Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Αποκαλύφθηκαν οι Ουκρανοί πραξικοπηματίες

Του Γιώργου Δελαστίκ*

Πολιτική βόμβα που τίναξε στον αέρα όλο το προπαγανδιστικό οικοδόμημα των Αμερικανών για την Ουκρανία ήταν η αποκάλυψη της απόρρητης τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών της Εσθονίας Ούρμας Πάετ με την επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Βρετανή Κάθριν Αστον.


«Αντιλαμβανόμαστε πλέον ότι πίσω από τους ελεύθερους σκοπευτές δεν βρισκόταν ο Γιανουκόβιτς, αλλά κάποιος από τον νέο (κυβερνητικό) συνασπισμό!» δηλώνει κατηγορηματικά ο Εσθονός υπουργός, αναφερόμενος σε ελεύθερους σκοπευτές που σκότωσαν δεκάδες διαδηλωτές και αστυνομικούς πυροβολώντας στο ψαχνό εναντίον του πλήθους στην κεντρική πλατεία του Κιέβου, λίγες ώρες πριν ανατραπεί ο Γιανουκόβιτς. 

Η αποκάλυψη είναι συγκλονιστική και ταυτόχρονα ανατριχιαστική: οι ακροδεξιοί Ουκρανοί πραξικοπηματίες δολοφόνησαν εν ψυχρώ δεκάδες άτομα αποδίδοντας τις δολοφονίες στην αστυνομία του Γιανουκόβιτς, προκειμένου να καταλάβουν την εξουσία μέσα στο λουτρό αίματος που οι ίδιοι προκάλεσαν! Τρομερό! 
«Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός πως η νέα κυβέρνηση δεν θέλει να ερευνήσει τι ακριβώς έγινε. Έτσι προκαλείται ακόμη μεγαλύτερη υποψία ότι πίσω από τους ελεύθερους σκοπευτές κρύβεται κάποιος από τη νέα κυβέρνηση» τονίζει στην Αστον ο Εσθονός υπουργός Εξωτερικών, γνωστός για τα έντονα φιλογερμανικά του αισθήματα. «Δεν το άκουσα αυτό που μου λες. Είναι ενδιαφέρον. Θεέ μου» απαντά υποκριτικά η Κάθριν Αστον, η οποία σίγουρα δεν το ήξερε γιατί απολύτως κανένας δεν τη θεωρεί σημαντικό πρόσωπο για να την ενημερώσει για τόσο λεπτά μυστικά, αλλά και η οποία ήταν απολύτως βέβαιο ότι δεν θα έκανε τίποτα.

Όντως, έτσι έγινε. Το τηλεφώνημα του Εσθονού υπουργού Εξωτερικών προς την παντελώς ανίκανη και άχρηστη λαίδη Αστον έλαβε χώρα στις 26 Φεβρουαρίου. Μια ολόκληρη εβδομάδα πέρασε χωρίς να τεθεί καν αυτό το θέμα. Την Τετάρτη, 5 Μαρτίου, η ηχογραφημένη υποκλαπείσα συνομιλία αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και άρχισαν να τη μεταδίδουν ρωσικοί τηλεοπτικοί σταθμοί. Ο Εσθονός υπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα της συνομιλίας, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη του για το γεγονός ότι δημοσιοποιήθηκε. Στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη επιχειρήθηκε να «θαφτεί» η είδηση στα ψιλά, αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει. Οι ακροδεξιοί που συναπαρτίζουν τη νέα ουκρανική κυβέρνηση των πραξικοπηματιών, με επικεφαλής ένα τυφλό όργανο των Αμερικανών, αποκαλύφθηκε ότι έχουν ήδη βάψει τα χέρια τους με αίμα δεκάδων, πολλών δεκάδων συμπατριωτών τους που διαδήλωναν μαζί τους! Υπάρχουν πλέον και αποδείξεις ότι η πραξικοπηματική κατάληψη της εξουσίας στο Κίεβο συνετελέσθη βάσει σχεδίου.

Στο μεταξύ, μεγάλο «κάζο» έπαθε ένα άλλο όργανο της αμερικανικής πολιτικής, ο Ολλανδός Ρόμπερτ Σέρι, που προσπάθησε να πάει στην Κριμαία υπό το κάλυμμα του ειδικού απεσταλμένου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, αυτού του άθλιου πολιτικά Νοτιοκορεάτη Μπαν Κι Μουν. Ο Σέρι είναι το άτομο, τυφλά υπάκουο στις ΗΠΑ, για το οποίο είχε πει η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ ότι τον είχε μόλις διορίσει απεσταλμένο του ΟΗΕ στην Ουκρανία ο Αμερικανός αναπληρωτής ΓΓ του ΟΗΕ Τζέφρι Φέλτμαν, στην υποκλαπείσα στις αρχές Φεβρουαρίου συνομιλία της Νούλαντ με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Κίεβο Τζέφρι Πάιατ. «Μόλις μίλησα σήμερα το πρωί με τον Τζεφ Φέλτμαν, είχε ένα νέο όνομα για τον τύπο του ΟΗΕ: Ρόμπερτ Σέρι» ακούγεται να λέει η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών.

Ενθουσιασμένη, συνεχίζει ακάθεκτη: «Σήμερα επιβεβαιώθηκε και από τους δύο, τον Σέρι και τον Μπαν Κι Μουν, ότι ο Σέρι θα έρθει στην Ουκρανία τη Δευτέρα ή την Τρίτη. Πιστεύω ότι θα ήταν υπέροχο και θα βοηθούσε να συγκολλήσουμε αυτό το σχέδιο και να έχουμε και τη βοήθεια του ΟΗΕ σε αυτό και να γαμ... την Ευρωπαϊκή Ενωση»!

Αυτός ο Ολλανδός άνθρωπος των ΗΠΑ λοιπόν, ο απεσταλμένος του ΟΗΕ Ρόμπερτ Σέρι, τόλμησε να πάει στην Κριμαία, στη Συμφερόπολη, συνοδευόμενος από βρετανικό τηλεοπτικό συνεργείο του καναλιού ΙΤΝ. Ξαφνικά τον σταμάτησαν ένοπλοι, προφανώς ειδοποιημένοι από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και απαίτησαν να τον συνοδεύουν όπου και αν πηγαίνει.

Ο Ολλανδός πήγε να «πουλήσει τσαμπουκά», με αποτέλεσμα να βρεθεί περικυκλωμένος από Ρώσους της Κριμαίας που φώναζαν συνθήματα υπέρ της Μόσχας και του Κρεμλίνου.

Πανικόβλητος ο άνθρωπος των Αμερικανών και φοβούμενος μη τον λιντσάρουν οι διαδηλωτές, ικέτευε τους ενόπλους να τον συνοδεύσουν για να φύγει από την Κριμαία και πιθανότατα να μην ξαναπατήσει ποτέ εκεί!

*Δημοσιεύθηκε στο ΕΘΝΟΣ  7 /3/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια :