Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Οι Μπάμπηδες «κάηκαν». Σειρά τώρα έχουν τα «καλά πιστόλια»!

Γράφει ο askordoulakos

«Η γαλάζια σου μορφή με τυραννά…
Γυρεύω μια σταγόνα λευτεριάς στα βήματά σου.
Κι εσύ μ’ αρνήθης για τα συμφέροντά σου»


Ποίημα του Ιάκωβου Κουμή, 22 Οκτωβρίου 1980 (26 μέρες πριν δολοφονηθεί από τα ΜΑΤ).
________________

Φονιάδες οι φασίστες, αλλά φονιάδες υπάρχουν και στο χώρο των αντιεξουσιαστών. Λαμόγια της νύχτας οι ναζί, αλλά στην Αριστερά υπάρχουν λαμόγια της μέρας. 

Απ’ τη μια, η απόπειρα «βιολογικής πλύσης» του Στουρναριού κι απ’ την άλλη το τελευταίο πρωτοσέλιδο της REALNEWS, που μετά από 4 χρόνια θυμήθηκε να μας «αποκαλύψει» ποιοι έκαψαν τους άτυχους υπαλλήλους της MARFIN, ώστε να πειστούμε υποσυνείδητα ότι υπάρχει κι άλλο άκρο.

Να’ σου μετά κι η «αποκαλυψάρα» του «Ζούγκλα» (και κατά κόσμον, Μάκη Τριανταφυλλόπουλου) για την υπεξαίρεση, εκ μέρους του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Α. Μητρόπουλου το 1999... 
Μια «αποκάλυψη», ξεκάθαρο σιγόντο στην προπαγάνδα της ομάδας αληθείας του γερμανόφιλου Σαμαρά, η οποία θυμήθηκε ότι πριν από 14 χρόνια ο Μητρόπουλος είχε υποπέσει στο αδίκημα της φοροδιαφυγής! 

Εδώ χρειάζεται να ξεκαθαριστεί κάτι βασικό: Ο γράφων δεν τρέφει κανενός είδους εκτίμηση για το Μητρόπουλο, ούτε προσωπική, ούτε πολιτική (οπορτουνιστής και κόλακας). Έχω μάλιστα, άμεση γνώση περί το θέμα, καθόσον ήμουν ασκούμενος δικηγόρος (2002) στο γραφείο του δικηγόρου, τον οποίο είχε «δαγκώσει» ο Μητρόπουλος και παρακολούθησα μέρος της συγκεκριμένης δικαστικής διαμάχης εκ του σύνεγγυς.

Το ζήτημα είναι αλλού. Ότι το σιγόντο έρχεται τη στιγμή, που το Μαξίμου βλέπει το ΣΥΡΙΖΑ να περνάει μπροστά. Ότι ο Ζούγκλας βάζει ξεκάθαρη πλάτη στον πολιτικό σχεδιασμό της ακροδεξιάς ομάδας των ηλιθίων Ηρακληδέων του Σαμαρικού στέμματος.


Το εντυπωσιακό βέβαια είναι, ότι το άτεγκτο λαγωνικό της μαχητικής δημοσιογραφίας δεν έχει πάρει χαμπάρι, πολύ πιο πρόσφατες και πολύ πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες, όπως πχ η μπίζνα Σιούφα με τις εισπρακτικές εταιρείες και τις κατασχέσεις . Κάναμε, έτσι από περιέργεια, μια βόλτα στο zougla.gr, μήπως και υπάρχει κάποια αναφορά σχετικά με το θέμα. Τζίφος... Οι αναφορές στο Σιούφα περιορίζονται σε κάποιες δηλώσεις του για το Γιούνκερ, στην απαίτησή του για άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών σχετικά με τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, αλλά και στον- για περισσότερο από μία ώρα- εγκλωβισμό του μέσα στο πάρκινγκ του Κοινοβουλίου. Για τη μπίζνα με τις εισπρακτικές, ΤΣΙΜΟΥΔΙΆ!

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι, ότι αν πατήσεις στο search του zougla.gr «εισπρακτικές εταιρείες», ουδεμία αναφορά γίνεται στ’ ονοματεπώνυμο του...αξιοτίμου πρώην Προέδρου της Βουλής!

Όπως ακριβώς κι ο έτερος Καπαδόκης, ο Χατζηνικολάου, ο οποίος-μέσω του τελευταίου πρωτοσέλιδου της REALNEWS- ήθελε να μας πείσει, ότι ανακάλυψε την... άσπρη μύγα, πλην όμως του «διέφυγαν» δύο...πολύ μικρές λεπτομέρειες:
1) Ότι οι κατηγορούμενοι για τη MARFIN και τον Ιανό δεν έχουν αναγνωριστεί από κανέναν αυτόπτη μάρτυρα, ούτε ταυτοποιήθηκαν από κάποιο κλειστό κύκλωμα καμερών και 
2) Ότι η συγκεκριμένη κατηγορία βασίζεται -αποκλειστικά και μόνο- σε ανώνυμη επιστολή (!) προς τη ΓΑΔΑ, ένα χρόνο μετά το συμβάν!

Για να το πούμε πιο απλά: 
Υπάρχει κάποιος, που να πιστεύει στα σοβαρά, πως αν οι πραγματικοί δράστες της MARFIN ήταν αναρχικοί, ή αριστεριστές κι είχαν ταυτοποιηθεί, δεν θα είχαμε μάθει τα ονόματά τους; Δεν θα είχαμε δει τις φωτογραφίες τους αναρτημένες στο διαδύκτιο από την ΕΛΑΣ; Δεν θα είχαμε μάθει, μέχρι και πότε είχαν αυνανιστεί για πρώτη φορά από τα ΜΜΕ; 
Όποιος πιστεύει το αντίθετο, την Πρωτοχρονιά ας κρεμάσει μια κάλτσα στην πόρτα του κι ας περιμένει τον Άη Βασίλη να του φέρει το δώρο του.

Είναι φανερό, ότι το καθεστώς έχει απολέσει κάθε κοινωνική βάση εδώ και καιρό, αφού η κοινωνία αρχίζει ν’ αντιλαμβάνεται (με το δικό της τρόπο), πως οι κατακτητές είναι αδίστακτοι κι ότι δοσίλογοι είναι ικανοί για όλα, προκειμένου να μείνουν στην εξουσία. Κι εδώ επιστρατεύονται τα «καλά πιστόλια», για να μας πείσουν, ότι το ν’αντιστέκεσαι με κάθε τρόπο στην προοπτική να πίνουν τα παιδιά σου νερό με αρσενικό, είναι το ίδιο πράγμα, με το να μαχαιρώνουν 10 άτομα έναν, επειδή...δε γουστάρουν αυτά, που λέει. 
Ότι ο –επί 18 μήνες-απλήρωτος εργάτης των ναυπηγείων, που σπάει την πόρτα του υπουργείου, για να βουτήξει από το λαιμό το κάθαρμα, τον υπουργό, που ξεπούλησε τα ναυπηγεία σε διεθνή λαμόγια, είναι το ίδιο πράγμα με τον Καιάδα.

Κι όπως λένε οι παίζοντες πόκα: «Στημένο μαμουθάκι το παιχνίδι παιδιά...»

Και μην ξεχνάμε: Να κρατήσουμε ψηλά, το πνεύμα του Μετώπου!


Δεν υπάρχουν σχόλια :