Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Συνεχίζεται αύριο η δίκη του αντιφασισμού και της ντροπής - Δελτίο Τύπου του ΕΕΚ

Συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί αύριο η δίκη του Σάββα Μιχαήλ, Γ.Γ. του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος, και του πρώην πρύτανη του ΕΜΠ Κ. Μουτζούρη


Εκατοντάδες αλληλέγγυοι βρέθηκαν σήμερα το πρωί στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων  για να συμπαρασταθούν στους κατηγορούμενους που δικάζονται μετά από μήνυση που έχουν υποβάλει εναντίον τους στελέχη της Χρυσής Αυγής και τους κατηγορούν για «συκοφαντική δυσφήμιση», «διέγερση πολιτών σε βιαιοπραγίες και αμοιβαία διχόνοια» και «διατάραξη κοινής ειρήνης».

Η δίκη ξεκίνησε στις 09.00 και συνεχίστηκε μέχρι τις 15.00.  Αύριο θα εξεταστούν 5 ακόμα μάρτυρες υπεράσπισης, θα αγορεύσουν η εισαγγελέας της έδρας και οι συνήγοροι υπεράσπισης, θα    "απολογηθούν" οι κατηγορούμενοι και αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Δικαστηρίου.

Ο Σάββας Μιχαήλ δήλωσε πως όταν του δοθεί ο λόγος  θα εξαντλήσει τα περιθώρια του χρόνου ομιλίας του, «σαν τον Φιντέλ Κάστρο» είπε χαρακτηριστικά. (Είναι γνωστές οι πολύωρες ομιλίες του Φιντέλ Κάστρο, όπως η ιστορική απολογία του το 1953 στη δίκη του, είτε οι διάφορες άλλες δημόσιες ομιλίες του  μετά τη νίκη της κουβανέζικης επανάστασης μπροστά σε ακροατήριο εκατοντάδων χιλιάδων). 

Ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν σήμερα Βουλευτές, Πανεπιστημιακοί, Περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι, Δημοσιογράφοι, Συνδικαλιστές και εκπρόσωποι κινημάτων, 
(Τάσος Κουράκης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Άγγελος Χάγιος, Σίμος Σιμόπουλος, Γεράσιμος Σπαθής, Πέπη Ρηγοπούλου, Γιάγκος Ανδρεάδης, Δημήτρης Ψαρράς, Δημήτρης Δεσύλλας, Πέτρος Κωνσταντίνου κ.α).

Από την πλευρά των μηνυτών δεν παρευρέθηκαν τα γνωστά στελέχη της Χρυσής Αυγής, που ήταν και μηνυτές (Παναγιώταρος,Σκορδέλη κλπ) παρά μόνο κατέθεσε σαν μάρτυρας κατηγορίας ο Ιωάννης Ανδριόπουλος, γνωστός από  την ένσταση που είχε κάνει και που προκάλεσε την ανατροπή του νόμου για την ιθαγένεια από το ΣτΕ.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο, Tετάρτη 4 Σεπτέμβρη, στο (λυόμενο) κτίριο 1.

Δελτίο Τύπου για τη Δίκη έδωσε στη δημοσιότητα το ΕΕΚ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ


Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα ευχαριστεί τους εκατοντάδες αλληλέγγυους αγωνιστές, που βρέθηκαν σήμερα στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων για αλληλεγγύη στο ΕΕΚ και στο Γενικό Γραμματέα του Σάββα Μιχαήλ.

Στην πρώτη ημέρα της δίκης, της Χρυσής Αυγής ενάντια στο ΕΕΚ -για αντιφασιστική προκήρυξη του 2009- και στον πρώην πρύτανη του ΕΜΠ Κ. Μουτζούρη -για τη λειτουργία του Athens Indymedia από τους server του Πολυτεχνείου- χαρακτηρίστηκε, πρώτα απ’ όλα, από την απουσία των δύο πιο προβεβλημένων μηνυτών από πλευράς φασιστών: της υπόδικης για μαχαίρωμα μεταναστών, Σκορδέλη, και του ναζιστή βουλευτή Παναγιώταρου. 

Χαρακτηρίστηκε, επίσης, από το γεγονός ότι η μέχρι τώρα διαδικασία ανέδειξε τη σαθρότητα του κατηγορητηρίου, απέναντι και στους δύο κατηγορούμενους. Το γεγονός ότι «ο λαός δεν ξεχνά, τους φασίστες τους κρεμά», δεν είναι «διέγερση σε βιαιοπραγίες», αλλά είναι ένα σύνθημα συνυφασμένο, εδώ και δεκαετίες, με την διεθνή αντιφασιστική πάλη, με την ιστορική εμπειρία του λαού μας, και με το διαχρονικό αίτημα του για κοινωνική δικαιοσύνη, για δικαίωση των αγώνων των καταπιεσμένων ενάντια στους καταπιεστές τους και στα τσιράκια τους που επιβουλεύονται την ελευθερία του.

Η μαζική παρουσία των εκατοντάδων αλληλέγγυων, κυρίως από το χώρο της Αριστεράς και της Αναρχίας, απέδειξε πως τα παραπάνω είναι κοινή συνισταμένη για κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο.

Η έδρα διέκοψε τη δίκη λόγω μεγάλης διάρκειας, μεταθέτοντας την συνέχεια της, και την απόφαση, για αύριο,Tετάρτη 4 Σεπτέμβρη, στο (λυόμενο) κτίριο 1.

Κανένας εφησυχασμός. Η αυριανή παρουσία του κινήματος πρέπει να είναι εξίσου δυναμική, να τους δείξουμε για άλλη μια φορά τα δόντια μας.


Όλοι στις 9 στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων! Να αθωωθούν οι Σάββας Μιχαήλ και Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :