Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ιδρυτική Συνέλευση της Πρωτοβουλίας κατά ευρώ-ΕΕ, ενάντια στην ελληνική προεδρία


Η μετωπική πολιτική κίνηση «Πρωτοβουλία κατά του ευρώ και της ΕΕ» διευρυμένη με συμμετοχή αγωνιστών που δρουν μέσα από κοινωνικο-πολιτικά σχήματα και συσπειρώσεις με αντι-ΕΕ προσανατολισμό 
καλεί σε ιδρυτική Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 στις 6μμ στο κτίριο Γκίνη(Πολυτεχνείο).


Το επίδικο θέμα της Γενικής Συνέλευσης είναι η συγκρότηση –τώρα, στην ευνοϊκή συγκυρία της Ελληνικής Προεδρίας– μιας ευρείας κοινωνικο-πολιτικής πρωτοβουλίας για την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ. 

Με το εγχείρημα αυτό επιδιώκεται η ανάδυση ενός αναγκαίου, μαχητικού, μαζικού, λαϊκού κινήματος εναντίωσης τόσο στις ανελέητες πολιτικές που ενορχηστρώνει η ΕΕ με τα θεσμικά της όργανα και τη συνηγορία της ελληνικής ολιγαρχίας, όσο και στην ίδια την ΕΕ, που ως αντιδραστικό μόρφωμα του κεφαλαίου ούτε μεταρρυθμίζεται ούτε μετασχηματίζεται σε όφελος των λαών.

Γι’ αυτό η «Πρωτοβουλία Αγώνα 2014» με την ίδρυσή της:

  • καλεί όλες τις συλλογικότητες και όλους τους αγωνιστές στο κίνημα και στην πολιτική που έχουν προσανατολισμό ρήξης και εναντίωσης στην ΕΕ να πυκνώσουν τις γραμμές της, να στηρίξουν τις δραστηριότητές της και να πάρουν μέρος στις λαϊκές κινητοποιήσεις που θα εκδηλωθούν την περίοδο αυτή.
  • εκφράζει την επιθυμία συνάντησης στη δράση και στους αγώνες με όλους εκείνους τους μαζικούς κοινωνικούς φορείς (σωματεία, λαϊκές συνελεύσεις κ.ά.), που έχουν παρόμοιους στόχους και προσανατολισμούς.
  • διεκδικεί τη ενεργητική στήριξή της από όλες τις πολιτικές οργανώσεις, τα κόμματα και τις εκφράσεις της αριστεράς που παλεύουν ενάντια στην ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι διεθνείς οργανισμοί του κεφαλαίου και οι ιμπεριαλιστικοί συνασπισμοί δεν είναι ανίκητοι!

Ο κόσμος της εργασίας, ο λαός μας και όλοι οι λαοί είναι αυτοί που θα πουν την τελευταία λέξη!

Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2014, Από το Συντονιστικό προετοιμασίας της ΓΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :