Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

500 εκατομμύρια χάντρες

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

Το κλέβω από την @ecpoir του twitter «Για να καταλάβεις το αστείον του πράγματος: χάρισαν 240 εκ. ευρώ στο Μέγαρο Μουσικής και θα δώσουν λέει 20 εκ. για τους άστεγους». 

Σε μία φράση χώρεσε την ξεφτίλα της «επιτυχίας» που πανηγύρισε ο Σαμαράς. Θα το συνεχίσω λέγοντας ότι χάρισαν 240 εκ. ευρώ στο Μέγαρο Μουσικής που αίφνης απέκτησε «φιλολαϊκό» προφίλ, χάρισαν αμέτρητα δισ. ευρώ στις τράπεζες, χαρίζουν το Ελληνικό στον Λάτση και τώρα, λέει, θα μοιράσουν 500 εκ. ευρώ σε 1 εκατομμύριο ανθρώπους.

Τις απολύσεις, λέει, των δημοσίων υπαλλήλων για το 2015, θα τις συζητήσουν τον Οκτώβριο. Ο Κυριάκος Μητσοτακομπακογιάννης προ λίγων ημερών ορκιζόταν ότι δε θα υπάρξουν απολύσεις το 2015 διότι ήδη υπάρχει πρόβλημα με τα κενά υπηρεσιών. Αυτό είναι ένα νέο μέτρο. Ατάραχος, όμως ο Σαμαράς, συνηθισμένος ή και εθισμένος πλέον να ψεύδεται, ανακοινώνει ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα από δω και πέρα.

Δηλώνει χαρούμενος ο Σαμαράς επειδή επετεύχθη η μείωση των εργοδοτικών εισφορών. Θα μπορούσε να βρει χίλια άλλα μέτρα για να τονώσει τους μικρομεσαίους που πεθαίνουν. Όμως δε θέλει αυτό. Θέλει να αυξήσει τα κέρδη των μεγαλοεργολάβων, των πολυεθνικών, των βιομηχάνων κι ας κλείσουν τα Ταμεία. Διότι τι άλλο από το να βάζει ταφόπλακα στα ήδη ετοιμοθάνατα Ταμεία είναι αυτή η απόφασή του;

Ομολογώ ότι μπορεί να χαρακτηριστώ υποκειμενικός. Μπορούν να με κατηγορήσουν για ανθέλληνα. Μπορούν να πουν ότι λυπάμαι με τις επιτυχίες της κυβέρνησης Σαμαρά. Γι’ αυτό δεν θα χρησιμοποιήσω δικά μου επιχειρήματα και αριθμούς. Θα καταθέσω τα στοιχεία που σήμερα παρουσίασε ο – κατά την κυβέρνηση- άγιος ΟΟΣΑ.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την έκθεση του ΟΟΣΑ για τη φτώχεια στην Ελλάδα (Society at a Glance 2014), το 17,9% των Ελλήνων δεν έχει χρήματα ούτε για να αγοράσει τρόφιμα αφού η μέση απώλεια εισοδήματος ανά άτομο από το 2007 υπολογίζεται στις 4.400 ευρώ. Απώλεια 4 φορές μεγαλύτερη από τα μέσα επίπεδα των άλλων χωρών της Ευρωζώνης!

Το κατά κεφαλήν εισόδημα της Ελλάδας είναι χαμηλότερο και από αυτά της Βραζιλίας και της Κίνας. Η εικόνα αυτή, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, οφείλεται στην «έκρηξη» των ποσοστών ανεργίας αλλά και στο στρεβλό σύστημα κοινωνικών παροχών που μπορεί να «απορροφούσε» το 30% των δημόσιων δαπανών, αλλά δεν είχε στόχευση σε εκείνους είχαν πραγματικά ανάγκη. Ενδεικτικό είναι ότι μόνο η χώρα μας μαζί με την Ιταλία δεν είχε πρόβλεψη για Εθνικό Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Αντί να ντρέπεται αυτή η κυβέρνηση, συνεχίζει να μας ταπεινώνει και να μας γελοιοποιεί. Αντί να σοβαρευτεί και να φύγει πριν σκοτώσει κι άλλους ανθρώπους, τολμά 2 μήνες πριν τις εκλογές να ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ότι θα μοιράσει ψίχουλα ΕΦΑΠΑΞ και μάλιστα μετά τις εκλογές. Έτσι ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει νέες σιχαμερές ελπίδες για τα απλωμένα χέρια των πολιτών που ζητιανεύουν ένα πιάτο φαγητό στα συσσίτια. Κάποτε πίστευα ότι η απανθρωπιά έχει όρια. Μετά γνώρισα την κυβέρνηση Σαμαρά…


Δεν υπάρχουν σχόλια :