Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Πανεργατικός αγώνας τώρα. Όλοι στους δρόμους!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


Πανεργατικός αγώνας τώρα. Όλοι στους δρόμους!


Να μην ψηφιστεί η νέα αντεργατική αντιλαϊκή συμφωνία κυβέρνησης-Τρόικας ούτε στη Βουλή ούτε στοEurogroup στις 1-2 Απρίλη!


Η νέα συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας σηματοδοτεί μια νέα κλιμάκωση στον αντεργατικό πόλεμο των δυνάμεων του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους και την λαϊκή πλειοψηφία. 

Έτσι η άθλια συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου αφού κατάργησε την πρωτοβάθμια υγεία, στέλνοντας 8500 γιατρούς και εργαζόμενους του ΕΟΠΥ στην διαθεσιμότητα, αφού άνοιξε τον πρώτο κύκλο των απολύσεων στο δημόσιο, σχολικών φυλάκων, εκπαιδευτικών, καθαριστριών κ.α. αφού ψήφισε το νομοθετικό έκτρωμα για την αξιολόγηση και την μεθόδευση απόλυσης 35.000 εργαζομένων αόριστου χρόνου με πρόσχημα τον επανέλεγχο των στοιχείων, επανέρχεται τώρα τις αμέσως επόμενες ημέρες να νομοθετήσει:

- Μια νέα τεράστια μείωση μισθών και πλήρη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων μέσα από την κατάργηση των τριετιών και των ωριμάνσεων. Αφού «πάγωσαν» τις ωριμάνσεις τώρα προχωράνε στην κατάργησή τους αρχικά για τους «μακροχρόνια άνεργους», δηλαδή για το πιο ευάλωτο και χτυπημένο κομμάτι της τάξης μας για να γενικευτεί αμέσως μετά, παντού σύμφωνα με την πρακτική τους. Στην ουσία θέλουν να μας στείλουν όλους στο βασικό μισθό πείνας των 580 ευρώ μικτά, που και αυτόν τον θεωρούν υψηλό και βάζουν θέμα μείωσής του.

- Τη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 3% που θα προκαλέσει απώλεια σοκ πάνω από 800 εκ € στα ταμεία! Μετά την εξαφάνιση των εσόδων λόγω της τρομακτικής ανεργίας και του PSI που είχε σαν βασικό στόχο τη διάλυση των ταμείων πρόκειται για το τελειωτικό χτύπημα. Αυτό που θα ακολουθήσει είναι νέες περικοπές στις συντάξεις πείνας και αυξήσεις των ορίων συνταξιοδότησης με τελικό στόχο να καταργηθεί ολοσχερώς η εργοδοτική και κρατική χρηματοδότηση και το κόστος της ιδιωτικής πλέον περίθαλψης να φορτωθεί ολόκληρο σε εμάς.

- Την απελευθέρωση της λειτουργίας των Εταιρειών Προσωρινής Απασχόλησης, τα σκλαβοπάζαρα της ενοικίασης εργαζομένων, ανεξάρτητα από το αν καλύπτουν «προσωρινές ανάγκες ή όχι». Στην ουσία όλη η εργασία γίνεται μαύρη και ελαστική. Πρόκληση αποτελεί η φωτογραφική επέκταση της μαύρης εργασίας στα μεγάλα έργα. Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά μίσθαρνο όργανο των εργολάβων εξαργυρώνοντας την στήριξή που της δίνουν μέσα από τα κανάλια και τις εφημερίδες τους. 

- Προχωράει στην πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Για να περάσουν όλα αυτά και να εφαρμοστούν στην πράξη, κυβέρνηση - τρόικα - κεφάλαιο προχωρούν στην ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας. Με απαγορευτικά όρια για την προκήρυξη της απεργίας, με κατάργηση της αυτονομίας των συνδικάτων, με επανανομιμοποίηση του λοκ άουτ κα.

Η συμφωνία προβλέπει μαζικές ιδιωτικοποιήσεις και πριν από όλα το σπάσιμο και το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Επίσης μέτρα για την πλήρη καταστροφή των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων και των άλλων αυτοαπασχολούμενων στρωμάτων (πχ φαρμακοποιών) προκειμένου να συγκεντρωθεί η αγορά στα χέρια των ντόπιων μεγαλοκαρχαριών και των πολυεθνικών.

Ξέρουμε ότι στο τέλος θα γυρίσουν και πάνω μας. Εμείς θα πληρώσουμε το λογαριασμό με αύξηση της ανεργίας, με αυξήσεις των τιμών και με τρόφιμα και υγεία για τα σκουπίδια. Για τόσο έχουν τη ζωή μας.

Το μοίρασμα των ψίχουλων μπροστά στις εκλογές είναι βαθιά υποτιμητικό για την εργατική τάξη και το λαό. Δείχνει πόσο υποτιμούν την νοημοσύνη μας οι Σαμαράς-Βενιζέλος. Άλλωστε έδειξαν την προτίμησή τους. Οι πιο ευνοημένοι από τα ψίχουλα είναι οι πραιτοριανοί των δυνάμεων καταστολής. 

Τα μέτρα αυτά δείχνουν πόσο βαθιά ταξική είναι η πολιτική των μνημονίων που μας οδηγούν στην καταστροφή για να σωθούν οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι, για να φορτώσουν την κρίση στις πλάτες της εργατικής τάξης και του λαού...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ


  • Για την άρση όλων των απολύσεων και διαθεσιμοτήτων.
  • Την κατάργηση του νόμου έκτρωμα για την αξιολόγηση και τη δημιουργία νέων δεξαμενών απολύσεων και τον κανιβαλισμό στο δημόσιο.
  • Τη μη εφαρμογή της αξιολόγησης-αυτοαξιολόγησης-διάλυσης του δημόσιου σχολείου και κατάργησης των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.
  • Την προάσπιση των δημοσίων κοινωνικών αγαθών της παιδείας, υγείας, ασφάλισης, μεταφορών, ενέργειας, νερού.
  • Την μη εκχώρηση αρμοδιοτήτων και πόρων των ΟΤΑ στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
  • Την κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής προσωρινής και μαύρης εργασίας για σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα.
  • Την υπεράσπιση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθερίων εναντία στον ολοκληρωτισμό που επιβάλουν.


ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!


ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ:


· ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΡΤΗ

· ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 1 ΚΑΙ 2 ΑΠΡΙΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ EUROGROYP.


http://paremvaseisdimosiou.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :