Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Άδωνις Γεωργιάδης: How to become a LEGEND!

Του Κωνσταντίνου Ζαφείρη

Όπου και να πας η Ελλάδα σε πληγώνει… Υπουργός πράγμα και να έχει τέτοια αντιμετώπιση;
Μα είναι δυνατόν μια ολόκληρη χώρα να έχει γεμίσει κομμουνιστές που σε κυνηγάνε όπου και αν βρεθείς; Κανείς πλέον δεν ξέρει να εκτιμά έναν σύγχρονο πολιτικό με άποψη και αξιοθαύμαστη πολική καριέρα.


Ξεκινώντας από τα τσικό της ΟΝΝΕΔ την καλή εποχή των rangers και των κενταύρων (αυτών μωρέ που φάγανε έναν κομμουνιστή καθηγητή στην Πάτρα, των Ταμπόναρα), δεν άντεξε τον πολιτικό αποκλεισμό της πολιτικής του ιδιοφυΐας και, φυσικά, τη μη αξιοποίηση της και κάπως έτσι με αφορμή το κεντρώο «φλώρεμα» της ΝΔ αποφάσισε να περιπλανηθεί σε άλλα πιο σκοτεινά ακροδεξιά καλντερίμια αναζητώντας πολιτική στέγη για τον ίδιο και τηλεοπτική για τα βιβλία του (τις θρυλικές πλέον εκδόσεις Γεωργιάδη.)

Εκδόσεις που μετά μανίας προσπαθούσαν να φωτίσουν τις σκοτεινές περιπλανήσεις του με μία δόση εκλεκτής αρχαιοελληνικής και όχι μόνο γραμματείας. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την παρουσίαση από τον εκδοτικό του οίκο το βιβλίο του μεγάλου χουντικού, και ακροδεξιού θεωρητικού Κ. Πλέυρη «εβραίοι». Για χρόνια, ο εκδοτικός του οίκος και τα τηλεοπτικά του πακέτα, έθρεψαν μια ολόκληρη γενιά ακροδεξιών που τώρα βγήκε από το αυγό που με τόση φροντίδα κλώσησε ο Άδωνης.

Εν συνεχεία, ο πολιτικός άνδρας που ακούει στο όνομα Άδωνις βρήκε πολιτική στέγη στην μεγάλη κολυμπήθρα του ΛΑ.Ο.Σ. μαζί με άλλους περιπλανώμενους ακροδεξιούς. Κάπως έτσι από την πολιτική αφάνεια περνά στο προσκήνιο. Χιλιάδες εργατοώρες σε πρωινάδικα, μεσημεριανά, ειδήσεις, και εκπομπές τον καθιστούν τον πρώτο «τηλεπολιτικό» της Ελλάδος! Απολύτως φυσικά ο Άδωνις βρίσκεται στα έδρανα της Βουλής, χαμογελώντας και λέγοντας προς την ΝΔ «σας στην έσκασα»

Και ενώ όλα κυλούσαν ομαλά και ωραία ξαφνικά ήρθε το μνημόνιο! Μεγάλη αναταραχή υπέροχη κατάσταση. Κάποτε είχα ακούσει μια φράση, «εκμεταλλεύσου την εκμετάλλευση», την ίδια φράση πρέπει να είχε ακούσει από κάπου και ο Άδωνης και ως γνήσιο πολιτικό παιδί των Media και αναπόσπαστο κομμάτι του καθημερινού προγράμματος, αυτός και η παρέα του έγιναν ο ανεπίσημός πολιτικός τους εκπρόσωπος και μαζί με τους φίλους του χρεώθηκαν να σώσουν την χώρα από την κατάρρευση της κυβέρνησης του ΓΑΠ. Ως αντάλλαγμα για αυτές του τις υπηρεσίες; ήρθε το καθοριστικό σημείο για την καριέρα του. Η προσφώνηση «κύριε υπουργέ». Τι ηδονή ήταν αυτή! Θα έκανε τα πάντα για αυτόν τον τίτλο ευγενείας. Είναι διαφορετικό να σε βρίζουν ως έναν περιθωριακό ακροδεξιό και άλλο ως υπουργός. Πλέον η επίκληση στην αυθεντία του υπουργού δεν θα άφηνε τηλεοπτικό χρόνο σε κανέναν από τους τηλεοπτικούς του αντιπάλους!

Δεν πέρασε πολύς καιρός στο υπουργείο (ανάπτυξης τότε) και αντιλήφτηκε ότι το κόμμα που τόσο αγάπησε, το ΛΑΟΣ. θα γινόταν η θυσία της δεξιάς οικογένειας στον βωμό του μνημονίου. Αλλά αυτός τα είχε κάνει τα κουμάντα του. Ένας Άδωνης δεν μπορεί να ανήκει μόνο σε έναν, ανήκει σε όλους. Το ΛΑΟΣ ήταν εδώ και καιρό η πολιτική του ταμπέλα, η πολιτική ουσία άνηκε στο MEGA, τον ΑΝΤ1, το ΣΚΑΪ και όλους όσους τον βοήθησαν να φτάσει τόσο ψηλά….

Τελικά ως καλογυμνασμένο τρωκτικό πήδηξε από το βυθιζόμενο ψαροκάικο του ΛΑΟΣ που μόλις είχε διαβολιστεί από το μνημόνιο, στην μεγάλη γαλέρα της ΝΔ, με μόνο όρο να ξανά ακούσει την προσφώνηση «κύριε βουλευτά», από εκεί και πέρα ξέρει αυτός… Ξέρει ότι σε κυβερνήσεις κοινωνικά αντιδημοφιλής που ως στόχο έχουν να πολεμήσουν μέχρι τελευταίας ρανίδας των ποσοστών τους την κοινωνία, πάντα χρειάζεται ένας Άδωνης. Ένας πολιτικός καμικάζι με ισχυρές (μιντιακές) πλάτες που για να γίνει υπουργός είναι ικανός να βγάλει εις πέρας και να φορτωθεί την πιο βρώμικη δουλειά. Έτσι και έγινε..

Μια ωραία πρωία έρχεται το τηλεφώνημα από των Σαμαρά:

-«Άδωνι θέλω κάποιον να καταστρέψει οποιαδήποτε κοινωνική δομή υγείας μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, αλλά κανένας από τα άλλα στελέχη μου δεν θέλει να αναλάβει αυτό το έργο. Σε όποιον το λέω που λέει ότι είμαι τρελός και ότι δεν θέλει να τον κυνηγάνε στα πέρατα του κόσμου, τους φτάνουν λένε τα γιαούρτια στης περιφέρειες τους» 

Η απάντηση του Άδωνι ήταν λύτη και απέριττη:

-«εγώ Αντώνη, εγώ!!!!!»

Πώς γίνεται να αφήσει ένας «Άδωνις της πολιτικής» την ευκαιρία να γίνει υπουργός αναξιοποίητη; Κάπως έτσι ένας «ταλιμπάν» της μεταρρυθμιστικής καταστροφής μπήκε στο Υπουργείο Υγείας. Η υγεία όλων των Ελλήνων είναι πλέων στα χέρια αυτού του μεγάλου Έλληνα ακροδεξιού «τηλεπολιτικού». Θα μπορούσε αυτή η κατάσταση να είναι ένα από τα λίγα πράγματα που θα έκαναν τον ταλαίπωρο Έλληνα να γελάσει και να χαρεί με την ξεφτίλα της μεγάλης δεξιάς παράταξης αν αυτός ο άνθρωπος δεν έπαιζε με την υγεία και την ζωή του. Μέσα σε μόλις λίγους μήνες μετράμε την διάλυση της δημόσιας δωρεάν υγείας. 5 Ευρώ είσοδος για όποιον τολμάει να επισκέπτεται γιατρούς του δημοσίου, ελαχιστοποίηση της συμμετοχής του δημοσίου στην κάλυψη του κόστους για χρόνιες και «ακριβές» ασθένειες, διάλυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, περικοπές που σκοπό έχουν υποβαθμίσουν τα δημόσια νοσοκομεία και φυσικά απαξίωση του Έλληνα γιατρού με κάθε τρόπο, συνθήκες εργασίας, μισθό, εξετάσεις για άδεια άσκησης επαγγέλματος!

Πώς είναι δυνατόν να μην περάσει αυτός ο άνθρωπος στο πάνθεον των πολιτικών εχθρών του λαού; Πώς γίνεται να μην τον κυνηγάνε όπου σταθεί και όπου βρεθεί; Aκόμα και στο Imperial College του Λονδίνου. Αλλά τι περιμένεις από έναν λαό που δεν μπορεί να καταλάβει και να σεβαστεί έναν Άδωνι Γεωργιάδη, έναν λαό που το 2014 ψηφίζει ακόμα κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έτσι δεν είναι Άδωνι;

Πηγή:alfavita

Δεν υπάρχουν σχόλια :