Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Πληγωμένοι αστοί

UNFOLLOW

Στο Φάληρο έβγαλαν το χάρακα και έδωσαν σε κάθε μια από τις παρακάτω ειδήσεις ακριβώς τον ίδιο χώρο. 

«Προκλητική παράνομη συμπεριφορά του κ. Λιάπη: Συνελήφθη με πλαστές πινακίδες στο αυτοκίνητό του». [Σιωπή.] «Ενδοκυβερνητικές τριβές για τους πλειστηριασμούς: Ένσταση από πλευράς ΠΑΣΟΚ στο σχέδιο του κ. Χατζηδάκη – Εγκρίθηκε η δόση». [Ξεχνάμε τον ρόλο μας και σ' αυτήν την κατοχή] «Κάντας: Μίζες προς εμένα είναι τα 14 εκατ. δολάρια – Ο πρώην υπεύθυνος Εξοπλισμών δεν κατονόμασε πολιτικούς». [Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί, λεει μια λαϊκή παροιμία αλλά εμείς είμαστε αστοί.] «Είκοσι φοιτητές κρατούν κλειστή τη Φιλοσοφική Σχολή: Σχεδιάζεται στο ΕΚΠΑ διπλή εξεταστική για τον Ιούνιο». [Θυμός.] «Η Glaxo κόβει τα “δώρα” προς γιατρούς: Για απόκρουση κατηγοριών». [Είμεθα και κοσμοπολίται.] «Χειραψία Πούτιν-Γιανούκοβιτς αξίας 15 δισ. δολαρίων». [Δεν θα περάσει ο κομμουνισμός.] «Η Εθνική Λυρική Σκηνή προγραμματίζει ως το 2019». [Για σας, κυρίες μου.]

Κάθε μια από τις παραπάνω ειδήσεις ισοδυναμεί με την είδηση της σύλληψης του ανηψιού του Εθνάρχη, του πρωτοξάδελφου του διαχρονικού ελληνικού πολιτισμού, του αριστοκρατικότερου της φαμίλιας, μπροστά στην οποία οι αστούληδες της Αθήνας κάθονταν σούζα κι από πίσω σιχτίριζαν. Η μία σκέψη λέει ότι η Καθημερινή δεν μπορεί να αντέξει τον ξεπεσμό της αστικής τάξης, ένας ολόκληρος Μισέλ να κυκλοφορεί με πλαστές πινακίδες και μάλιστα να συλλαμβάνεται και να φωτογραφίζεται με χειροπέδες. [Πώς να το βάλουμε αυτό τώρα στο πρωτοσέλιδό μας, όταν τόσα χρόνια έχουμε βάλει τους αναρχοαριστεροφασίστες στη γωνία και τους πυροβολούμε; Ανιψιέ, κατάντησες χειρότερος από τον γιο της Νάσιουτζικ.] Η άλλη σκέψη λέει ότι η Καθημερινή παραθέτει χαιρέκακα την είδηση στο χώρο της, όσο πρέπει και αρμόζει. Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο κλπ κλπ. [Σιγά μην ασχοληθούμε εμείς οι Αθηναίοι με τους λιάπηδες. Και πολύ τους δώσαμε τόσα χρόνια. Τώρα είμαστε με τη Χρυσή Ευκαιρία.] Όπως και να “χει, στην μεγαλύτερη στιγμή του, στο μεγάλο γκραν φινάλε της πολιτικής του καριέρας, ο Μισέλ δεν ευτύχησε να δει τη φάτσα του πρωτοσέλιδο στην Καθημερινή.

Και δεν ευτύχησε να δει τη φάτσα του πρωτοσέλιδο στην Καθημερινή την ίδια μέρα που την βλέπει ένας κάποιος Μπαρίς Γκιουλέρ, συλληφθείς στην Τουρκία, γιος του τούρκου υπουργού Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ, στην είδηση για την ενδοϊσλαμική κόντρα που έχει ανοίξει μεταξύ Ερντογάν και του κινήματος του Φετουλάχ Γκιουλέν και κορυφώθηκε με τις συλλήψεις των γιών τριών υπουργών και μιας τριαντάδας άλλων προσώπων, ως επί το πλείστον επιχειρηματιών. Αν, πάντως, γκουγκλάρετε την είδηση, βγαίνει «erdogan gulen kavgasi». Η είδηση «Συλλήψεις και συνωμοσίες στην Τουρκία» είναι μεγάλη και σημαντική και δεν μοιάζει με απλό καυγά. Το καταλαβαίνει κανείς όταν διαβάζει τα δύο πρωτοσέλιδα άρθρα της Καθημερινής Χρυσής Ευκαιρίας.

«ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ: Πολιτικοί της χρεοκοπίας», όπου διαβάζουμε: «Η χρεοκοπία της χώρας οφείλεται κυρίως στη χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος. Αποθεώσαμε ως κοινωνία πολύ ελαφρούς ανθρώπους είτε γιατί ήταν έξοχοι στην επικοινωνία είτε γιατί προέρχονταν από μεγάλες πολιτικές οικογένειες. Όσο η χώρα βρισκόταν σε τροχιά ανάπτυξης και περίοδο ευφορίας, οι πολίτες τούς ψήφιζαν και τα μέσα ενημέρωσης τους προέβαλαν άκριτα. Μαζί με τη γενικότερη αποθέωση του λεγόμενου λαϊφστάιλ, καθιερώθηκε και ένα πρότυπο πολιτικών, το οποίο απογυμνώνει και αποδομεί με βίαιο τρόπο σήμερα η ελληνική κοινωνία. Είναι καιρός να πάμε παρακάτω, χωρίς, όμως, εκδηλώσεις κανιβαλισμού και ανθρωποφαγίας. Το σημαντικό είναι να αναδείξουμε πολιτικούς που θα αξίζουν γι” αυτό που είναι και γι” αυτά που έχουν κάνει και να απορρίψουμε τους ελαφρούς, τους ανεπαρκείς γόνους «τζακιών» και εκείνους που μπερδεύουν την πολιτική με το μάρκετινγκ». Σχεδόν, ο αρθρογράφος μάς έπεισε ότι η Καθημερινή έγινε αντιμνημονιακή και, επιτέλους, ζητά εμμέσως συγγνώμη. Όμως, ο λύκος δεν αλλάζει την προβιά του. Ο κοτζαμπάσης που έγινε Αθηναίος τα γράφει ωραία αλλά, όπως λέει, «είναι καιρός να πάμε παρακάτω». Χωρίς αυτούς.

Χωρίς τη Δημοκρατία του Κοττάκη («Το σκέφτηκαν πολύ καλά για τη Χρυσή Αυγή;»), του Φαήλου («Άσπρα σκυλιά, μαύρα σκυλιά, όλοι σκύλοι») και δώρο DVD «Ελένη», μια επική ταινία για τον Εμφύλιο που τάραξε τα νερά. Χωρίς Espresso κανονική («ΚΑΙ ΕΣΥ τέκνον Λιαπη; – Πανηγύρι στο twitter για τον free Μισέλ: “Ο Τζάμπας ζει”») και χωρίς τη Ντεμέκ Espresso της Μιχαλακοπούλου («ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΙΑΠΗΣ: Ο πρίγκιπας που έγινε πειρατής – ΙΖΑ-4000» και «ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ: Κριτική για τους φόρους, καμπανάκι για το πολιτικό κλίμα»). 

Χωρίς κανέναν κοτζαμπάση που τον έπιασε ο πόνος ξαφνικά για την κοινωνία, σοκάρεται από τους Λιάπηδες κι απ” τα «τζάκια» και ζητάει «να πάμε μπροστά», «να τελειώσει το μαστίγωμα» και άλλα τέτοια πρωτοσέλιδα πληγωμένων αστών, που από την πολύ αυτοτιμωρία δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο τριγύρω.

Πηγή:unfollow

Δεν υπάρχουν σχόλια :