Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Κοινή Δήλωση Προέδρων Συλλόγων Εκπ/κών Π.Ε.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε.

Α’ ΑΘΗΝΩΝ, Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ «Ρ. ΦΕΡΑΙΟΣ», ΑΙΓΑΛΕΩ, ΑΝΔΡΟΣ-ΚΕΑ-ΚΥΘΝΟΣ-ΣΕΡΙΦΟΣ, ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙ-ΦΥΛΗ, «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ΗΡΑΚΛΕΙΟ «Δ. ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ», ΘΗΡΩΝ, ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ «Μ. ΛΙΟΥΔΑΚΗ», ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ «Ν. ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ», ΚΕΡΚΥΡΑ, «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ», «ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ», ΣΥΡΟΣ-ΤΗΝΟΣ-ΜΥΚΟΝΟΣ, ΧΑΝΙΩΝ
Οι παραπάνω πρόεδροι των συλλόγων Π.Ε. που συμμετείχαμε στην ολομέλεια προέδρων της ΔΟΕ στις 12/9 με αποφάσεις των Γ.Σ. μας για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από 16/9, δηλώνουμε ότι:

Η απόφαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ μετά την ολοκλήρωση της ολομέλειας να μη θέσει τους εκπαιδευτικούς της Π.Ε. από τις 16/9 στο πλευρό των αγωνιζόμενων κλάδων είναι εξαιρετικά αναντίστοιχη της μεγάλης επίθεσης που δέχεται η πρωτοβάθμια εκπαίδευση αυτές τις μέρες. Δε θωρακίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που χαρακτηρίζονται πλασματικά υπεράριθμοι και εξωθούνται σε υποχρεωτικές μετακινήσεις. Δεν προστατεύει το δημόσιο σχολείο από την κυβερνητική επίθεση.

Οι σύλλογοί μας δηλώνουμε ότι με όλες μας τις δυνάμεις θα δώσουμε τη μάχη για να συνευρεθούν στην απεργία από τις 16/9 και τους δρόμους του αγώνα οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας μαζί με τους καθηγητές, τους γονείς, τους μαθητές και τους άλλους αγωνιζόμενους κλάδους. Είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλουμε μαζικά και μαχητικά σ’ ένα γενικευμένο μέτωπο ανατροπής. Για μας δεν υπάρχουν τετελεσμένα.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς Π.Ε. με τη μαζική τους συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες των σωματείων τους, στις απεργίες και τις διαδηλώσεις, να επιβάλουν στη ΔΟΕ την αναγκαία απάντηση για συμπόρευση με του συναδέλφους μας της δευτεροβάθμιας και όλους τους αγωνιζόμενους κλάδους.
……………………………………………………………………………………………………………………………………

Για σύγκριση παραθέτουμε και την απόφαση του ΔΣ της ΔΟΕ στην κρίσιμη αυτή καμπή του αγώνα:

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 12/9/2013

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε, στη σημερινή του ανοιχτή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε, κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας Προέδρων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. και αφού έλαβε υπόψη του τις αποφάσεις και τις απόψεις που κατατέθηκαν αποφάσισε τα παρακάτω:

Πραγματοποίηση παραστάσεων διαμαρτυρίας στις Περιφερειακές Διευθύνσεις και στις Δ/νσεις Εκπαίδευσης Π.Ε., την Παρασκευή 13/9/2013,ενάντια στις απαράδεκτες και αντιεκπαιδευτικές μεθοδεύσεις του ΥΠΑΙΘ που οδηγούν στη διάλυση του ολοήμερου σχολείου και μετατρέπουν χιλιάδες εκπ/κούς σε «πλεονάζον», ευέλικτο προσωπικό σε κατάσταση κινητικότητας.

Τη Δευτέρα 16/9/13, πρώτη μέρα των κινητοποιήσεων της ΟΛΜΕ, κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν (κεντρικό συλλαλητήριο ΟΛΜΕ, Αθήνα, 12.00).

• Τη στήριξη και διεύρυνση των δράσεων που είχε αποφασίσει το Δ.Σ. από τις 2/9/2013 με κέντρο την πανυπαλληλική 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου.

• Το πρωί της 19ης Σεπτεμβρίου, 2η ημέρα της απεργίας, πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων των Συλλόγων Εκπ/κων Π.Ε. για να αποφασισθεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων (οι αποφάσεις θα σταλούν στο email ή στο φαξ της Δ.Ο.Ε. ώστε να γίνει εκτίμηση για τη συνέχεια).

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

                    Ο Πρόεδρος                                Ο Γενικός Γραμματέας 
                Χαράλαμπος Κόκκινος                             Θανάσης Κικινής

Αριθμ.Πρωτ. 150  
Αθήνα 12/9/2013

---------------------------------------------------------------------------------------------

Της Ντίνας Ρέππα* 

Η κυβέρνηση καθοδήγησε την επαίσχυντη και προδοτική απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΟΕ.


Δεν υπάρχει αμφιβολία! Η κυβέρνηση καθοδήγησε την επαίσχυντη και προδοτική απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΟΕ. Αυτή τη στιγμή, οι δάσκαλοι στα σχολεία σφάζονται από το υπουργείο, βγαίνουν κατά εκατοντάδες υπεράριθμοι, σε λίγο θα καλούνται να μετακομίσουν και η ΔΟΕ αποφάσισε να αρνηθεί συμπόρευση με τους καθηγητές.

Το '97 η γενιά μου δεν το ξέχασε! Τότε χιλιάδες εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας διαδήλωναν κάτω από τα γραφεία της ΔΟΕ "ΔΟΕ πουλημένη, ο κλάδος δεν πεθαίνει".

Τι τους έταξε η κυβέρνηση για να καταψηφίσουν τις πενθήμερες, δεν ξέρω. Το σίγουρο είναι ότι αφήνουν τον κλάδο ακάλυπτο, στην πιο κρίσιμη στιγμή στην ιστορία του όπου το τσουνάμι έρχεται με τρομακτική ταχύτητα. Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι οι επόμενες κινητοποιήσεις θα είναι και στα γραφεία της ΔΟΕ!
_______________


Εμείς οι δάσκαλοι ας ανασυνταχτούμε! Δεν υπάρχει καλύτερη απάντηση που ακυρώνει τα σχέδια τους, από ένα ποτάμι δασκάλων και νηπιαγωγών που με πάθος και χαρά θα πορευτούν τη Δευτέρα στα πανό των συλλόγων μαζί με τους απεργούς καθηγητές, διοικητικούς των Πανεπιστημίων, εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ, στο ΙΚΑ.
Γιατί αλήθεια σας λέω, για να σε πουλήσει κάποιος, πρέπει να αφεθείς να πουληθείς. Και πιστέψτε με, δε θα αφεθούν τόσο εύκολα οι δάσκαλοι.

Όποιος έζησε το 2006, είδε εκατοντάδες ανθρώπους να δημιουργούν απεργιακές επιτροπές, να συγκαλούν συνελεύσεις γονιών, να μιλάνε, να τραγουδάνε και να χαίρονται. Έχουν εμπειρία, έδωσαν μεγάλο αγώνα. Ήταν ο κλάδος που φώναξε το σύνθημα "1400 για όλο το λαό, όχι μόνο στον εκπαιδευτικό". Έτσι, και τώρα, είμαι βαθιά πεισμένη, ότι δεν είναι στο τσεπάκι κανενός, θα ακυρώσει τα σχέδια που τον θέλουν να τσακίζεται στα βράχια. Θα διαλέξει τον ανοιχτό ορίζοντα και θα δώσει τη δική του μάχη στο πλευρό των μαχητών!
Από αύριο στα σχολεία, τη Δευτέρα να βουλιάξει η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη η...η...η...κι οι δάσκαλοι θα είναι χιλιάδες!

* Η Ντίνα Ρέππα είναι από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. ''Ο Αριστοτέλης''
Πηγή: Ντίνα Ρέππα - f/b


Δεν υπάρχουν σχόλια :