Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Η Ουκρανία και ο προλεταριακός διεθνισμός

Του Γ.Χ.
Διαβάσαμε  δεκάδες αναλύσεις για την κατάσταση στην Ουκρανία, είδαμε δεκάδες φωτογραφίες και τρομακτικά βίντεο για τη δράση των υποκινούμενων ένοπλων φασιστικών συμμοριών.



Είδαμε προτομές και μνημεία ηρώων να γκρεμίζονται. Φαντάσματα του παρελθόντος, ένοπλους ναζιστές, να καταστρέφουν, να ποδοπατούν και να βάζουν φωτιά σε λάβαρα, σημαίες, βιβλία, έντυπα και πορτραίτα.  Σκηνές τρόμου με τις εφόδους των χιτλερικών ταγμάτων. Επιθέσεις και καταστροφές στα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας (αδιάφορο τώρα σε μένα και την ανάγκη διεθνιστικής αλληλεγγύης το πόσο ρεφορμιστικό ή επαναστατικό είναι). 

Διάβασα το δραματικό μήνυμα του Γ.Γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας, Πετρό Σιμονένκο για την κατάσταση στην Ουκρανία. 

Διαβάσαμε και το τυπικό και με λίγες γραμμές «Μήνυμα αλληλεγγύης προς το ΚΚ Ουκρανίας» που απέστειλε το ΚΚΕ.

Διάβασα και την Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και κράτησα εκείνο στην κατάληξή της, για την ελπίδα στην πάλη ενάντια και στον «εμφύλιο πόλεμο».

Διάβασα σήμερα και τα πρώτα μέτρα της πραξικοπηματικής «κυβέρνησης» της Ουκρανίας και ανατρίχιασα.

  • «Σχέδιο απόφασης για την απαγόρευση των δραστηριοτήτων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας»
  • « Σχέδιο ψηφίσματος για την αντιμετώπιση των συνεπειών της σοβιετικής κατοχής της Ουκρανίας».
  • «Σχέδιο Νόμου για την κατάργηση του νόμου που ποινικοποιούσε την ναζιστική προπαγάνδα».
  •  « Σχέδιο απόφασης για τον διορισμό ως υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας του V.Avakov και τον διορισμό μελών της νεοναζιστικής ομάδας «Δεξιός Τομέας» στο Υπουργείο».
  • «Σχέδιο ψηφίσματος απόδοσης τιμής στους συμμετέχοντες στις ένοπλες συγκρούσεις κατά τη διάρκεια ειρηνικών διαδηλώσεων».
Και πολλά άλλα…

Τι κάνουμε ;

Ο προλεταριακός διεθνισμός απαιτεί εδώ και τώρα δράσεις αλληλεγγύης. 
Η Αλληλεγγύη δεν εξαντλείτε με τυπικά ολιγόλογα μηνύματα. 

Τώρα χρειάζεται τα κόμματα και οι συλλογικότητες της Αριστεράς να πάρουν πρωτοβουλίες, να οργανώσουν δράσεις.

Να εκδηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, να μπούνε μπροστά και να διοργανώσουν άμεσα κινητοποιήσεις, στους δρόμους, στις πρεσβείες των ιμπεριαλιστικών κέντρων, στα γραφεία της ΕΕ. 
Να μπούνε μπροστά και να πρωτοστατήσουμε στην ανάπτυξη κινήματος αλληλεγγύης μέσα στην εργατική τάξη και το λαό της χώρας μας. Να οργανώσουν πολύμορφες δράσεις. Να αναδείξουν τη σχέση του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος και των πολιτικών του εκφραστών με το φασισμό, τη σχέση του φασισμού σαν όργανο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, τη σχέση του με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Ας είναι αυτό το σημείο που θα ενώσει όλους τους αριστερούς, τους κομμουνιστές, τους αντιφασίστες. Το χρέος και το διεθνιστικό καθήκον.

Γρηγορείτε σύντροφοι!

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Η Ανταρσυα δεν εχει κανει ακομη καμμιά ανακοινωση...Μάλλον δεν αξιζει να συμπαρασταθει στα θυματα των Μπαντεροβτσι...Μπορει και καποιοι ρωσοι τροτσκιστες ,(οπως και ο κυριος Μπερναρ Ανρυ-Λεβή,που πανηγυρισε μαζι τους στο Μαιντάν και τους υμνησε),να εχουν δικιο ,οτι ειναι συγκρουση μεταξυ δυο φατριων ιδιας ποιοτητας...Αλλα εμεις ειμαστε ασχετοι,θα περιμενουμε την επαναστατικη ηγεσια να αποφασισει...Στα πλαισια της Δημοκρατικης Ευρωπης παντοτε...συμμετέχοντας και επιδοτουμενοι απο αυτην ...

Unknown είπε...

Λάθος
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό Όχι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, το φασισμό και τη λεηλασία με μνημόνια από ΕΕ-ΔΝΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: http://antarsya.gr/node/2030