Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Η κοινωνία στο ΚΟΚΚΙΝΟ

Του Γιώργου Μιχαηλάρη

Το καλοκαίρι τέλειωσε και μπορεί οι θερμοκρασίες φέτος να μη χτύπησαν «κόκκινο» αλλά στο καζάνι που στη κυριολεξία βράζουμε όλοι έχει πάρει φωτιά. 

Μπορεί τα κυρίαρχα ΜΜΕ και εντεταλμένοι κονδυλοφόροι να προσπαθούσαν να μπολιάσουν τις συνειδήσεις του κόσμου ότι πλέον όλα μπαίνουν σε μια τάξη και όλα κυλούν ήρεμα, η ίδια η πραγματικότητα έρχεται να τους διαψεύσει. Αρκεί απλά και μόνο να συνοψίσουμε:

Στα πρώτα νοσοκομεία μπήκαν ήδη «λουκέτα» και οι εργαζόμενοι περιμένουν την απόλυσή τους.
Έκλεισαν ήδη και άλλα σχολεία, ενώ όσα θα ανοίξουν εκτός από υποσιτιζόμενους μαθητές θα ψάχνουν δασκάλους και καθηγητές την ώρα μάλιστα που 12.000 από αυτούς θεωρούνται ήδη απολυμένοι. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί σαν άλλοι πραματευτάδες θα γυρίζουν από σχολείο σε σχολείο με τη γνώση «παραμάσχαλα», για να καλύψουν τα κενά των απολυμένων.

Από την άλλη πλευρά οι σχολικοί φύλακες αναρωτιούνται γιατί πρέπει να κάθονται στα σπίτια τους σε διαθεσιμότητα αντί να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα σχολεία.

Οι γονείς από την μεριά τους είναι είτε άνεργοι, είτε απλήρωτοι, είτε κακοπληρωμένοι από τις απανωτές περικοπές στους μισθούς, αποκαμωμένοι από τα απανωτά «χτυπήματα» περιμένουν και το φετινό χειμώνα για να δουν αν θα επιβιώσουν.

Την ίδια ώρα ο θάνατος του 19χρονου άνεργου παλληκαριού στο Περιστέρι που χάθηκε για να εισιτήριο θα πρέπει να στοιχειώνει πολλούς. Και κυρίως κάτι «ψευτοκουλτουριάρηδες» δήθεν ανθρώπους του πνεύματος που εδώ και καιρό τα έχουν κάνει πλακάκια με του έθνους τα αφεντικά και χαρακτηρίζουν «τζαμπατζήδες» όσους δεν έχουν μισό ευρώ στη τσέπη σαν άλλες Μαρίες Αντουαννέτες!

Όσον αφορά τους υπόλοιπους χώρους δουλειάς, αυτό το καλοκαίρι θα μείνει στην ιστορία αφού μέσα σε μία ώρα έκλεισαν την ΕΡΤ αφήνοντας στον αέρα κοντά 2.500 εργαζόμενους, ενώ με ένα email βάζουν «λουκέτα» στα εργοστάσια της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας αξιώνοντας μάλιστα να εκδιωχθούν όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς αποζημιώσεις.

Το 1,5 εκατομμύριο των ανέργων είναι για τους κυβερνώντες απλώς ένα νούμερο που διαρκώς μεγαλώνει, αφού στις λίστες ανεργίες καθημερινά προστίθενται και άλλοι.

Από κοντά οι έμποροι, σαν έτοιμοι από καιρό, εκβιάζουν για συλλογική σύμβαση εργασίας με μειώσεις 13% σαν δείγμα μάλιστα καλής θέλησης για να μη πάνε σε ατομικές συμβάσεις με μειώσεις 30%!!! Παρόμοιοι εκβιασμοί σε όλους σχεδόν τους κλάδους από τα αφεντικά.

«Ευτυχώς» όμως «βούλιαξε» η χώρα από το τουρισμό και σώθηκαν οι μεγαλοξενοδόχοι, οι εφοπλιστές, οι πράκτορες που μπούκωσαν και πάλι από κέρδη έχοντας στη δουλεψή τους ακόμα πιο φτηνούς εργαζόμενους.

Όσον αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα επειδή από φέτος θα έχουμε και απ’ αυτό δεν θα ξέρουμε τι να το κάνουμε… γι’ αυτό θα μειώσουμε κι άλλο τις συντάξεις και τους μισθούς!!!

Και εάν έχει απομείνει και κάτι στην τσέπη του καθενός δε πρόκειται να του το αφήσουν, αφού μέσω του ΦΠΑ, του ΦΑΠ, και όλων των άλλων παλιών και νέων φόρων θα ξεζουμίσουν τα πάντα. Με έσχατο βέβαια αυτό που οι παππούδες και οι γονείς πάσχιζαν να βάλουν πάνω από τα κεφάλια τους και τα δικά μας κεφάλια: Το «κεραμίδι»!!! Αυτό το «κεραμίδι» λοιπόν, το οποίο έχουμε όλοι χρυσοπληρώσει, τώρα θα μας το πάρουν με την φάμπρικα πλειστηριασμών που στήνουν κυβέρνηση – τρόικα και τράπεζες.

Και επειδή όλα τα παραπάνω προφανώς δεν μας φτάνουν και δεν ικανοποιούν τη «διαστροφή μας» έχουμε και τα φασισταριά της Χρυσής Αυγής, που με γελοίες και σκηνοθετημένες παραστάσεις αναδεικνύουν το νταηλίκι και τα φουσκωμένα μπράτσα τους, αποπροσανατολίζοντας και εγκλωβίζοντας μάζες εργατών και λαϊκών στρωμάτων σε δρόμους επικίνδυνους και μακριά από τα συμφέροντά τους.

Η κορυφαία στιγμή του φετινού θέρους βέβαια ήταν τα «νταραβέρια» και οι οικονομικές δοσοληψίες του «Κόμματος της εργατικής τάξης» με off shore εταιρείες της Κύπρου και άγνωστους επιχειρηματίες. Διαδικασίες που θα ζήλευε και ο πιο φανατικός καπιταλιστής για να καταλήξουν να πουληθεί η τηλεοπτική και ραδιοφωνική φωνή της εργατικής τάξης και του λαού έναντι 3,7 εκατομμυρίων ευρώ. Εεεεεε!!!!

Αυτοί που διακηρύσσουν ότι το σύστημα δεν παίρνει διαχείριση και φτιασίδωμα γιατί όλα κινούνται με βάση το κέρδος κατάφεραν να κοστολογήσουν και να κάνουν εμπόρευμα την ίδια τους τη «φωνή» αντί να τη δυναμώσουν…

Μαζεύτηκαν πολλά και μαζί με αυτά τα τύμπανα του πολέμου των ιμπεριαλιστών ηχούν και πάλι. Αυτή τη φορά πιο επικίνδυνα από ποτέ γιατί μπλέκουν πολλά αντιμαχόμενα συμφέροντα, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να θυσιαστεί πολύ αίμα από τους λαούς με κερδισμένους μόνο το μεγάλο κεφάλαιο και τους πλουτοκράτες.

Ο λαός όμως έχει τη δύναμη, αυτό δε πρέπει να το ξεχνά ποτέ. Η δύναμη του δεν είναι φυσικά στο καναπέ του σπιτιού, στο καφενείο ή στην καφετέρια. Αρκεί να συνειδητοποιήσει ότι μπορεί να αλλάξει τα πάντα και πρώτα και κύρια τη σκέψη και τη δράση του στη γειτονιά που μένει, στο σχολείο του παιδιού του, στο χώρο εργασίας του. Όταν ενώσει τις δυνάμεις του, δεν υποτάσσεται και δεν αποδέχεται την προπαγάνδα που του πουλάνε τα ΜΜΕ των ίδιων των αφεντικών. Όταν συνειδητοποιήσει που και ποιο είναι το συμφέρον το δικό του και το διεκδικήσει στους δρόμους του αγώνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :