Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Στις πύλες των σχολών οι διοικητικοί των ΑΕΙ περιφρουρούν την απεργία τους

Έξω από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα βρίσκονται οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ και περιφρουρούν την απεργία τους που συνεχίζεται για 11η συνεχόμενη εβδομάδα.


Από νωρίς το πρωί ύστερα από κάλεσμα των απεργιακών επιτροπών και των συλλόγων τους, οι διοικητικοί υπάλληλοι μαζί με φοιτητές και αλληλέγγυους από άλλους εργασιακούς χώρους, έχουν αποκλείσει τις εισόδους του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Οι απεργοί έχουν κλείσει από τις 7 το πρωί τις εισόδους της Πανεπιστημιούπολης (στην οδό Ούλωφ Πάλμε), της Πολυτεχνειούπολης (στην οδό Κατεχάκη), της Νομικής (στην οδό Μασσαλίας) και της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (στην οδό Μικράς Ασίας).


Η Κυβέρνηση δια του υπουργού της Παιδείας Αρβανιτόπουλου προσέφυγε για μια ακόμα φορά στη δικαιοσύνη για να βγάλει την απεργία παράνομη - αυτή την φορά και καταχρηστική – ο οποίος σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

«Αυτοί που θέλουν, εντός και εκτός Πανεπιστημίου, να μετατρέψουν τα δυο Ιδρύματα που παραμένουν κλειστά σε πεδίο μάχης, θα μας βρουν μαζί με την κοινωνία απέναντι».

Χθες η σύγκλητος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών υπέβαλε την παραίτησή της, ο δε πρύτανης Θ. Πελεγρίνης σε δηλώσεις του επέρριψε τις ευθύνες για την κατάσταση στην κυβέρνηση και μεταξύ άλλων είπε:

«Το Πανεπιστήμιο στο σύνολό του, φοιτητές διοικητικό και διδακτικό προσωπικό, δηλώνει ό,τι, θέλει να λειτουργήσει. Υπό τις παρούσες συνθήκες όμως τις οποίες δημιούργησαν οι επιλήψιμες αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας δεν γίνεται. Αρνούνται τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας να κάνουν τα μαθήματα υπό την εποπτεία των αστυνομικών δυνάμεων»

Όλες οι σχολές του Πολυτεχνείου βρίσκονται υπό κατάληψη από τους φοιτητές, οι οποίοι πραγματοποιούν σήμερα, Τρίτη, νέες γενικές συνελεύσεις για να αποφασίσουν τους τρόπους συνέχισης των κινητοποιήσεων τους.

Πηγή:Βαθύ Κόκκινο


Δεν υπάρχουν σχόλια :