Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Προσχεδιασμένη η επίθεση της Χρυσής Αυγής

Γράφει ο Ιός

Η δολοφονική επίθεση φάλαγγας 50 μελών της Χρυσής Αυγής σε ομάδα αφισοκολλητών του ΚΚΕ αργά το βράδυ της Πέμπτης στο Πέραμα δεν ήταν ένα τυχαίο ξέσπασμα της ναζιστικής ομάδας. Η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να ελέγξει την περιοχή ξεκίνησε πριν από τις εκλογές του 2012, με πρώτο στόχο τους ψαράδες της Iχθυόσκαλας. 


Τα ξημερώματα της 12ης Ιουνίου 2012 είκοσι άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες είχαν επιτεθεί σε πέντε Αιγύπτιους ψαράδες που ζουν σε μονοκατοικία στα όρια ανάμεσα στο Κερατσίνι και το Πέραμα. Ένας από τους ψαράδες που δεν πρόλαβε να διαφύγει τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι. Λίγες ώρες πριν από την επίθεση, σε δημόσια εκδήλωση σε καφενείο στο Πέραμα, ο τοπικός βουλευτής της οργάνωσης δήλωνε πως «από εδώ και πέρα οι Αιγύπτιοι ψαράδες στο Κερατσίνι θα δίνουν λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή».

Ενθαρρυμένοι από τις εκλογικές επιδόσεις της στην περιοχή (στο Πέραμα το ποσοστό της έφτασε το 10,91%), η Χρυσή Αυγή από τις αρχές του φετινού καλοκαιριού επιχείρησε να αποκτήσει δεσμούς με εργαζόμενους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και κύριο στόχο τις τοπικές οργανώσεις του ΚΚΕ και τα σωματεία των εργαζομένων.

Ομάδα της οργάνωσης, στην οποία μετείχαν οι βουλευτές Λαγός και Παναγιώταρος, έκανε την εμφάνισή της σε καφενείο της περιοχής (8.8.2013) προκειμένου να συκοφαντήσει τον αγώνα των εργαζομένων και τη δράση των συνδικαλιστών στην περιοχή.

Και στις αρχές Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκε η δημιουργία διασπαστικού χρυσαυγίτικου σωματείου στο Πέραμα, με σήμα τα σύμβολα της Χρυσής Αυγής και στόχο να αποτελέσει «μετερίζι του Εθνικισμού», το οποίο θα «διεκδικεί ψωμί και δουλειά για τους Ελληνες». Η ανακοίνωση έγινε από τη χρυσαυγίτικη εφημερίδα «Εμπρός» το περασμένο Σάββατο.

Η επίθεση λοιπόν, στην οποία, σύμφωνα με την καταγγελία του ΚΚΕ, πρωτοστατούσαν οι γνωστοί χρυσαυγίτες της περιοχής Πανταζής και Καστρινός, ήταν το πρώτο δείγμα γραφής της οργάνωσης μετά την ίδρυση του σωματείου.

Από γενικότερη πολιτική άποψη η επιλογή της Χρυσής Αυγής να επιτεθεί στο ΚΚΕ συμβαδίζει με τη «στρατηγική της έντασης», την οποία επιχειρεί να εφαρμόσει στη συγκυρία της κρίσης δημιουργώντας εικόνες εμφυλίου πολέμου στους δρόμους των μεγάλων πόλεων.

Μιμούμενη τους Ιταλούς νεοφασίστες της Ordine Nuovo, στο πλάι των οποίων μαθήτευσε η ηγετική της ομάδα, στόχος της οργάνωσης είναι να εμφανίσει την εικόνα μιας ανεξέλεγκτης βίας των «δύο άκρων», η οποία θα παταχθεί με την επέμβαση κάποιου υποψήφιου «εθνοσωτήρα».

Περιττό να πούμε ότι σ' αυτή την αντιπαράθεση η Χρυσή Αυγή έχει επιλέξει την πλευρά του «εθνοσωτήρα».

Και ασφαλώς δεν είναι τυχαίο το ότι η επίθεση έγινε δυο μέρες πριν από την αυριανή πανελλαδική συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στον Μελιγαλά, ενώ χτες το βράδυ είχε προγραμματίσει και η τοπική οργάνωση Πειραιά τη δική της τελετή μίσους και πάλι με ομιλίες περί Μελιγαλά.

Δηλωτική των σχέσεών της με τη νομιμότητα είναι και το γεγονός ότι μόνο αργά χτες το μεσημέρι η Χρυσή Αυγή έβγαλε ανακοίνωση και αφού είχε προηγηθεί μπαράζ ανακοινώσεων και δημοσιευμάτων για τη δολοφονική επίθεση.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια :