Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Το πορνό του καλού χρυσαυγίτη

Του Θανάση Καρτερού*
Μπορεί να μην τα καταφέρνουν και τόσο καλά στην Ιστορία και να πιστεύουν ότι ο Κολοκοτρώνης λεγόταν Κωνσταντίνος, πιθανόν και ο Κανάρης Θόδωρος. 
Μπορεί επίσης να μην τα καταφέρνουν και τόσο καλά στα ελληνικά, αφού μιλούν με εκατό λέξεις και διακόσιες παραλλαγές μουγκρητού. 
Μπορεί τέλος να μην τα καταφέρνουν τόσο καλά ούτε στην τέχνη του ηθοποιού, αφού είναι ελεεινοί στο ρόλο του χριστιανού ορθόδοξου, ή στο ρόλο "εμείς δεν είμαστε ναζί", ή και στο ρόλο του αθώου θύματος άδικων διώξεων.

Αλλά στα όπλα -ναι. Εκεί τα καταφέρνουν μια χαρά. Αν κρίνουμε τουλάχιστον από τα βίντεο και τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν κατά δεκάδες στις δικογραφίες, στις εφημερίδες και στο διαδίκτυο. Θαυμάζεις τα μαχαίρια, τις ξιφολόγχες, τα πιστόλια, τα αυτόματα που ο καθένας τους κατέχει -νόμιμα ή παράνομα δεν έχει σημασία. Θαυμάζεις τον τρόπο που τα κρατούν και πυροβολούν αθώες ταμπέλες. Αλλά περισσότερο απ' όλα θαυμάζεις το ύφος με το οποίο ποζάρουν με τα όπλα τους μπροστά στο στην κάμερα.

Τα κοιτάζουν με ερωτική ματιά, τα χαϊδεύουν, τα αγκαλιάζουν σχεδόν άσεμνα. Τα λατρεύουν και ταυτόχρονα λατρεύουν τον εαυτό τους με ένα τέτοιο αγκαλιά! Κι αυτός είναι ο λόγος που δεν έχουν απλώς όπλα, δεν εκπαιδεύονται απλώς στα όπλα, δεν χρησιμοποιούν απλώς όπλα. Φωτογραφίζονται, στήνονται αγέρωχοι, βιντεοσκοπούνται, κορδώνονται, κορδακίζονται, απογειώνονται στον ουρανό των Νιμπελούγκεν καβάλα σε ένα κουμπούρι. Υποψιάζεσαι ότι το πορνό που διεγείρει τον καλό χρυσαυγίτη έχει ως πρωταγωνιστές τον καλό χρυσαυγίτη κι ένα αρρενωπό Καλάσνικοφ.

Ψώνια, θα πεις. Ψώνια, ναι. Προβληματικοί, φιγουρατζήδες, εθισμένοι στα όπλα. Αλλά επικίνδυνοι στο φετιχισμό τους. Γιατί ο ίδιος ακριβώς φετιχισμός των όπλων ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά των ναζί. Και όλοι πια ξέρουν πού οδηγήθηκε η ανθρωπότητα μέχρι να καταλάβει ότι ο Χίτλερ και η συμμορία του δεν ήταν απλώς ψώνια, αλλά επικίνδυνα και αιμοβόρα ψώνια. Που ξεκίνησαν φωτογραφίζοντας τον εαυτό τους με ένα όπλο και κατέληξαν να φωτογραφίζουν τον εαυτό τους μπροστά σε δεκάδες δολοφονημένους από αυτό το όπλο.

Θα έφτανε και μόνο αυτή η ερωτική σχέση της Χρυσής Αυγής με τα όπλα για να την βάλει οριστικά στο περιθώριο. Γιατί τον βλαμμένο με τα όπλα χρυσαυγίτη από τον δολοφόνο χρυσαυγίτη ένας Ρουπακιάς τους χωρίζει...

*Δημοσιεύθηκε στην "ΑΥΓΗ" την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

1 σχόλιο :

Unknown είπε...

Και στο ριζοσπαστη μ@κιες ελεγε και ακομα μ@κιες λεει. Επι ουσιας τιποτα, βαρκουλες αρμενιζουν. Πλακα ειναι οτι πληρωνετε να λεει κοτσανες και για το μνημονιο και το 2060 αλλου βρεχει!!! Κομμα σημαινει διαιρω,διχαζω και οσο ειμαστε διχασμενοι τιποτα δεν θα αλλαξει.