Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Κοινοβουλευτική χούντα σε απροκάλυπτη δράση

Μετά τις επιστρατεύσεις απεργών, την κήρυξη απεργιών εκ των προτέρων ως παράνομων, τα μέτρα περιορισμού των διαδηλώσεων με καταγεγραμμένες ήδη αρκετές ρητές απαγορεύσεις, ήρθε η στιγμή της ανοιχτής τρομοκρατικής παρέμβασης της ασφάλειας ενάντια σε απεργούς εργαζόμενους.


Δεν πρόκειται για παρέμβαση κρυφή αλά Χρυσή Αυγή, αλλά με κάθε επισημότητα και απαίτηση συνέργειας και από μεριάς της διοίκησης του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών!


Ο αγώνας ενάντια στην εργατική γενοκτονία που προωθεί η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με την υψηλή εποπτεία/επιτροπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι και μάχη για τη δημοκρατία, την ελευθερία, την αξιοπρέπεια.

Δεν έχουμε απέναντί μας απλά ανάλγητες συντηρητικές κυβερνήσεις, που θα παραμερίσουν μετανιωμένες και ντροπαλές με τη λαϊκή ψήφο, αλλά ένα συγκροτημένο σχέδιο αντιδραστικής κοινωνικής και πολιτικής αναδόμησης σε βάρος του κόσμου της εργασίας, με επιστράτευση όλων των όπλων της αστικής εξουσίας.

Η Ελλάδα είναι ο χώρος του πειράματος, της μετάβασης σε μια νέα εποχή, όπου ο γενικευμένος, καθολικός καπιταλισμός που τείνει να καταλάβει όλες τις σφαίρες της κοινωνικής ζωής και βιόσφαιρας, θα αναπτύσσει παράλληλα στο έπακρο την εγγενή αντιδραστικότητά του στην πολιτική σφαίρα. Ο ολοκληρωτικός καπιταλισμός της εποχής μας, αναζητεί, αλλά και δημιουργεί τον αντίπαλό του.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση της απεργιακής επιτροπής εργαζομένων ΕΚΠΑ σχετικά με την εισαγγελική παραγγελία, καθώς επίσης και ένα ενδιαφέρον άρθρο του Δημήτρη Μπελαντή, για την ιδιότυπο κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό της μεταδημοκρατικής εποχής μας.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑ 

σχετικά με την εισαγγελική παραγγελία που ζητάει τα ονόματα τους.


Με αφορμή την ενημέρωση που είχαμε εκ μέρους του Προεδρείου του Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σχετικά με την εισαγγελική παραγγελία προς το Προεδρείο του Δ.Σ., η οποία το καλεί να αποστείλει στο 2ο Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής “τα πρακτικά της από 02-12-2013 Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου [μας], γνωρίζοντας [τους] τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των μελών της Απεργιακής Επιτροπής την ως άνω ημερομηνία”

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ

ότι η ανάμειξη της Εισαγγελικής Αρχής στη λειτουργία του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ κατά τη διάρκεια της απεργίας είναι μία πρωτοφανής ποινικοποίηση μιας τρίμηνης κινητοποίησης για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και σχέσεων, οι οποίες πλήττονται κατάφωρα από την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, που προωθεί τις διαθεσιμότητες, τις απολύσεις, τη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η παρέμβαση της Αστυνομίας και της δικαστικής εξουσίας στα εσωτερικά ζητήματα του Συλλόγου είναι απαράδεκτη, ανεπίτρεπτη παραβίαση και προσβολή των κοινωνικών και πολιτικών μας δικαιωμάτων, που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα.

Απαιτούμε από το Προεδρείο του Δ.Σ. να καταδικάσει την παρέμβαση, την καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας στους αγωνιζόμενους απεργούς και τη δίωξη του ελεύθερου φρονήματος των εργαζομένων και να απαντήσει ανάλογα στην εισαγγελική παραγγελία.

Η Απεργιακή Επιτροπή, που συστήθηκε με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού της 05-09-2013, ήταν και είναι ένα ανοιχτό συλλογικό όργανο συντονισμού του απεργιακού αγώνα και υλοποίησης των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων του οποίου μέλη είναι δυνητικά όλοι οι συνάδελφοι απεργοί και δεν έχει σταθερή σύνθεση. Το Προεδρείο του Δ.Σ., εκτελώντας τις αποφάσεις του ανώτερου οργάνου του Συλλόγου μας, οφείλει να προασπίσει το πνεύμα και το γράμμα των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων του Συλλόγου μας, συμπεριλαμβανομένης και της απόφασης για τη συγκρότηση της Απεργιακής Επιτροπής ως ανοιχτού συντονιστικού οργάνου του Συλλόγου μας και να απαντήσει αντιστοίχως στην εισαγγελική παραγγελία.

Τέλος, καλούμε το Προεδρείο του Δ.Σ. να διερευνήσει ποιο είναι το αντικείμενο έρευνας της Προκαταρκτικής Εξέτασης, από που είναι ορμώμενη, καθώς επίσης να ζητήσει αντίγραφο της εισαγγελικής παραγγελίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :