να τον χειροκροτήσει». Είναι πραγματικά συγκινητικό. Τόσο πολύ θαυμάζει ο Γιάννης τον Αντώνη, που βλέπει παντού χειροκροτητές. Τέτοια αφοσίωση ούτε ο Μπαλτάκος.

Έχει δίκιο ο Πρετεντέρης. Τον χειροκροτεί τον Σαμαρά ολόκληρος ο πλανήτης κι όταν λέμε «ολόκληρος ο πλανήτης», εννοούμε την Μέρκελ, την Κομισιόν, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ, τις τράπεζες, τις μεγάλες οικονομικές εφημερίδες. Όλοι αυτοί χειροκροτούν όρθιοι τον Σαμαρά, διότι μαζί με τους προκατόχους του, τον Παπανδρέου και τον Παπαδήμο, έφεραν με επιτυχία εις πέρας το οικονομικό και ανθρωπολογικό πείραμα της Ελλάδας. Να τα βλέπουν τα χειροκροτήματα οι άλλες χώρες και να περιμένουν ήσυχα- ήσυχα τη σειρά τους, για να γίνουν κι εκείνες κάποτε πειραματόζωα. Το πείραμα ήταν άκρως επιτυχημένο, θα το υποστείτε πέντε- έξι χρόνια, μετά όμως θα είσαστε κιμπάρηδες, θα βγαίνετε στις αγορές και θα τρίζουν τα καλντερίμια.

Για να είναι πλήρως ενημερωμένα τα πειραματόζωα του μέλλοντος, θα πρέπει να μάθουν και την κληρονομιά που άφησε ξοπίσω του το πείραμα της Ελλάδας. Να μάθουν για τα 3,5 εκατομμύρια φτωχούς, το 1, 5 εκατομμύριο ανέργους, τα κλειστά σχολεία, τα παραπαίοντα νοσοκομεία, τις εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα σε μαγαζιά, το διαλυμένο παραγωγικό ιστό. Και το πείραμα συνεχίζεται, διότι παρά το δανεισμό, η Ελλάδα παραμένει βαθιά χωμένη στα μνημόνια. Το λένε οι διεθνείς παράγοντες, το λέει ο διεθνής τύπος, οι μόνοι που δεν το λένε είναι ο Γιάννης και ο Μπάμπης.

Και να θέλουν να το πουν δεν μπορούνε, γιατί τα στόματά τους είναι μπουκωμένα από τα σουβλιστά αρνιά της νίκης.

Πηγή:Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :