Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Έμμισθος συνεργάτης της Χ.Α. ο μηνυτής της «Εργατικής Αλληλεγγύης»

Της Αφροδίτης Τζιαντζή

Ποιος είναι ο Ιωάννης Ανδριόπουλος, που σέρνει στα δικαστήρια την Πέμπτη τους τρεις δημοσιογράφους της «Εργατικής Αλληλεγγύης»; 

Εκτός από την προσφυγή στο ΣτΕ για να ακυρώσει ως αντισυνταγματικό τον νόμο Ραγκούση, ο έμμισθος συνεργάτης του χρυσαυγίτη βουλευτή Λάρισας Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου έχει ενορχηστρώσει μια βιομηχανία μηνύσεων κατά αντιφασιστών, πανεπιστημιακών, αριστερών κομμάτων και οργανώσεων,ακόμα και κατά ολόκληρων κοινοβουλευτικών ομάδων. Εχει μηνύσει για «εσχάτη προδοσία και παράβαση καθήκοντος» όλους όσοι ψήφισαν τον νόμο Ραγκούση, συνολικά 174 βουλευτές. Ευλόγως η μήνυση δεν έφτασε ποτέ στα δικαστήρια.

Μήνυσε όλη την Αριστερά

Έφτασε όμως το σκέλος μιας άλλης, εξίσου εξωφρενικής πολυ-μήνυσης, αυτής που είχε καταθέσει μαζί με τη Θέμιδα Σκορδέλη και τον Ηλία Παναγιώταρο εναντίον σχεδόν όλης της Αριστεράς τον Μάιο του 2009. Από τον μακρύ κατάλογο των μηνυόμενων, που περιλάμβανε από το ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέχρι αντιρατσιστικές οργανώσεις και κοινότητες μεταναστών, απομονώθηκαν τα ονόματα του γραμματέα του ΕΕΚ Σάββα Μιχαήλ και τον πρώην πρύτανη του ΕΜΠ Κ. Μουντζούρη, οι οποίοι οδηγήθηκαν στα δικαστήρτον Σεπτέμβριο του 2013 και αθωώθηκαν πανηγυρικά.

Επιπλέον ο Ανδριόπουλος έχει καταθέσει μήνυση κατά του δημοτικου συμβούλου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ Π. Κωνσταντίνου, επειδή έγραψε σε ανακοίνωσή του ότι «έμμισθος συνεργάτης της Χ.Α. μήνυσε την «Εργατική Αλληλεγγύη»». Ο Ανδριόπουλος έχει παραδεχθεί την έμμισθη σχέση του με βουλευτή της Χ.Α. ως «επιστημονικού συνεργάτη». Η επιστημονική συνεργασία περιλαμβάνει τη μήνυση κατά του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου Ελασσόνας για συκοφαντική δυσφήμηση, επειδή δημοσίευσαν ψήφισμα καταγγελίας της παρουσίας της Χ.Α. σε εκδήλωση μνήμης για τους εκτελεσθέντες από φασιστικά στρατεύματα στην κοινότητα Τσαριτσάνης.

Η Βουλή έχει αποφασίσει από 16 Οκτωβρίου την άρση ασυλίας του Χ.Αλεξόπουλου, διερευνώντας υπόθεση παράνομου ραδιοφωνικού σταθμού. Πλούσια είναι η δράση των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου στη Λάρισα, με ξυλοδαρμούς και μαχαιρώματα μεταναστών, ενώ παράλληλα η Χ.Α. έστηνε δουλεμπορικά γραφεία «εργασίας μόνο για Ελληνες».

Ο Ι. Ανδριόπουλος, όπως ο Πλεύρης, ο Βορίδης και πολλά στελέχη τού τότε ΛΑΟΣ, υπέγραφε το 2009 για την αποφυλάκιση του «Αυτόνομου Εθνικιστή» πρώην χρυσαυγίτη Δ.Παπαγεωργίου, αρθρογράφου ακροδεξιών εφημερίδων και αρχισυντάκτη του εθνικιστικού περιοδικού «Patria», που συνελήφθη για επίθεση σε αντιφασίστες στους Αμπελόκηπους και προφυλακίστηκε καθώς είχε ήδη καταδικαστεί για επίθεση σε μέλος του ΣΕΚ. Σε εκδηλώσεις του «Patria» συμμετέχει εκφράζοντας ρατσιστικές απόψεις και ο Ανδριόπουλος, ενώ η πιο δημοφιλής στα εθνικιστικά μπλογκ δήλωσή του είναι ότι «η Ελλάδα έχει 5.800.000 λαθραίους».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 9.12.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια :