Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Επέμβαση των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ -Τα Τελευταία λεπτά της Ελληνικής Ραδιοφωνίας

Σε μεγάλη κινητοποίηση στις 4 μμ στην Αγία Παρασκευή καλούν εργαζόμενοι της ΕΡΤ, σωματεία, φορείς και πολιτικά κόμματα.

•Ανακοίνωση καταγγελίας για την επέμβαση στην ΕΡΤ και κάλεσμα για κινητοποιήσεις εξέδωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 

•Ακούστε τα τελευταία συγκλονιστικά λεπτά της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.


Στις 4 το πρωί περίπου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με παρουσία εισαγγελέα εισέβαλαν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. Τα ΜΑΤ έκαναν και χρήση χημικών για να απομακρύνουν τον κόσμο, που άρχισε να συγκεντρώνεται. 

Στις 8:30 οι αστυνομικές δυνάμεις έβαλαν λουκέτο στην καγκελόπορτα. Η απόφαση για την επέμβαση στο Ραδιομέγαρο δόθηκε από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. 


Στον χώρο έγιναν τέσσερις προσαγωγές και οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. Πρόκειται για τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ,Παναγιώτη Καλφαγιάννη, τον εκπρόσωπο των εργαζομένων της ΕΡΑ, Νίκο Τσιμπίδα, και δυο άλλους, που στην συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Λίγο πριν τις 8 το πρωί ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των μηχανημάτων και του εξοπλισμού της ΕΡΤ, ενώ έξω από το κτίριο παρέμεναν τα προεδρεία ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ, που ζητούσαν να τους επιτραπεί να είναι παρόντες στην καταμέτρηση.

Στο σημείο βρίσκονται και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ στους οποίους δεν έχει επιτραπεί η είσοδος στον χώρο.  

Κόσμος έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται έξω από το Ραδιομέγαρο ενώ το ρεύμα ανόδου της Μεσογείων είναι κλειστό από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Εργαζόμενοι της ΕΡΤ και συνδικαλιστές καλούν τον κόσμο να μεταβεί στο Ραδιομέγαρο.

Σε μεγάλη κινητοποίηση στις 4 μμ στην Αγία Παρασκευή καλούν εργαζόμενοι της ΕΡΤ, σωματεία, φορείς και πολιτικά κόμματα.

Ανακοίνωση καταγγελίας για την επέμβαση στην ΕΡΤ και κάλεσμα για κινητοποιήσεις εξέδωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 


Ακούστε τα τελευταία συγκλονιστικά λεπτά της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
  




ΑΝΤΑΡΣΥΑ: «Σίγησε» η ΕΡΤ –Ήρθε η ώρα να «μιλήσει» ο ιδιοκτήτης της




Μέσα στο πιο βαθύ σκοτάδι της νύχτας, τα ΜΑΤ της άθλιας συγκυβέρνησης μπήκαν απόψε  στις 4.20’ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, βυθίζοντάς την για δεύτερη φορά στο μαύρο.

Πρωτοφανή ανακλαστικά έδειξε ο κόσμος, ουσιαστικός ιδιοκτήτης της, που κατά εκατοντάδες έτρεξε -αλληλέγγυος στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ- να περιφρουρήσει τη δημόσια περιουσία.

Αφού προετοίμασαν μεθοδικά το κλίμα με απειλές, ‘τροχειοδεικτικά’ δημοσιεύματα και μπαρούφες για αστοιχείωτους περί δήθεν επικίνδυνης ακτινοβολίας, χτύπησαν σήμερα τη φωνή που ενημερώνοντας αδιάλειπτα επί πέντε μήνες, έδειχνε ταυτόχρονα στην πράξη τον άλλο δρόμο. Το δρόμο της αξιοπρέπειας, της συλλογικότητας και του αγώνα.

 Η χουντική ‘έφοδος στο Ραδιομέγαρο’, παραμονές Πολυτεχνείου, ανήμερα 7 του Νοέμβρη..., έρχεται μια μόλις μέρα μετά την ψήφιση της σκανδαλώδους διάταξης που χαρίζει στους καναλάρχες τις άδειες ψηφιακής εκπομπής. Η ‘άρση του εμπάργκο’ της ΔΗΜΑΡ στη ΔΤακριβώς την παραμονή, έδινε κι αυτή με τον τρόπο της ένα πράσινο φως. Η κυβέρνηση Σαμαρά δίνει τα διαπιστευτήρια της στους τοποτηρητές της τρόικας.
Οι τελευταίες στιγμές στα ηχητικά ντοκουμέντα, θυμίζουν συγκλονιστικές στιγμές του παρελθόντος.

Οι δυνάμεις καταστολής του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού προσπαθούν με τα χημικά να κρατήσουν τον κόσμο μακριά. Δεν πρόκειται όμως να τα καταφέρουν.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέκεται αποφασιστικά στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργαζομένων στην ΕΡΤ, στον αγώνα για ελεύθερη ενημέρωση, ενάντια στις απολύσεις, για το Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία της εποχής μας.
Τώρα είναι η ώρα για ολόκληρο το εργατικό και λαϊκό κίνημα και την μαχόμενη Αριστερά να αντεπιτεθεί ενωτικά και αποφασιστικά, για την ανατροπή της κανιβαλικής και υπεραντιδραστικής πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και κάθε κυβέρνησης που εφαρμόζει αντιλαϊκή πολιτική.
Όλοι στον αγώνα για την υπεράσπιση της ΕΡΤ!
Όλοι και όλες στις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις που εξαγγέλλουν οι εργαζόμενοί της.
Kαλούμε τα σωματεία να βγάλουν απεργιακές κινητοποιήσεις και να πάνε στην ΕΡΤ, καλούμε όλο το λαό στις 4 μμ στην πλ. Αγ. Παρασκευής

Ακούστε συνεχή ενημέρωση στο Κόκκινο

Διαβάστε:
Εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ – Οι πολίτες καλούνται να την υπερασπίσουν


ΧΟΥΝΤΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ


ΒΙΝΤΕΟ-Οκτώ διμοιρίες των ΜΑΤ στην ΕΡΤ-Όλο το χρονικό της επιχείρησης στο Ραδιομέγαρο



Δεν υπάρχουν σχόλια :