Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Τα δήθεν του Κασιδιάρη

Tου Θανάση Καρτερού

"Είστε όλοι προδότες, πουλημένοι, κλέφτες και απατεώνες", γαύγισε ο Κασιδιάρης στην τελευταία παράστασή του στη Βουλή. Που έξαλλος, αλλά εντός γραμμής, φρόντισε, παρά τα νευροφυτικά του, να τονίσει τη μαγική λέξη της Χρυσής Αυγής: Όλοι! Επιπροσθέτως μάλιστα, αναγνωρίζοντας τον κίνδυνο να μη χωρούν όλοι τόσο εύκολα μέσα στο όλοι του, απένειμε ειδική εύφημη μνεία στην "άθλια αντιπολίτευση της δήθεν Αριστεράς"!



Αυτό το όλοι, το τόσο κοινό, που απευθύνεται στο οργισμένο θυμικό ενός μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας, είναι το όπλο των ναζί. Σε μια χώρα ρημαγμένη και εθνικά ταπεινωμένη, με μια νεολαία σε πλήρες αδιέξοδο, με την τρόικα να αλωνίζει και την κυβέρνηση να αποδεικνύει κάθε μέρα στην πράξη τι εστί υποτέλεια, αναλγησία και υποκρισία, η οργή μπορεί να παίρνει τους δικούς της δρόμους. Αν μάλιστα υπάρχει η άνωθεν συνδρομή, οι δρόμοι αυτοί μπορεί να γίνουν λεωφόροι.

Δεν πα' να ωρύονται τα μεγάλα ΜΜΕ κατά της Χρυσής Αυγής - είναι τόσο ξεφωνημένα που καλό της κάνουν. Δεν πα' να λαμβάνονται μέτρα καταστολής - το σύστημα είναι τόσο διαβλητό που υπηρεσία της προσφέρουν. Δεν πα' να δημοσιεύουν φωτογραφίες ηλιθίων με έξυπνα όπλα - η μονοπώληση της βίας από ένα αναξιόπιστο κράτος δεν θεωρείται πια αυτονόητη. Και δεν πα' να καταγγέλλει ο κάθε Βενιζέλος τους ναζί - εδώ που φτάσαμε, κάθε τέτοια καταγγελία, από τέτοια χείλη, τους δίνει πόντους.

Τώρα ψάχνουν τρόπους να τους βγάλουν εκτός νόμου. Αμήχανοι κι ανόητοι, πιστεύουν ότι μπορούν έτσι να κόψουν τη θηλιά που πέρασαν οι ίδιοι στον λαιμό της χώρας - και στον δικό τους. Όσο όμως δεν ξεσκεπάζονται τα δόντια των πιο επιθετικών κύκλων του συστήματος πίσω από τα χρυσαυγίτικα αντισυστημικά γαυγίσματα, όσο δεν γίνεται καθαρό ότι μέσα στο χρυσαυγίτικο όλοι και πιο όλοι απ' όλους -μπράβοι, απεργοσπάστες, τσιράκια ειδικών αποστολών, σμπίροι επώνυμων μεγιστάνων- είναι οι ναζί, ελάχιστα πράγματα θα καταφέρουν. Και οι δημοσκοπήσεις θα τους -και θα μας- βγάζουν τη γλώσσα.

Πώς όμως να ξεσκεπάσουν τους μπράβους του συστήματος οι καμαριέρες του; Νά γιατί ο κλήρος πέφτει στην όλη Αριστερά. Που, μετατρέποντας την οργή σε κίνημα και πράξη ανατροπής, είναι η μόνη που μπορεί -εξ ου και τα δήθεν του Κασιδιάρη- να στερήσει τους ναζί από τις εφεδρείες τους...

Πηγή: Η Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :