Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Είναι ο Περισσός, ηλίθιε

Του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου

Η απόλυση του Νίκου Μπογιόπουλου από τον Ριζοσπάστη προκάλεσε συζητήσεις επί συζητήσεων και παρότι πρόκειται για μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις όπου οι πληροφορίες των ρεπορτάζ σχεδόν όλων των ΜΜΕ συμφωνούν, κάποιοι -στο όνομά του ΚΚΕ!- άλλα προπαγανδίζουν...


Όπως ο πνιγμένος που πιάνεται απ΄τα μαλλιά για να σωθεί, έτσι και κάποιοι -στο όνομα του ΚΚΕ!- έχουν προχωρήσει τα τελευταία 24ωρα σε μια απίστευτου χαμηλού επιπέδου σπέκουλα, ένα ξεκατίνιασμα, που ούτε λίγο ούτε πολύ θέλει τον Νίκο Μπογιόπουλο να αρνείται τον κομματικό μισθό των 800 ευρώ, γιατί του «έπεφταν λίγα». 

Εμείς θα τους πιστεύαμε και θα γράφαμε λίβελους για τον «φραγκοφονιά» Μπογιόπουλο, που τολμά να έχει οικονομικές αξιώσεις από το Κόμμα, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα: 

Η γενναία "μοναξιά" του Πέτρου Τατσόπουλου

Του Χρίστου Κατσούλα

Ο Π.Τατσοπουλος μπορεί τους τελευταίους μήνες να διεκδικήσει τον τίτλο ενός γενναίου ανθρώπου. Ενός βουλευτή που όταν μιλά κάνει τη βάση (και στελέχη) του κόμματος να ανατριχιάζει.


Τη μια προτείνει μέτωπο με τη ΝΔ απέναντι στον κίνδυνο της Χρυσής Αυγής. Την άλλη αποφαίνεται ότι η κίνηση των 58 της κεντροαριστεράς του ΠΑΣΟΚ είναι ο αυριανός σύμμαχος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Τι κι αν μέλη και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης λούζουν με απίθανους χαρακτηρισμούς τον βουλευτή-συγγραφέα; Απτόητος εξακολουθεί να "προκαλεί". Θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για έναν ατρόμητο άνθρωπο.

Όλοι σήμερα στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια!

ΑΘΗΝΑ: Προπύλαια 6μμ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 6μμ στο άγαλμα Βενιζέλου


Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια καλούν ΟΛΜΕ και ΔΟΥ στην Αθήνα τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.



«Με τη συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις λέμε »όχι» στην πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ που διαλύει το δημόσιο σχολείο»,

Δημόσια Δωρεάν Παιδεία
Κανένα Παιδί έξω από το Σχολείο
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
Όχι στις διαθεσιμότητες-απολύσει.

«Οι κομμουνιστές θα μας πάρουν τα σπίτια»!

Του Νίκου Μπογιόπουλου
«Θα έρθουν οι κομμουνιστές και θα μας πάρουν τις γυναίκες»… 
Αυτό λεγότανε την εποχή που το κράτος δούλευε για τις «Ούλεν», για τις «Κούπερ» και για τις «Πάουερ». Ηταν η εποχή που όσοι διοικούσαν το κράτος έχτιζαν τους «Νέους Παρθενώνες». Στη Μακρόνησο. Βέβαια όσοι τα έλεγαν αυτά για τους «ανήθικους» κομμουνιστές, ήταν οι ίδιοι που επί των ημερών τους μεγαλούργησαν οι «Τρούμπες». 

Και στη συνέχεια, πάλι επί των ημερών τους, δοξάστηκαν τα κέντρα… αναψυχής με την ταμπέλα «προσεχώς Βουλγάρες». Σήμερα, δε, όλοι αυτοί οι κήνσορες του συστήματος «πνεύμα και ηθική», και ειδικά όσοι ελέγχουν την βιομηχανία του θεάματος, περιγράφουν την γυναικεία ύπαρξη και εν γένει τις ανθρώπινες σχέσεις με τον εξής τρόπο: «Από κορμί, φωνή κι από φωνή, κορμάρα» (ή κάπως έτσι τέλος πάντων). Όσο για τους κομμουνιστές, αυτοί συνέχισαν να είναι σαν τους υπόλοιπους ανθρώπους. Τουτέστιν να αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα με τις δικές τους γυναίκες. Φανταστείτε τώρα να πηγαίνανε να φορτωθούνε και τις γυναίκες των άλλων…

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Για ένα νέο κομμουνισμό. Η εποχή μας ξανά ανοιχτή σε προτάσεις

Του Παναγιώτης Μαυροειδής*

Το κλασικό ερώτημα σε ένα συνέδριο κομμουνιστικής οργάνωσης είναι "Σε τι εποχή βρισκόμαστε;"


Τη δεκαετία του 70, ένας κομμουνιστής θα απαντούσε "είμαστε σε εποχή περάσματος από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό". Και μόνο η ταπείνωση των αμερικανών από το λαό του Βιετνάμ θα αρκούσε για αυτή την πεποίθηση. Και αυτό παρά το γεγονός ότι αγώνας  για εθνική αξιοπρέπεια ενάντια στον ιμπεριαλισμό, κάθε άλλο παρά ταυτιζόταν με τον κομμουνισμό.

Στη δεκαετία του 90, θα προλάβαινε να απαντήσει πρώτος ο …Φουκογιάμα, κηρύσσοντας το ‘’τέλος της ιστορίας’’, των  μεγάλων αφηγήσεων και των κοινωνικών μετασχηματισμών.

Χρυσή Αυγή: Ο «συνιδρυτής» καίει τον Αρχηγό

Του Δημήτρη Ψαρρά
Ο «θεωρητικός» της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνει όσα δεν ομολογούν οι συναγωνιστές του

Αν για τους «προστατευόμενους» μάρτυρες που έχουν καταθέσει στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής ο Μιχαλολιάκος και η ομάδα του εκφράζουν αμφισβητήσεις και αφήνουν υπονοούμενα για την αξιοπιστία τους, εκείνον που δεν μπορούν να αμφισβητήσουν είναι ένας πολύ δικός τους άνθρωπος, συνοδοιπόρος του Αρχηγού από το 1974 μέχρι σήμερα, ο μηχανικός Γιάννης Περδικάρης. Πρόκειται για τον «θεωρητικό» της οργάνωσης, τον άνθρωπο που συνέταξε τα βασικά ιδεολογικά της κείμενα, από τη Διακήρυξη Ιδεολογικών Αρχών του 1986-1987 μέχρι το πρόγραμμα για τις εκλογές του 2012. 

Πλούτος και εξουσία. Μαχαίρι και πεπόνι

Του Παναγιώτη Μαυροειδή

Η πρόσφατη έκθεση World Wealth Report του ινστιτούτου ερευνών της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse, μας έδινε μια είδηση εντυπωσιακή: Το 0,7% του πληθυσμού κατέχει το 41% του παγκόσμιου πλούτου. (Εφημερίδα των Συντακτών, 11/10/13)


Η αλήθεια είναι ότι μάλλον έχουμε εθιστεί με τέτοιες ειδήσεις, χωρίς κουράγιο περαιτέρω διαπραγμάτευσης. Αν συμφωνήσουμε όμως ότι πρέπει να επιμείνουμε όχι μόνο στην ανάγκη γνώσης, αλλά και στη σύνδεση αποτελεσμάτων με τις αιτίες τους, πρέπει να σκαλίσουμε τα πράγματα περισσότερα.

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Απολύθηκε ο Μπογιόπουλος από τον Ριζοσπάστη

Αναδημοσίευση απο Κουτί της Πανδώρας

Σε μια προφανή αλλά και πρωτοφανή προσπάθεια να επικαλύψει πολιτικά την δρομολογημένη, όπως φαίνεται, εκδίωξη του δημοσιογράφου του «Ριζοσπάστη» κ. Ν. Μπογιόπουλου, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ αποφάσισε, σύμφωνα με άρθρο στα Νέα, την απόλυσή του.


Η κίνηση αυτή δεν έχει ιστορικό προηγόυμενο, καθώς μέχρι τώρα δεν συνηθιζόταν το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του κόμματος να απολύει εργαζομένους του, καθήκον με το οποίο είναι επιφορτισμένη η διεύθυνση της εφημερίδας. Ο Νίκος Μπογιόπουλος εργαζόταν στον Ριζοσπάστη επί σειρά ετών. Η στήλη που διατηρούσε («Ημεροδρόμος»), καταργήθηκε προσφάτως, επίσης με άνωθεν εντολή. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, το αιτιολογικό της απόφασης της ΚΕ του ΚΚΕ είναι ότι ο κ. Μπογιόπουλος αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας.

Θέλουμε ή όχι τη μετωπική συμπόρευση;

Του Παναγιώτη Σωτήρη*

Τις τελευταίες μέρες διεξάγεται στον ευρύτερο χώρο της ριζοσπαστικής Αριστεράς μια έντονη συζήτηση για τις προοπτικές της μετωπικής συμπόρευσης των δυνάμεων που επιμένουν στη ρήξη με το χρέος, την ΕΕ και την πολιτική του κεφαλαίου. 

Η συζήτηση αυτή είναι κρίσιμη, καθώς μπορεί να οδηγήσει είτε σε μια σημαντική και προωθητική τομή είτε σε μια αναδίπλωση που θα πάει πίσω και το κίνημα και την Αριστερά.

Ο Γκάντι, ο Μαντέλα και άλλοι «εραστές της βίας»

Του Άρη Χατζηστεφάνου  

Όσοι καταδικάζουν τη βία απ’ όπου και αν προέρχεται αναζητούν συνήθως τα πρότυπά τους στους ηγέτες των «ειρηνικών επαναστάσεων» της Iστορίας. Πόσο καλά έχουν καταλάβει όμως τι πραγματικά δίδαξαν;


«Διδάσκω την άμεση δράση. Δεν είπα ποτέ ότι θα μείνουμε ακίνητοι και δεν θα κάνουμε τίποτα. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη μη βία και τη μη αντίσταση»
Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Συνταγματικό τόξο και... φασιστικό βέλος

Tου Κώστα Παπαδάκη*

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα και το ξέσπασμα καθημερινών δυναμικών κινητοποιήσεων του αντιφασιστικού κινήματος στην Ελλάδα και έξω υποχρέωσε την κυβέρνηση Σαμαρά επιτέλους να εφαρμόσει το νόμο στη Χρυσή Αυγή και να γνέψει στη δικαστική εξουσία να κάνει το ίδιο. 


Αποδείχθηκε ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο είναι υπερεπαρκές για την αντιμετώπιση αξιόποινων συμπεριφορών, που προκλητικά εκδηλώνονταν μετά την είσοδό της στο κοινοβούλιο, αλλά δεν υπήρχε πολιτική βούληση. Αντί αυτής ανοχή και συχνά ενεργή σύμπραξη της αστυνομίας.

Ο «πιστός σκύλος» του Μεταξά

Γράφει ο ΙΟΣ

Κ. ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ, Ο ΓΕΝΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ


Μια σκοτεινή πολιτική προσωπικότητα βρίσκεται πίσω από τις σύγχρονες αναβιώσεις του ναζισμού στη χώρα μας. Είναι ο διαβόητος υπουργός Ασφάλειας του καθεστώτος Μεταξά Κωνσταντίνος Μανιαδάκης, ο οποίος μεταλαμπάδευσε τις «αξίες» της 4ης Αυγούστου στους σημερινούς της επιγόνους


Δεν χάνουν ευκαιρία οι ποικίλες σύγχρονες πολιτικές επιβιώσεις του εθνικοσοσιαλισμού στη χώρα μας να εκδηλώσουν τον θαυμασμό και την πίστη τους στο καθεστώς της 4ης Αυγούστου και στο πρόσωπο του Ιωάννη Μεταξά. Παρά το γεγονός ότι η δικτατορία του 1936 δεν διέθετε –όσο κι αν το επιχείρησε– όλα τα χαρακτηριστικά του χιτλερικού της προτύπου, οι σημερινοί απολογητές του ναζισμού δεν δυσκολεύονται να «συγχωρήσουν» το καθεστώς Μεταξά γι’ αυτές του τις ελλείψεις, επιχειρούν μάλιστα να το εξωραΐσουν, όπως αυτοί νομίζουν καλύτερα.

Προμηνύματα του επικείμενου ιστορικού συμβιβασμού για το χρέος

Tου Λεωνίδα Βατικιώτη

Η δανειακή σύμβαση συνδέεται αδιάρρηκτα με το Μνημόνιο: Ή καταγγέλλεις και τα δύο ή …σκας και τα εφαρμόζεις!


Δεν πρόκειται για άγνοια ούτε καν για υποτίμηση όσων με αυστηρότητα και ακρίβεια προβλέπονται στα συνοδευτικά κείμενα με τα οποία εγκρίθηκαν τα δάνεια που μας έχουν δέσει χειροπόδαρα για δεκαετίες. Η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ ότι «άλλο πράγμα οι δανειακές συμβάσεις κι άλλο τα μνημόνια» που σημαίνει «ακύρωση του Μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευση της Δανειακής Σύμβασης» την οποία διατύπωσε πρόσφατα ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη κι ανέλαβε να τεκμηριώσει η Αυγή στις 19 Οκτώβρη σε άρθρο με τίτλο «ακύρωση του Μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευση της Δανειακής Σύμβασης» προλειαίνει το έδαφος και προετοιμάζει τον κόσμο της Αριστεράς για τον μεγάλο συμβιβασμό στον οποίο είναι διατεθειμένο να προβεί το κόμμα όσο φθείρεται η κυβέρνηση του Α. Σαμαρά κι η άνοδός του στην εξουσία είναι θέμα χρόνου.

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Η «αναζωογόνηση του εργατικού κινήματος» και οι ανάγκες της ταξικής πάλης

Του Δ. Δημητριάδη

Ειδικά στις σύγχρονες συνθήκες της κρίσης, η αναζωογόννηση του εργατικού κινήματος είναι μια πιεστική, επείγουσα ανάγκη. Είναι λογικό όλο όσοι, από τη μια ή την άλλη αφετηρία ενδιαφέρονται για αυτό, να αναπτύσσουν σκέψεις και πρωτοβουλίες στη μια ή την άλλη κατεύθυνση. Όσο πιο κρίσιμη γίνεται η κατάσταση, τόσο περισσότερο είναι αναγκαίο να γίνει μια ανοιχτή συζήτηση πάνω στο θέμα.


Στην εφημερίδα Ριζοσπάστης[1] το Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε. δημοσίευσε εκτεταμένη ανακοίνωση του για την αναζωογόνηση και την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος. Πάνω σε αυτή την ανακοίνωση είναι αναγκαίο να διατυπώσουμε ορισμένα σχόλια μια και το κόμμα αυτό διαδραμάτισε επί δεκαετίες καίριο ρόλο στην ανάπτυξη των εργατικών αγώνων.

Η τυραννία της ΕΕ: Η μαχόμενη Αριστερά πρέπει να τολμήσει

Του Γιάννη Ελαφρού

Η πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη μετωπική πολιτική συμπόρευση αναγκαία και ικανή


Το ζευγάρι χορεύει σφιχταγκαλιασμένο και κυλιέται στο βούρκο κι από κει στο χαμό. Μοιάζει ανάρμοστη σχέση, αντίπαλοι για δεκαετίες στην υπηρεσία όμως των ίδιων αφεντικών, με ένα σωρό «σκελετούς» στην ντουλάπα τους (από υποβρύχια και βρόμικες λίστες μέχρι μνημόνια και μονταζιέρες για κάθε προβοκάτσια), το γαλαζοπράσινο βαλς της «προγραμματικής συμφωνίας» Σαμαρά – Βενιζέλου θυμίζει Χορό του Ζαλόγγου.

Απάντηση Σχεδίου Β' προς ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και συλλογικότητες της Αριστεράς


Θέμα: «Προσχέδιο κοινής δήλωσης» (15.10.2013)


Το ΣΧΕΔΙΟ Β’ θεωρεί αναγκαία τη Μετωπική πολιτική συμπόρευση των δυνάμεων ριζοσπαστικής αριστεράς, έχει κάνει αντίστοιχες προτάσεις από το 2011 και έχει συμμετάσχει μέχρι τώρα σε όλες τις συζητήσεις. 


Η Μετωπική πολιτική συμπόρευση πρέπει να γίνει πάνω στη βάση ενός πολιτικού και οικονομικού προγράμματος και θα απευθύνεται στα κοινωνικά στρώματα που σηκώνουν τα βάρη της οικονομικής κρίσης: Στους ανέργους, στους εργαζόμενους, στους αγρότες, στους μικροεπαγγελματίες, στους φοιτητές που σπουδάζουν χωρίς όνειρα, στους νέους που αναγκάζονται να ακολουθούν τα βήματα των παππούδων τους για την ξενιτειά.

Βήμα για μια άλλη αριστερά -Πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Μετωπική πολιτική συμπόρευση των δυνάμεων της ανατροπής
Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Επιχειρώντας ένα αποφασιστικό και σταθερό βήμα προς τη μετωπική πολιτική συμπόρευση, η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατέληξε ομόφωνα σε ένα κείμενο πολιτική δήλωση, την οποία απέστειλε εδώ και δέκα ημέρες στις οργανώσεις και τους αγωνιστές που συμμετείχαν στην κοινή σύσκεψη εργασίας, με σκοπό να υπογραφεί από κοινού. 
Οι οργανώσεις στις οποίες στάλθηκε το προσχέδιο κοινής δήλωσης είναι το ΕΕΚ, η Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη, ο σύλλογος «Γιάννης Κορδάτος», η ΟΚΔΕ και το Σχέδιο Β. Το κείμενο που διαμόρφωσε η ΚΣΕ και το οποίο εκφράζει σαφώς την απόφαση της 2ης πανελλαδικής συνδιάσκεψης, έχει ως εξής:

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Γ. Ρούσης: Κεντρικό μέτωπο δίχως άλλες υπεκφυγές

Εδώ και ένα περίπου μήνα με πρωτοβουλία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συναντήθηκαν εκπρόσωποι οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και ανένταχτοι αριστεροί, για να συζητήσουν το ζήτημα της μετωπικής τους συμπόρευσης στη βάση ενός μεταβατικού προγράμματος.

Στο τέλος της συνάντησης αποφασίστηκε να βγει στις επόμενες τρεις μέρες μια κοινή ανακοίνωση στην οποία θα αναφέρονταν οι οργανώσεις οι οποίες συμφωνούσαν με μια κεντρική πολιτική συμπόρευση, οι οργανώσεις οι οποίες παρά την διαφωνία τους με μια τέτοια κεντρική συμπόρευση, ήταν σύμφωνες να προχωρήσουν σε επί μέρους θεματικές συνεργασίες και δράσεις, και τέλος να υπάρξει μια κοινή επιτροπή για το συντονισμό της δράσης και του παραπέρα διαλόγου.

''ἐγώ εἰμι το αντι-μεταναστευτικό σκότος τοῦ κόσμου, το αληθινόν...''

σημειώσεις



«Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για την ψηφιακή οικονομία, την τραπεζική ενοποίηση, για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, κυρίως για την απασχόληση των νέων. Είμαστε όμως εδώ και για να βρούμε λύση σε ένα οξύ και μακροχρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι χώρες της Νότιας Μεσογείου και έχει να κάνει με τη λαθρομετανάστευση. Έχουν τεθεί πολλοί στόχοι και προχωράμε».


Αυτά είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη δήλωση που έκανε προσερχόμενος χτες στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.
Μάλιστα. Τη μέρα της ανακοίνωσης της νέας φοροκτονίας που απαλλάσσει τα κότερα και επιτάσσει τα μαντριά και τα κοτέτσια, ο πρωθυπουργός μας καλεί να θυμηθούμε την απειλή που συνιστά η …παράνομη μετανάστευση!

Η έρημος των διανοουμένων

Του Γιώργου Κ. Καββαδία*

Σε περιόδους κρίσης δίνεται η δυνατότητα να ξεχωρίζει «η ήρα από το στάρι», να γίνεται πιο καθαρός ο ρόλος των διανοουμένων απομυθοποιώντας τον μύθο περί «σιωπής» τους. 


Γιατί η αλήθεια είναι ότι οι διανοούμενοι -όσο δύσκολα και αν ορίζονται ως ανομοιογενής κοινωνική κατηγορία- δεν σιωπούν. Αντίθετα πολυμιλούν, αρθρογραφούν, υπογράφουν διακηρύξεις, «στολίζουν» τα ψηφοδέλτια των κομμάτων εξουσίας.

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Ποιος είπε το «Όχι»; Ο Μεταξάς;…

Tου Νίκου Μπογιόπουλου

Τι χρειάζεται αυτός ο τόπος; Αυτός ο τόπος «χρειάζεται Μεταξάδες» έλεγε από βήματος Βουλής ο χρυσαυγίτης υποφυρερίσκος, ο βουλευτής Παππάς. Όσο για τους Γεωργιάδη – Βορίδη ήταν βουλευτές του ΛΑΟΣ όταν ο τότε αρχηγός τους, ο Καρατζαφέρης, επισκεπτόταν ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου 2011 το σπίτι του Μεταξά σε ένδειξη… «σεβασμού και μνήμης».

Η δε «Καθημερινή» δεν έλειψε ποτέ από τα εκδοτικά εκείνα συγκροτήματα που επιδαψιλεύουν δάφνες στον «πατριώτη» Μεταξά που «είπε το Όχι». Μάλιστα η «Καθημερινή» το έχει πάει και παραπέρα. Ειδικά σε εκείνο το αφιέρωμά της για τον φασίστα Μεταξά, στις 4/8/2007 (ανήμερα, δηλαδή, της κήρυξης της δικτατορίας της «4ης Αυγούστου») όταν και ισχυριζόταν ότι η διακυβέρνηση Μεταξά, εκτός από πατριωτική» που ήταν, πορεύτηκε και με «χαρακτηριστικά φιλολαϊκού» καθεστώτος...

Ποινικοποιείται η απειθαρχία στον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Το προανήγγειλε ουσιαστικά ο Σαμαράς από αμερικανικού εδάφους: «πρέπει να αντιμετωπίσουμε και το άλλο άκρο που μιλάει για έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ», είχε δηλώσει συμπληρώνοντας επεξηγηματικά τη φράση του «έχουμε την πολιτική βούληση να συντρίψουμε τον εξτρεμισμό».

Τώρα, με τροπολογία που –σημειολογικά- κατατέθηκε σε νομοσχέδιο για τα «βραχιολάκια» των κρατουμένων (!), προβλέπεται ότι: «Όποιος με πρόθεση παραβιάζει κυρώσεις ή περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί σε βάρος κρατών ή οντοτήτων ή οργανισμών ή φυσικών ή νομικών προσώπων, με αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ή με κανονισμούς της ΕΕ τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών», με την προσθήκη: «εκτός αν από άλλη διάταξη προβλέπεται βαρύτερη ποινή»(!).

Μας εξαπάτησε η μικρή Μαρία

Πιτσιρίκος

"...Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι οι τσιγγάνοι κάνουν ξανθά παιδιά αν και δεν προκάλεσε καμία έκπληξη πως όλοι οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής που πιστεύουν στην Άρια φυλή είναι σαν μαύροι γύφτοι..."

Σάλο έχει προκαλέσει στη χώρα μας η αποκάλυψη πως η μικρή Μαρία είναι τσιγγάνα. Εκατομμύρια Έλληνες είναι έξαλλοι με τη μικρή Μαρία που μας παραπλάνησε πως μπορεί να είναι Αμερικάνα από το Μπέβερλι Χιλς και αποδείχτηκε τελικά πως το «ξανθό αγγελούδι» ήταν μια σκατογύφτισσα από την Βουλγαρία.

Σώζοντας το προστατευόμενο είδος Βενιζέλος Βενιζέλος

Του Κώστα Βαξεβάνη

Χρειάστηκαν 12 σελίδες και 44 «σημεία» για να περιγράψουν την προγραμματική συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου. Θα ήταν μάλλον μη ακριβής ο όρος «προγραμματική ΝΔ – ΠΑΣΟΚ». Γιατί όπως ορθά λέει ο Βενιζέλος «Εγώ και ο Σαμαράς» χαράσσουμε την πολιτική. Αλίμονο. Ποιος άλλος; 


Κάτι Κοινοβουλευτικές ομάδες, υπουργοί κλπ εκπαιδεύονται απλώς δίπλα στη σοφία ενός πρωθυπουργού που μιλά με τον Θεό και ενός Ναπολεοντικά εγώπληκτου, που προσπαθεί να αποφύγει το Βατερλώ του. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που είπε στην συνέντευξη τύπου ο Βενιζέλος «γιατί να καλύπτει ο Σαμαράς εμένα και όχι εγώ τον Σαμαρά».

life style και καρακιτσαριό εκθειάζουν στα πρωινάδικα τον Άδωνι. Φτύστε τους! (Βίντεο)


Όλο το καρακιτσαριό, γλάστρες και μαϊντανοί αλλά και πρωταγωνιστές του πάλε ποτέ ένδοξου life style, που πρόσφερε τόσα πολλά στην κοινωνία, ασχολούνται τώρα στα πρωινάδικά τους και με την πολιτική υποστήριξη του τηλε-βιβλιοπώλη Άδωνι Γεωργιάδη. 

Δείτε τους, φτύστε τους και όχι μόνο!

Αν ο λαός δεν μπουκάρει μαζικά στα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια να τα σπάσει και να τα κάψει δεν θα δει προοπτική και προκοπή. Με επιστάτη τον μπάρμπα-Μήτσο, χαράματα στις 6 το πρωί, να οδηγήσει όλο αυτό το παρασιτικό καρακιτσαριό στις αυριανές φάμπρικες για να δουλέψουν για την καινούργια κοινωνία.

Δείτε το βίντεο στη συνέχεια

Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο, Σάββατο 26/10 Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ 


ANTIΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ 3μμ

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΛΑΡΙΣΣΗΣ

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ , ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!



Η δολοφονική συμμορία της Χρυσής Αυγής με τις πλάτες των συστημικών φίλων της ΕΛΑΣ στήσει μια φιέστα μίσους το Σάββατο 26 Οκτώβρη στο Σταθμό Λαρίσης, μια ανάσα από το χώρο όπου το αντιφασιστικό κίνημα κάλεσε πορεία στη Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα.
Είναι πρόκληση οι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων και των δοσίλογων, δύο μέρες πριν από τις 28 Οκτώβρη όπου ο λαός τιμά την πάλη ενάντια στο φασισμό, να επιχειρούν να οργανώσουν παρέλαση μίσους των ταγμάτων εφόδου απειλώντας να συνεχίσουν τις δολοφονίες και τα μαχαιρώματα μεταναστών και αγωνιστών του κινήματος.

Ένα σχόλιο απ’ αφορμή τη δήλωση Λαφαζάνη

Γράφει ο Η.Φ

«ΔΕ θα γίνουμε νέο Πασοκ, αγωνιζόμαστε για την ριζοσπαστικοποίηση του Σύριζα», έλεγαν στελέχη του Σύριζα, που πρόσκεινται στην αριστερή πλατφόρμα, σε παλιότερες δηλώσεις τους

Ένα δείγμα γραφής για το πώς εννοούν την ριζοσπαστικοποίηση του Σύριζα μας έδωσε ο Λαφαζάνης προχθές, για τη δικαιολόγηση της ψήφου του επι της τροπολογίας για την αναστολή της χρηματοδότησης των κομμάτων. .
Και που να πάμε και στα πιο δύσκολα…

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Οι κυβερνήσεις όλης της ΕΕ ρημάζουν τα εισοδήματα των λαών

Του Γιώργου Δελαστίκ*

Φρίκη προκαλούν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Κομισιόν για τις μεταβολές που έχει υποστεί το πραγματικό ακαθάριστο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών στις χώρες της ΕΕ από το έτος 2007, τελευταία χρονιά πριν από την οικονομική κρίση, μέχρι το τέλος του 2012. 


Όπως θα ανέμενε κανείς, η χώρα όπου έχει σημειωθεί η μεγαλύτερη καταβαράθρωση του ακαθάριστου διαθέσιμου εισοδήματος σε ολόκληρη την ΕΕ είναι η Ελλάδα.
Βάσει των επίσημων στοιχείων της Κομισιόν, λοιπόν, η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των Ελλήνων είναι τρομακτική:35,4%! Απώλεια του 35% του εισοδήματος των ελληνικών νοικοκυριών μέσα σε έξι μόλις χρόνια! Απίστευτο ποσοστό για καιρό ειρήνης. 

«Κοίτα να δεις, υπάρχει πρόβλημα…»

Του Παναγιώτη Φραντζή
Honoré Daumier, The Third Class Wagon, 1862-1864

«Κοίτα να δεις, εγώ ψηφίζω ΚΚΕ αλλά δεν είμαι μέλος. Και με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμφωνώ σε κάποια πράγματα που λέει… Και στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν αριστεροί, δεν είναι όλοι ίδιοι… Πρέπει να εξηγήσετε στον κόσμο τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, τι διαφορές έχει με το ΚΚΕ, γιατί η ΔΗΜΑΡ δεν είναι αριστερά και τι ακριβώς είναι όλοι αυτοί οι τύποι που παίρνουν πρωτοβουλία για την κεντροαριστερά».


Η φωνή στο τηλέφωνο εξέφραζε πραγματική αγωνία. Ένας λαϊκός άνθρωπος από την Κεφαλονιά. Αναγνώστης του περιοδικού. Αριστερός έξω από καλούπια. Να πώς συστήθηκε: «Κοίτα να δεις, εγώ ψηφίζω ΚΚΕ αλλά δεν είμαι μέλος. Και με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμφωνώ σε κάποια πράγματα που λέει… Και στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν αριστεροί, δεν είναι όλοι ίδιοι… Πρέπει να εξηγήσετε στον κόσμο τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, τι διαφορές έχει με το ΚΚΕ, γιατί η ΔΗΜΑΡ δεν είναι αριστερά και τι ακριβώς είναι όλοι αυτοί οι τύποι που παίρνουν πρωτοβουλία για την κεντροαριστερά».

Το χρέος είναι ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ (και «άρα» διαγραμμένο»)!

Του Νίκου Μπογιόπουλου

«Όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει τα χρέη της», έλεγε την περασμένη βδομάδα σε συνέντευξή του στο «Spiegel», ο Τζορτζ Σόρος. «Όχι», απαντά η κυβέρνηση, το χρέος είναι «βιώσιμο» και θα το πληρώσουμε. Μόνο να: Δώστε μας μια επιμήκυνση μέχρι το… 2064!


Αφού λοιπόν ήδη μας το ξεφούρνισαν πόσο μακριά πάει αυτό το παραμύθι, ας κάνουμε μια ανακεφαλαίωση: Υποτίθεται πως όσα φρικτά βιώνει ο ελληνικός λαός τα βιώνει για να μειωθεί το χρέος. Στην πραγματικότητα συμβαίνει το εξής:

Μαζικές παρακολουθήσεις δημοσιογράφων λόγω Χαλκιδικής

11 εφημερίδες, πρακτορεία ειδήσεων και ηλεκτρονικά μέσα - «Εγκληματική δραστηριότητα» οι συνεντεύξεις


Απομαγνητοφωνημένα κείμενα ολόκληρων τηλεφωνικών συνδιαλέξεων με δημοσιογράφους ελληνικών και ξένων ΜΜΕ περιλαμβάνει η δικογραφία για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στις Σκουριές, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας. 

Οι τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε δημοσιογράφους που καλούν τα μέλη της «εγκληματικής οργάνωσης» για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις, αποτελούν και αυτές ενοχοποιητικό υλικό. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, όπως αυτή που δημοσιεύεται παρακάτω, έχουν πραγματοποιηθεί το 2012, πολύ πριν από την ένοπλη επίθεση σε εργοτάξιο της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές Χαλκιδικής. Η χρησιμοποίηση δημοσιευμένων συνεντεύξεων και επαφών με δημοσιογράφους ως αποδεικτικό στοιχείο... εγκληματικών δραστηριοτήτων, δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της χώρας.

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

«Να αφήσει τους ψευτοτσαμπουκάδες ο Γεωργιάδης» (Βίντεο)

«Να αφήσει τους ψευτοτσαμπουκάδες ο Γεωργιάδης». Αποστομωτική απάντηση στον υπουργό υγείας από τον ταξικό συνδικαλιστή γιατρό Π. Παπανικολάου (Βίντεο)


Ξεκάθαρες απαντήσεις εισέπραξε από τον ταξικό συνδικαλιστή Παναγιώτη Παπανικολάου ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, για τις απειλές που είχε διατυπώσει στην εκπομπή του Χατζηνικολάου για το νοσηλευτικό προσωπικό που θα αντιδράσει στις μνημονιακές πολιτικές, στον χώρο της υγείας, τις οποίες επιβάλλει η πολιτική της κυβέρνησης που υπηρετεί.

Για τον Αντώνη Καρρά που "έφυγε"




Ένας αγωνιστής έφυγε ...
«Τον είχα πρωτογνωρίσει εδώ και κοντά 10 χρόνια και μου είχε πει :
"μικρέ μη σταματήσεις να βγαίνεις στο δρόμο και μη σταματήσεις να αγωνίζεσαι για όσα πιστεύεις"
Τον έβλεπα πάντα στις πορείες , πρώτη γραμμή στον Δεκέμβρη του 2008, πρώτη γραμμή σε όλη του την Ζωή.  Τελευταία φορά τον συνάντησα ένα βράδυ στα γραφεία της ΟΛΜΕ σε μια επιτροπή για την υπεράσπιση Τούρκων αγωνιστών και στην αντιφασιστική πορεία προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής...»

Από το blog "ο δρόμος"

Σαν ακρίδα έπεσαν όλοι να κατασχέσουν τώρα τις καταθέσεις

Του Γιώργου Δελαστίκ*.

Καλά η Εφορία, αλλά και οι... δήμοι και οι ιδιώτες; Και όμως, ναι! Είναι απίστευτος ο εσμός που έχει επιπέσει εναντίον των τραπεζικών καταθέσεων του κοσμάκη και θέλει να κατασχέσει οποιοδήποτε χρέος των καταθετών σε οποιονδήποτε δημόσιο, αυτοδιοικητικό ή ιδιωτικό φορέα! Σε βαθμό που έχουν αγανακτήσει και πανικοβληθεί όχι μόνο τα θύματα, οι καταθέτες, αλλά και οι... τραπεζίτες! 

Δεν υπερβάλλουμε. Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τραπεζών, οι οποίοι, άκρως ανήσυχοι, κάλεσαν πιεστικά την κυβέρνηση να βάλει φρένο σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, γιατί αν συνεχιστεί, θα υποστούν ακόμη και δραστική μείωση οι καταθέσεις στις τράπεζες και θα καταρρεύσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα. 

Ε, όχι φυσικά

Του Νίκου Μπογιόπουλου

Ρωτούν πολλοί φίλοι αναγνώστες αν προτίθεμαι να ασχοληθώ «επί προσωπικού» με τον Αδ. Γεωργιάδη και με την απάντησή του στο προχτεσινό δημοσιογραφικό μου σχόλιο - που αφορούσε στον υπουργό Γεωργιάδη. 
Απαντώ:

Με τον πολιτικό Γεωργιάδη θα ασχολούμαστε (επί… δημοσιογραφικού) μέχρι τελικής πτώσης (των «Γεωργιάδηδων»). Με τον Γεωργιάδη (σκέτο)– και μάλιστα «επί προσωπικού» - ποτέ.

ΚΚΕ:Ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος ή περιχαράκωση;

Του Δημήτρη Γκόβα

Έχει σημάνει από καιρό ο «κώδωνας κινδύνου» για την πορεία του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, ιδιαίτερα τώρα, στην καρδιά της ιστορικής δομικής καπιταλιστικής κρίσης και των αντιδραστικών απαντήσεων που δίνει το κεφάλαιο.

Από πολύ νωρίς, οι δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής και σύγχρονα κομμουνιστικής αριστεράς, το ταξικό ανατρεπτικό ρεύμα, διατύπωσαν τη θέση, ότι προϋπόθεση για την αντεπίθεση των αγώνων και την αποτελεσματική αντιπαράθεση με την επίθεση του κεφαλαίου, είναι η ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος. Για ένα νέο εργατικό κίνημα, σε περιεχόμενο, πολιτικές στοχεύσεις, μορφή και οργάνωση.

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

«Χαρά να σε γιαούρτωνα εκεί που ρητορεύεις»!

Του Νίκου Μπογιόπουλου

Τους λες ότι τα ναζιστικά αποβράσματα – εκείνα που αν ήταν λίγο «σοβαρότερα» θα τα έκαναν κυβερνητικούς εταίρους (!) - έχουν βγει στους δρόμους και δολοφονούν. Κι εκείνοι σου απαντούν: Ναι, αλλά και οι άλλοι διαδηλώνουν και παρακωλύουν την κυκλοφορία…


Τους λες ότι η ανοχή τους συνιστά εκτροφείο Ταγμάτων Εφόδου μαχαιροβγαλτών κι εκείνοι απαντούν: Ναι, αλλά και οι άλλοι «διασαλεύουν τη νομιμότητα» διότι… απεργούν!

Τους λες ότι «ο νόμος και η τάξη» τους ισοδυναμεί με βιασμό μιας ολόκληρης κοινωνίας και μάλιστα με βιασμό που συντελείται την ίδια στιγμή που η κοινωνία βουλιάζει κάπου ανάμεσα στην φτωχοποίηση, στην καταστροφή, στην κατάθλιψη και στην αυτοκτονία. Κι εκείνοι σου απαντούν: Ναι, αλλά και οι άλλοι πετούν γιαούρτια…

Η επιστήμη των βασανιστηρίων

Του Περικλή Κοροβέση*


Η Διεθνής Αμνηστία μάς δίνει κάθε χρόνο μια έκθεση για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο. 

Και είναι εντυπωσιακό να διαπιστώνουμε πως, ακόμα και σε κείνες τις χώρες που θεωρούνται υποδείγματα δημοκρατίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα κατoχυρωμένα συνταγματικά, τα βασανιστήρια, με τη μία ή την άλλη μορφή, βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. 

Ηδη από το 1948, η Παγκόσμια Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που ψήφισαν τα Ηνωμένα Εθνη, απαγόρευε τα βασανιστήρια σε παγκόσμιο επίπεδο. Και αυτό γινόταν πρώτη φορά στην Ιστορία της ανθρωπότητας. Μερικές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, είχαν απαγορεύσει τα βασανιστήρια σε κάποια φάση του 19ου αιώνα. 

Φώντας Λάδης: Μέτωπο, πλατύ, ριζοσπαστικό, αντιφασιστικό


«Οι λαϊκοί αγώνες, ενώ στην ουσία είναι επιθετικοί, στη μορφή τους είναι πάντα αμυντικοί», σημειώνει στο Πριν ο Φώντας Λάδης, εξηγώντας το στίχο του που πρωταγωνίστησε το τελευταίο διάστημα, «το φασισμό βαθιά καταλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον».

 Παράλληλα, περιγράφει την πορεία διαμόρφωσης του πολιτικού τραγουδιού στην Ελλάδα και τις προοπτικές του «στις ιστορικές στιγμές που ζούμε» σήμερα.

Συνέντευξη στον Γιώργο Λαουτάρη

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Το άδικο νόμος, η αντίσταση εκτός νόμου;

Των:Γιώργου Κρεασίδη, Παναγιώτη Μαυροειδή

Όταν ακόμη και μια 76χρονη κάτοικος της Ιερισσού έλαβε κλήση για να δώσει κατάθεση και να απολογηθεί για "πράξεις παράνομης βίας", οι λόγοι ανησυχίας πολλαπλασιάζονται ακόμη και για τον πλέον ανυποψίαστο. 


Μια κυβέρνηση που χρεώνεται μαζί με τις ομογάλακτές της που διαδέχτηκε, την πλήρη ισοπέδωση της χώρας και την κοινωνική εξόντωση του λαού της, έχει πλέον αποκλειστικά σχεδόν - μα και απελπισμένα - καταφύγει στην πολιτική στρατηγική της "καταδίκης της βίας από όπου και να προέρχεται" και στο κυνηγητό των "δύο άκρων".

Στον καιρό των Τσιγγάνων (και της Μαρίας)

Του Γιώργου Στάμκου

Η συγκλονιστική ιστορία της μικρής Μαρίας, του ξανθού τετράχρονου κοριτσιού με τα μπλε μάτια, που ανακαλύφθηκε σε οικισμό Ρομά (Τσιγγάνων) στα Φάρσαλα της Θεσσαλίας, εκτός του ότι έφερε στο προσκήνιο τις υποθέσεις απαγωγών, παράνομων υιοθεσιών και άλλων εγκληματικών πράξεων που αφορούν μικρά παιδιά, επανέφερε επίσης και το πρόβλημα της κατάστασης διαβίωσης των Ελλήνων Ρομά, που αποτελούσαν πάντοτε πολίτες β' κατηγορίας στην Ελλάδα. 

Βρισκόμενοι στο περιθώριο της ελληνικής κοινωνίας οι περίπου 300.000 Ρομά, που είναι Έλληνες πολίτες, ζουν σε κατάσταση μόνιμης κρίσης προτού η οικονομική κρίση κτυπήσει τη χώρα μας.

Παιδιά, ρατσισμός και ελληνικό κράτος

Της Mhairi McAlpine.

Η εικόνα του γαλανομάτικου ξανθού μικρού κοριτσιού που απομακρύνθηκε από μια οικογένεια Roma και μπήκε στη φροντίδα ΜΚΟ, ταξίδεψε σ’ όλο τον κόσμο με ταχύτητα αστραπής, καθώς η Ελληνική κυβέρνηση ψάχνει τα ίχνη των βιολογικών του γονιών. 

Έχουν γίνει συγκρίσεις με την Madaline McCann ένα άλλο λευκό κοριτσάκι που όπως αναφέρεται, έχει πέσει στα χέρια των traffickers. Πίσω από την υπερβολή αποκαλύπτονται μερικά πολύ άσχημα μυστικά.

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Ο κ. Σαμαράς και οι «εμπρηστές»

Γράφει ο ΙΟΣ
Ενα θεατρικό έργο για τη Νέα Δημοκρατία

Ο τρόπος που αντιμετωπιζόταν από τις Αρχές η δράση της Χρυσής Αυγής μέχρι τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα θυμίζει έντονα ένα πασίγνωστο θεατρικό έργο. Πρόκειται δυστυχώς για ένα «διδακτικό έργο χωρίς δίδαγμα»


Δεν πέρασαν ούτε λίγες μέρες από τη στιγμή που κινήθηκαν οι διωκτικές αρχές και η δικαιοσύνη με στόχο να καταστείλουν τη μέχρι τότε ανεξέλεγκτη δράση της Χρυσής Αυγής και άρχισαν πάλι να διακινούνται ποικίλες θεωρίες συνωμοσίας, φήμες και διαδόσεις, ενώ τα πολιτικά κόμματα και οι εκλογολόγοι μετρούν κέρδη και ζημίες από τις πολιτικές εξελίξεις που πυροδότησε αυτή η εξέλιξη.

Τρώνε ο ένας τον άλλο για να σωθούν!

Του Γιώργου Δελαστίκ

«Απολαυστικός ήταν ο τρόπος που ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατασπάραζε πολιτικά τον υπουργό Εξωτερικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Σαμαρά, Βαγγέλη Βενιζέλο. 

«Αν δεν είχαν λειτουργήσει κάποιοι κάποτε “υποβρυχίως”, δεν θα είχε προκύψει το πρόβλημα» δήλωσε στη Βουλή, όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε ότι θα ζητήσει τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής του κοινοβουλίου για να ερευνήσει αν είναι όντως αμαρτωλή η σύμβαση για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά που υπέγραψαν το 2010 ο Βενιζέλος και ο Παπακωνσταντίνου, επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου. Με τη διατύπωση αυτή, ο Αβραμόπουλος άφησε έμμεσα ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται περί σκανδάλου.

Μια ξένη μόνη απέναντι σε όλο το χωριό (πολιτικός φασισμός και κοινωνικός εκφασισμός)

σημειώσεις


Όλη η κοινωνία άρχισε ξαφνικά να μιλάει για το φασισμό. Όχι ακριβώς για αυτό, αλλά για την Χρυσή Αυγή. Δεν είναι καθόλου το ίδιο.
Αφορμή για τις σκέψεις αυτές η περίπτωση της δουλεμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης μιας 35χρονης από την Ουκρανία, που ανέδειξε καθημερινή εφημερίδα. Δεν εντυπωσιάζει αυτό καθαυτό το γεγονός.

Στην Κομοτηνή η ΔΑΠ επιστρατεύει μαχαιροβγάλτες μπράβους! Καταγγελία των ΕΑΑΚ

Ανακοίνωση  του σχήματος "Παρανομία-ΕΑΑΚ"

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: “ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ τα μαχαίρια των μπράβων”


Παρασκευή 18/10: Μετά από δύο βδομάδες όπου η ΔΑΠ-ΠΑΣΠ καταψήφιζαν και σαμπόταραν την διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης φτάνοντας στο σημείο να αμφισβητήσουν τις υπογραφές πολλών δεκάδων συμφοιτητών μας, πραγματοποιείται ΓΣ του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής. Όχι όμως μία συνέλευση σαν τις προηγούμενες: η συντριπτική πλειοψηφία της ΓΣ στήριξε και επέβαλε την πρόταση της Παρανομία-ΕΑΑΚ για μια συνέλευση κτήμα των φοιτητών με ερωτήσεις και τοποθετήσεις ανένταχτων και όχι ένα σόου των «επαγγελματιών συνδικαλιστών» των παρατάξεων.

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Διαφωτιστική βία…

Ξεκαθαρίζω εξαρχής: Δεν καταδικάζω τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται. Τουλάχιστον όχι πριν αποσαφηνίσουμε από πού προέρχεται η βία. 

Η βία υπάρχει πριν το είδος μας κυριαρχήσει στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας. 

Είναι ο όρος ύπαρξης αυτής της αλυσίδας. Και κανένας κρίκος της -ούτε η αόρατη αμοιβάδα ούτε ο τρομερός λέων- διανοήθηκε να αξιολογήσει ηθικά και να απορρίψει τη βία. Η περιγραφή του βιβλικού παραδείσου, όπου τα είδη συνυπήρχαν χωρίς κανένα να διανοηθεί να κατασπαράξει άλλο, έχει ένα αβυσσαλέο κενό: με τι τρέφονταν; Με φωτοσύνθεση;

"Θεωρία των άκρων" με χρηματοδότη την Ε.Ε!

Δίνουν 100.000 ευρώ από κονδύλια της ΕΕ για κάθε προπαγανδιστική δράση ταύτισης κομμουνισμού - ναζισμού


Σύμφωνα με έγγραφο που διακινείται από το υπουργείο Εσωτερικών και απευθύνεται σε αποκεντρωμένες διοικήσεις, δήμους και περιφέρειες της χώρας, πανεπιστήμια και ΤΕΙ, επιμελητήρια, ΜΚΟ, άλλους φορείς, βρίσκεται ήδη σε φάση επιλογής φορέων το ευρωενωσιακό πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες, 2014 - 2020».

Η ακροδεξιά πάνω από την Ευρώπη

Του Πέτρου Παπακωνσταντίνου*

Η καταθλιπτική συναίνεση Κεντροδεξιάς και Κεντροαριστεράς σε πολιτικές λιτοτητας γιγαντώνει ρεύματα όπως το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν, που τείνει να αναδειχθεί στη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη της Γαλλίας


Στην Καλιφόρνια υπάρχει από το 1956 η λεγόμενη «Εταιρεία Επίπεδης Γης» («Flat Earth Society»). Τα μέλη της έχουν βαλθεί να αποδείξουν με «επιστημονικά» επιχειρήματα ότι η διαδεδομένη πεποίθηση που θέλει σφαιροειδή το γαλάζιο πλανήτη μας είναι μύθος, ένα προϊόν της πολιτιστικής βιομηχανίας του Χόλιγουντ, το οποίο εδραιώθηκε με τη συνενοχή αργυρώνητων επιστημόνων και αδίστακτων κυβερνήσεων. Η εν λόγω εταιρεία -η οποία περιέργως διέλαθε της προσοχής τηλεοπτικών πλασιέ «επιστημονικών» βιβλίων του κύρους ενός Δημοσθένη Λιακόπουλου ή ενός Αδωνι Γεωργιάδη- υποστηρίζει ότι στην πραγματικότητα ζούμε πάνω σ'έναν κυκλικό δίσκο, το κέντρο του οποίου αποτελεί το Βόρειο Πόλο και το παγωμένο τείχος, που ορθώνεται στην περίμετρο του, τον Νότιο.

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΣΕΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΗ ΜΗΝΥΣΗ!

Κάτω τα χέρια από τους αντιφασίστες, 

Κάτω τα χέρια από την Αριστερά.


Στις 12 Δεκέμβρη καλούνται να δικαστούν η Κατερίνα Θωίδου, ο Τάσος Αναστασιάδης και ο Πάνος Γκαργκάνας ύστερα από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο Ιωάννης Ανδριόπουλος, δικηγόρος, έμμισθος συνεργάτης της Χρυσής Αυγής.