Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Συνέδριο του ΝΑΡ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία την Κυριακή το βράδυ οι εργασίες του 3ου Συνεδρίου του ΝΑΡ, μετά από ένα τριήμερο πλούσιας συζήτησης, πραγματικού προβληματισμού, μεταφοράς πλούσιας εμπειρίας από τη δράση των οργανώσεων του ΝΑΡ και της ν.Κ.Α σε όλη τη χώρα και στα μέτωπα παρέμβασης. 


Στο κατάμεστο αμφιθέατρο, ένα μεγάλο και ζωντανό σώμα συνέδρων, ολοκλήρωσε με επιτυχία την κορυφαία διαδικασία της οργάνωσης, μέσα σε κλίμα πραγματικής συμβολής και διάθεση σοβαρών βημάτων.



Οι εκατοντάδες αντιπρόσωποι, μετά από μια διαδικασία πολλών ομιλιών, οι οποίες ξεκίνησαν την Παρασκευή και συνεχίστηκαν για όλη τη μέρα μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου, τοποθετήθηκαν πάνω στα προσυνεδριακά ντοκουμέντα, την Πρόταση Προγραμματικής Διακήρυξης και τις Θέσεις της απερχόμενης Π.Ε., αλλά και την εισήγηση της Π.Ε. στο συνέδριο. Την Κυριακή 1 Δεκέμβρη, από το πρωί, ξεκίνησαν οι διαδικασίες των αποφάσεων. Το σώμα συζήτησε κατ΄ αρχήν την πρόταση Προγραμματικής Διακήρυξης. 

Με τις παρατηρήσεις και προτάσεις που τέθηκαν στο σώμα, εμπλουτίζοντας και εξελίσσοντας το προτεινόμενο κείμενο, το συνέδριο υπερψήφισε την Προγραμματική Διακήρυξη λίγο μετά τις 12.00. Ακολούθησε η διαδικασία συζήτησης της πολιτικής απόφασης του 3ου Συνεδρίου, στην οποία τέθηκαν σε συζήτηση οι τροπολογίες και οι προτάσεις των αντιπροσώπων. 

Μετά από μια πλούσια και γόνιμη συζήτηση στο σώμα, λίγο μετά τις 5.00 το απόγευμα, το σώμα υπερψήφισε την πολιτική απόφαση του συνεδρίου και οι εργασίες συνεχίστηκαν με την διαδικασία εκλογής νέας Πολιτικής Επιτροπής. Μετά την πρόταση της επιτροπής για το νέο καθοδηγητικό όργανο της οργάνωσης, τοποθετήθηκαν σύνεδροι και έγιναν προτάσεις, ώστε να διαμορφωθεί το ψηφοδέλτιο για την εκλογή νέας Π.Ε. Η νέα Π.Ε. θα αποτελείται από 53 μέλη (η απερχόμενη είχε 57 μέλη), όπως αποφάσισε το Συνέδριο. Οι διαδικασίες του συνεδρίου έληξαν λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ. 

Το 3ο Συνέδριο είναι ένας σημαντικός σταθμός στην πορεία του ΝΑΡ. Στις διαδικασίες και τη σύνθεση του σώματος, αποτυπώθηκαν η ανάπτυξη (και οργανωτική) της οργάνωσης, η ανανέωση και η καλύτερη σύνθεση της.


Η απόφαση του Συνεδρίου, μεταξύ άλλων, προβλέπει την τροποποίηση και του ονόματος της οργάνωσης, προσθέτοντας στο ΝΑΡ την φράση «για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση». Ολόκληρη η Πολιτική Απόφαση του 3ου Συνεδρίου, καθώς και η τελική πρόταση Προγραμματικής Διακήρυξης θα δοθούν στη δημοσιότητα τις αμέσως επόμενες μέρες. Επίσης θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας Πολιτικής Επιτροπής.

Στη διαδικασία των αποφάσεων, η Προγραμματική Διακήρυξη υπερψηφίστηκε από το 94,5% των συνέδρων. Κατά ψήφισε το 3,4% ενώ λευκό ψήφισαν το 2,1%. Η Πολιτική Απόφαση του συνεδρίου υπερψηφίστηκε από το 85,1% των συνέδρων, κατά ψήφισε το 6,8% ενώ λευκό ψήφισε το 8,1% των συνέδρων.

Πηγή:narnet


Διαβάστε στη συνέχεια το χαιρετισμό παρέμβαση της Αριστερής Συσπείρωσης στο 3ο Συνέδριο του ΝΑΡ

Αριστερή Συσπείρωση

29 Νοέμβρη 2013

Χαιρετισμός στο 3ο Συνέδριο του Νέου Αριστερού Ρεύματος


Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες του Νέου Αριστερού Ρεύματος.
Δεχθείτε τους πιο εγκάρδιους συντροφικούς χαιρετισμούς και ευχές μας για την επιτυχία των εργασιών του 3ου Συνεδρίου σας που πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερη πολιτική συγκυρία που χαρακτηρίζεται από την ένταση της καπιταλιστικής κρίσης και τη σαρωτική επίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου σε βάρος του κόσμου της εργασίας.
Το 3ο Συνέδριό σας με τις αποφάσεις του καλείτε να συμβάλει στην συγκρότηση των αντιστάσεων των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων απέναντι στην καπιταλιστική επίθεση. Καλείται να συμβάλει με τις επεξεργασίες του στο αναγκαίο πλατύ κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, πέρα και μακριά από λογικές συνδιαχείρισης και κυβερνητισμού.

Το συνέδριό σας καλείται να συμβάλει στην ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, στην ενίσχυση της ενότητας της εργατικής τάξης και την ενιαία δράση της, στο συντονισμό των αγώνων της, στην συμβολή για τη δημιουργία πλατιών κοινωνικών λαϊκών σχημάτων αντίστασης, ανυπακοής και αλληλεγγύης, στην ενίσχυση και συμβολή για τη συγκρότηση ενός ενιαίου αντιφασιστικού μετώπου ικανού να απαντήσει με μαζικούς όρους στο φασισμό, στο δυνάμωμα της πάλης για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας, στην επίτευξη των κοινωνικών συμμαχιών για την αντικαπιταλιστική ανατροπή.
Σημαντικό στοιχείο συμβολής του 3ου συνεδρίου σας είναι  η συζήτηση που άνοιξε για το επαναστατικό υποκείμενο και το Κόμμα της Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης. Μια συζήτηση που πρέπει να συνεχιστεί και να οδηγήσει σε ένα νέο Κομμουνιστικό Κίνημα που  θα θέσει στην εργατική τάξη και στο λαό το ζήτημα της κομμουνιστικής προοπτικής με όρους του σήμερα και που στο διάβα του στο δρόμο για τη συγκρότηση του Επαναστατικού Κόμματος, θα καταφέρει να συνενώσει  τους επαναστάτες κομμουνιστές.

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες.

Μέσα στις σημερινές συνθήκες της έντονης καπιταλιστικής κρίσης αναπτύσσεται η ταξική πάλη, δίνονται μάχες, δημιουργούνται εξεγερσιακά ξεσπάσματα με έλλειψη οργανωμένων κινηματικών παρεμβάσεων –τέτοιων τουλάχιστον που οι συνθήκες της αστικής επίθεσης απαιτούν- δημιουργούνται απογοητεύσεις και υποχωρήσεις,  δοκιμάζονται και οι στρατηγικές και τακτικές των δυνάμεων της Αριστεράς.
Επιτρέψτε μας να κάνουμε και μέσα από αυτή μας την παρέμβαση ορισμένες επισημάνσεις:

Είναι σημαντική κατάκτηση για την επαναστατική αριστερά το κοινό μας σπίτι, η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., αναντικατάστατος ο ρόλος της και ελπίδα για τους εργαζόμενους και το λαό. Χρέος όλων μας είναι να διαφυλάξουμε και διασφαλίσουμε  το μετωπικό της χαραχτήρα, να επιδιώξουμε την παραπέρα αναγκαία διεύρυνσή της, να περιφρουρήσουμε το κοινό κεκτημένο των θέσεων της και του μεταβατικού της προγράμματος, να συμβάλουμε στη δημοκρατική της συγκρότηση και λειτουργία.
Οι προβληματισμοί και ο διάλογος για τη συμπόρευση με άλλες δυνάμεις της Αριστεράς δεν πρέπει να οδηγεί σε ταλαντεύσεις και προγραμματικές υποχωρήσεις. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι Μέτωπο, έχει μετωπική πολιτική με το μεταβατικό της πρόγραμμα και τη δράση της.  Οι όποιες συζητήσεις με άλλες δυνάμεις δεν μπορούν να αφορούν την συγκρότηση άλλων μετώπων και τη διάχυση του Μετώπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε άλλα μέτωπα γιατί και υποβαθμίζουν το μετωπικό χαρακτήρα της και γιατί δεν υπάρχουν προγραμματικές συγκλίσεις. Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους και ας εκτιμήσουμε, αν μπορούμε να  συγκροτήσουμε συμμαχίες σε επιμέρους ζητήματα, εκεί που υπάρχει διακηρυγμένη κοινή θέση. Συμμαχίες που πρέπει πάντα να επιδιώκουμε για να υπηρετηθεί η γενικότερη τακτική και ο στρατηγικός μας στόχος.
Δεν μπορούμε να θέλουμε ή όλα ή τίποτα, δεν μπορούμε να απαξιώνουμε το κοινό κεκτημένο και το μεταβατικό μας πρόγραμμα με υποχωρήσεις και πολύ περισσότερο δεν μπορούμε να θέτουμε σε αμφισβήτηση το μετωπικό μας σχήμα για να κουβεντιάζουμε πώς, με ποιούς και με ποιούς  όρους θα φτιάξουμε κάποιο άλλο Μέτωπο.
Η ΑΝΤΡΣΥΑ είναι το Μέτωπο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Εκείνο που χρειάζεται είναι, όχι η μετεξέλιξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε κάτι άλλο πιο στενό αλλά η μετωπική πολιτική της και η πλατειά απεύθυνσή της στους εργαζόμενους και το λαό. 

Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, όπου οι εργαζόμενοι και τα αγωνιζόμενα στρώματα της κοινωνίας δίνουν αμυντικές μάχες χαρακωμάτων απέναντι στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού και οι νίκες είναι δύσκολες, η απογοήτευση και η ηττοπάθεια αφήνουν πεδίο να κυριαρχήσει ο ρεφορμισμός. Η έλλειψη εμπιστοσύνης στη δύναμη του λαϊκού παράγοντα, ο κοινοβουλευτικός δρόμος, ο κυβερνητισμός, η συνδιαχείριση, τα διάφορα στάδια-στάσεις-φάσεις της κοινωνικής αλλαγής, καλλιεργούν αυταπάτες και αδρανοποιούν τους εργαζόμενους και το λαό. Χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη μας ενάντια στο ρεφορμισμό. Η παραπέρα πορεία της Επαναστατικής και Κομμουνιστικής Αριστεράς, η πορεία της ίδιας της ταξικής πάλης και των επαναστατικών αλλαγών, θα καθοριστεί και από την έκβαση αυτής της μάχης που πρέπει να δοθεί σε όλα τα επίπεδα.
Σε αυτά τα πλαίσια πρέπει να απαντήσουμε και στα «παν αριστερά» ιδεολογήματα που καλλιεργούνται σήμερα και αναζωπυρώνονται από έλλειψη εμπιστοσύνης στη δύναμη των αγώνων. Το πολιτικό κενό στην Αριστερά  δεν βρίσκεται με τις παν-αριστερές ενότητες, τα αριστερά «πολιτικά κέντρα», τους «φωτισμένους» και ειδικούς παράγοντες αλλά στην επαναστατική στρατηγική και τακτική, στην αντικαπιταλιστική ανατροπή, στη συγκρότηση σε Κόμμα του επαναστατικού υποκείμενου και την κομμουνιστική απελευθέρωση.

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες

Αυτό που καλούμαστε όλοι να υπερβούμε είναι πρώτα και τελικά οι ίδιες μας οι αδυναμίες, η ξεκάθαρη πολιτική βούληση, η υποταγή της τακτικής στο στρατηγικό στόχο και η συντροφική προώθηση του διαλόγου μεταξύ των δυνάμεων της επαναστατικής αριστεράς.
Τους συντροφικούς χαιρετισμούς μας και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις εργασίες του 3ου  Συνεδρίου σας .


Αριστερή Συσπείρωση 


Δεν υπάρχουν σχόλια :