Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Παρεμβάσεις ΔΕ: Εισήγηση στις Γεν. Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Δ.Ε.

 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ

 Η αντιδραστικότερη μεταρρύθμιση των τελευταίων χρόνων στην εκπαίδευση, που προαναγγέλλεται μέσω του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, στέλνει στον καιάδα ολόκληρη τη νέα γενιά, συνθλίβει την εργασιακή και παιδαγωγική ύπαρξη χιλιάδων εκπαιδευτικών, οδηγώντας τους τελικά, στη διαθεσιμότητα, την απόλυση, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις  και την ωρομισθία. Ήδη 10.000 συνάδελφοί μας αναπληρωτές δεν είναι φέτος στα σχολεία. Περίπου 2500 συνάδελφοι τεχνικών ειδικοτήτων, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, 3.495 μετακινούνται, οι περισσότεροι με το «πιστόλι στον κρόταφο», με τις υποχρεωτικές μετατάξεις. Για 15.000 απολύσεις μιλά ο Σαμαράς, από τις 25.000 διαθεσιμότητες Δημοσιών υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2015. Πολλά ΕΠΑΛ μετά την κατάργηση των ειδικοτήτων υγείας και εφαρμοσμένων τεχνών, φυτοζωούν. Το κλείσιμο 102 ΕΠΑΣ ανακοινώνει το νομοσχέδιο για την εκπαίδευση, ενώ η συζήτηση για νέο κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων συζητιέται για Νοέμβρη και Ιούνη.



Όλοι οι εργαζόμενοι και άνεργοι, οδηγούνται στη φτώχεια και την εξαθλίωση κάτω από το βάρος της φοροληστείας, των επικείμενων πλειστηριασμών, των μέτρων ενός νέου μνημονίου, που αιτείται ο Σόιμπλε μαζί με την δημόσια περιουσία και το ΤΑΙΠΕΔ. Ο Σαμαράς προαναγγέλλει νέα μέτρα ακόμη πιο αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων σε όλο το Δημόσιο, μέσω του  φερετζέ της ανάγκης πρωτογενούς πλεονάσματος, δηλαδή της δέσμευσης του Δημοσιονομικού Συμφώνου για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Κλείνουν νοσοκομεία και υπηρεσίες των Δήμων. Προχωρούν σε ένα Δημόσιο τομέα, υπεραντιδραστικά αναδιοργανωμένο, ακρωτηριασμένο μέσω χιλιάδωνδιαθεσιμοτήτων – απολύσεων, όχι για να παρέχει δημόσια – δωρεάν υγεία, παιδεία, ασφάλιση κλπ αγαθά αλλά με σαφέστερο ρόλο διευκόλυνσης των επιλογών τους είτε μέσω της εκχώρησης κερδοφόρων αρμοδιοτήτων του στο ιδιωτικό κεφάλαιο είτε με τη λειτουργία των υπόλοιπων με αυστηρά κριτήρια αγοράς, είτε με γιγάντωση των καταπιεστικών του μηχανισμών.  Κυβέρνηση – κεφάλαιο – ΕΕ –ΔΝΤ, ξεθεμελιώνουν εργατικά – κοινωνικά δικαιώματα και αγαθά, ξεπουλούν δημόσιο πλούτο, ετοιμάζουν την Ελλάδα των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, «σκοτώνουν» τη νεολαία, που έχουν καταδικάσει στην ανεργία και στη μετανάστευση,  βυθίζουν την πληροφόρηση στο μαύρο σκοτάδι του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Όλα για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης προς όφελος των κερδών τους.

Την ίδια στιγμή, τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν πάνω από τη Συρία. Προετοιμάζουν νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης προς όφελός τους και το ξαναμοίρασμα των σφαιρών επιρροής. Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική επίθεση που ετοιμάζουν ΗΠΑ – ΕΕ- ΝΑΤΟ. Να κλείσουν τώρα οι βάσεις της Σούδας και της Καλαμάτας.
Για όλους τους παραπάνω λόγους,  η επιλογή του αποφασιστικού, ανυποχώρητου απεργιακού αγώνα διάρκειας, στη λογική της σύγκρουσης με την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και ο λαϊκός ξεσηκωμός είναι πλέον μονόδρομος, για όποιον θέλει στα σοβαρά να μιλά για ανατροπή αυτής της κατάστασης. Σ αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να επιδιώξουμε τη δημιουργία «εν θερμώ» ενός ευρύτερου μετώπου με γονείς, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, ανέργους και νεολαία.
Δεσμευόμαστε για τον προσανατολισμό, τα αιτήματα και τη μορφή ενός τέτοιου αγώνα, από τις αποφάσεις του 16ου Συνεδρίου.
Δεσμευόμαστε από:

·  Τους  συναδέλφους μας αναπληρωτές που απολύθηκαν τον Ιούνη.

· Τους συναδέλφους μας, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα με την προοπτική της απόλυσης

· Τους μαθητές μας στα ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ που καταργήθηκαν οι ειδικότητές  και τα σχολεία τους

· Τους υπόλοιπους μαθητές μας που στέλνονται με το νομοσχέδιο για την εκπαίδευση στον καιάδα της αμάθειας, της εφήμερης κατάρτισης και της φτηνής – απλήρωτης μαθητείας

· Τους  άνεργους και απλήρωτους γονείς των μαθητών μας

· Τους εκατοντάδες συναδέλφους μας που κινητοποιήθηκαν κατακαλόκαιρο και κοινώνησαν το μήνυμα του αγώνα με τον κόσμο, σε δεκάδες αγωνιστικές ΓΣ και δράσεις

· Τους νέους που δολοφονεί η πολιτική τους για 1,4 ευρώ

Στην καρδιά των αιτημάτων αυτού του αγώνα, πρέπει να είναι οι διεκδικήσεις για εκπαίδευση και ουσιαστική, μόρφωση όλων των παιδιών, αντίστοιχη των μορφωτικών δυνατοτήτων της εποχής, η διασφάλιση των κοινωνικών αγαθών (παιδεία, υγεία, ασφάλιση, ρεύμα, νερό) δημόσια και δωρεάν παρεχόμενων, η απαίτηση για μόνιμη, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία για όλους, η υπεράσπιση της ελευθερίας  και του δικαιώματος του λαού να αποφασίζει αυτός για τις τύχες του, ενάντια  στα ανακοινωθέντα του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και την τακτική απαγόρευσης της συνδικαλιστικής δράσης μέσω των επιστρατεύσεων από την κυβέρνηση.

Για να ανατραπεί η επίθεση κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ. Για να υπάρξει συνολικότερη πολιτική ρήξης και ανατροπής των βασικών συντεταγμένων αυτής της επίθεσης.
· Έξω η τρόικα των ΕΚΤ-ΕΕ-ΔΝΤ από την Ελλάδα, κατάκτηση και διεύρυνση της λαϊκής κυριαρχίας και του δικαιώματος του λαού να αποφασίζει για τις τύχες του.

· Ανατροπή του δημοσιονομικού συμφώνου σταθερότητας, των δανειακών συμβάσεων, των μνημονίων κι όλου του μνημονιακού νομικού οπλοστασίου που μας αλυσοδένει, όλων των μέτρων που απορρέουν από αυτό.

· Δε χρωστάμε, δεν πληρώνουμε, δεν αναγνωρίζουμε το χρέος τους

·  Δεν πουλάμε! Δεν παραχωρούμε το δημόσιο πλούτο!

· Έξοδος από το ΝΑΤΟ, κλείσιμο των βάσεων, καταδίκη και άρνηση συμμετοχής στις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες σε όλο τον κόσμο και, άμεσα, στη Συρία. Αποτροπή της απειλής ιμπεριαλιστικού πολέμου στην περιοχή μας, διάλυση του άξονα Ελλάδας – Ισραήλ.

· Ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Ανατροπή όλων των κυβερνητικών παραλλαγών άσκησης της ίδιας πολιτικής, μέσα από μαζικούς κοινωνικούς  αγώνες.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΜΟΡΦΩΣΗ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

· Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο για την αντιδραστική αναδιάρθρωση της εκπαίδευσης Να μην περάσουν τα εκτρωματικά σχέδια για την αντιδραστική αναμόρφωση του σχολείου με βάση τις ανάγκες των επιχειρήσεων. Όχι στο σχολείο των αποκλεισμών, που διώχνει τους μαθητές, σκοτώνει  τη γνώση και επιβάλλει την εφήμερη κατάρτιση  και τη μαθητεία-απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, δώρο στους εργοδότες. Να επανέλθουν οι τομείς και οι ειδικότητες της ΤΕΕ που καταργήθηκαν. Όχι στους ταξικούς και εξεταστικούς φραγμούς!

· Όχι στην ιδιωτικοποίηση -επιχειρηματικοποίηση – διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης

·  Ενιαίο δημόσιο και δωρεάν 12χρονο, υποχρεωτικό σχολείο

· Σχολείο ενταγμένο σε μια εκπαίδευση δημόσια, δωρεάν, με παιδαγωγική ελευθερία, ουσιαστική – αναβαθμισμένη γνώση και αξιοπρέπεια. Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση ενταγμένη στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης και εξ ολοκλήρου στο Υπουργείο Παιδείας. Καμιά ειδικότητα δεν περισσεύει στην τεχνική εκπαίδευση, όπως και στην πραγματικότητα της ζωής. Όχι στη μαθητεία – απλήρωτη εργασία χωρίς δικαιώματα.

· Ελεύθερη πρόσβαση, δημόσια και δωρεάν  στην παροχή γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης

· Επαγγελματικά δικαιώματα στους τίτλους σπουδών. Όχι στην κερδοσκοπία των πιστοποιήσεων και το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων.

· Όχι στην αξιολόγηση, αυτοαξιολόγηση, εξωτερική αξιολόγηση– εργαλεία περάσματος των αντιδραστικών αλλαγών στην εκπαίδευση, της κατηγοριοποίησης, της μισθολογικής υποβάθμισης, των απολύσεων και της παιδαγωγικής χειραγώγησης των εκπαιδευτικών. Καμιά αξιολόγηση σχολικής μονάδας, που οδηγεί σε κατηγοριοποίηση των σχολείων. Απόσυρση του ΠΔ για την αξιολόγηση. Κατάργηση του ν.4142/13 για την Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας.

·  Καμιά συγχώνευση – κατάργηση σχολείου Αγωνιζόμαστε ενάντια στην εγκατάλειψη της εκπαίδευσης, στις συγχωνεύσεις σχολείων – τμημάτων, στην κατάργηση ολόκληρων τύπων σχολείων και εκπαιδευτικών θεσμών.

·  20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις και 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια

·  Αύξηση  των δαπανών για την εκπαίδευση στο 5% του ΑΕΠ ή το 15% του προϋπολογισμού.  Να επανέλθει η δ δόση με αντίστοιχα κονδύλια για τα σχολεία. Έκτακτη επιχορήγηση τώρα για την ουσιαστική αντιμετώπιση των εξόδων των σχολείων, για τη σίτιση, ασφάλιση – υγεία των μαθητών μας.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ – ΣΤΑΘΕΡΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

· Καμιά μετακίνηση, υποχρεωτική μετάταξη – διαθεσιμότητα – απόλυση. Να ανακληθούν οι διαθεσιμότητες των εκπαιδευτικών της ΤΕΕ. Να καταργηθεί ο ν.4172/13. Κατάργηση του νόμου για τις υποχρεωτικές μετατάξεις και του ΠΔ για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις. Οργανικές θέσεις για όλους τους εκπαιδευτικούς

·  Να καταργηθεί η αύξηση του διδακτικού ωραρίου των καθηγητών

·  Κατάργηση του μισθολογίου – βαθμολογίου της φτώχειας και της χειραγώγησης. Αυξήσεις στους μισθούς. Διπλασιασμός των αποδοχών του νεοδιόριστου. Ενιαίος βασικός μισθός με χρονοεπίδομα. Κατάργηση του ν.4024/11.

·  Μαζικοί διορισμοί, μόνιμων εκπαιδευτικών Άμεση αποκατάσταση των αναπληρωτών που απολύονται ενώ καλύπτουν πάγιες ανάγκες και την αξιοποίηση της νέας γενιάς εκπαιδευτικών που υποφέρει στην αδιοριστία. Διορισμοί σε αντιστοιχία ένας προς ένας (1/1).

· Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια υπηρεσίας. Όχι στη διάλυση της επικουρικής ασφάλισης και τη μείωση του εφάπαξ. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Σύστημα υγείας – συνταξιοδότησης – πρόνοιας – κοινωνικής ασφάλισης για όλους αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ

·  Παιδεία – υγεία – ασφάλιση –ρεύμα και νερό για όλο το λαό!

· Όχι στη διάλυση – συρρίκνωση – ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών.

· Άμεσα μέτρα ανακούφισης για την ανεργία, την εξαθλίωση και τη μαζική φτώχεια.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ- ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ

· Να καταργηθεί το καθεστώς της πολιτικής επιστράτευσης απεργών.

· Σταμάτημα κάθε συνδικαλιστικής δίωξης, κάθε απόπειρα τρομοκράτησης συναδέλφων μέσω πειθαρχικών, διαθεσιμότητας, υποχρεωτικών μεταθέσεων.

·  Καμιά δίωξη ενάντια στους αγωνιζόμενους.

·  Άμεση κατάργηση των νόμων για το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο (ν.4093/12 και 4057/12) που έχει θέσει τους εκπαιδευτικούς υπό διωγμό.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ 16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ!

 Η αντιδραστικότερη μεταρρύθμιση των τελευταίων χρόνων στην εκπαίδευση, που προαναγγέλλεται μέσω του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, στέλνει στον καιάδα ολόκληρη τη νέα γενιά, συνθλίβει την εργασιακή και παιδαγωγική ύπαρξη χιλιάδων εκπαιδευτικών, οδηγώντας τους τελικά, στη διαθεσιμότητα, την απόλυση, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις  και την ωρομισθία.  Την ίδια στιγμή, όλοι οι εργαζόμενοι και άνεργοι, οδηγούνται στη φτώχεια και την εξαθλίωση κάτω από το βάρος της φοροληστείας, των επικείμενων πλειστηριασμών, των μέτρων ενός νέου μνημονίου, που απαιτεί  ο Σόιμπλε και προαναγγέλλει ο Σαμαράς, μέσω του  φερετζέ της ανάγκης πρωτογενούς πλεονάσματος, ενώ τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν πάνω από τη Συρία.
Στην καρδιά των αιτημάτων αυτού του αγώνα, πρέπει να είναι οι διεκδικήσεις για εκπαίδευση και ουσιαστική, μόρφωση όλων των παιδιών, αντίστοιχη των μορφωτικών δυνατοτήτων της εποχής, η διασφάλιση των κοινωνικών αγαθών (παιδεία, υγεία, ασφάλιση, ρεύμα, νερό) δημόσια και δωρεάν παρεχόμενων, η απαίτηση για μόνιμη, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία για όλους, η υπεράσπιση της ελευθερίας  και του δικαιώματος του λαού να αποφασίζει αυτός για τις τύχες του, ενάντια  στα ανακοινωθέντα του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και την τακτική απαγόρευσης της συνδικαλιστικής δράσης μέσω των επιστρατεύσεων από την κυβέρνηση.

Η βάση για τη συγκρότηση του αγωνιστικού μετώπου αποφασιστικής μάχης, για τη ρήξη και την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, είναι οι αποφάσεις του Συνεδρίου μας, τα αιτήματα που διατυπώθηκαν «εν θερμώ», όλη την προηγούμενη περίοδο, τα αιτήματα που εγκρίθηκαν από χιλιάδες εκπαιδευτικούς στις Γενικές Συνελεύσεις του Απρίλη του 2013, οι στόχοι πάλης που ενέπνευσαν τις κινητοποιήσεις του καλοκαιριού.
Κανένα παιδί και κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει από το σχολείο!

Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους!

·  Καμιά διαθεσιμότητα – υποχρεωτική μετάταξη – απόλυση, υποχρεωτική μετάθεση!

· Κατάργηση του νόμου για τις μετατάξεις  και του ΠΔ για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις (μεταθέσεις και αποσπάσεις).

·  Να ανακληθούν τώρα οι διαθεσιμότητες – υποχρεωτικές μετατάξεις.

·  Να επανέλθουν οι τομείς και οι ειδικότητες της ΤΕΕ που καταργήθηκαν.

·  Διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών.

·  Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών τώρα, για τη λειτουργία των σχολείων.

·  Ουσιαστική οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών, ειδικά των νεώτερων. Κατάργηση του ν. 4024/11

·  Καμιά μείωση συντάξεων (κύριων , επικουρικών, εφάπαξ)

Μόρφωση – εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, ουσιαστική, δημόσια και δωρεάν!

· Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την αντιδραστική «αναδιάρθρωση» της εκπαίδευσης, γενικής και τεχνικής. Όχι στο σχολείο της αγοράς ( όχι στον εξεταστικό μαραθώνιο, στη μαθητεία, στην ιδιωτικοποίηση και στην πρόωρη κατάρτιση μετά το γυμνάσιο).

·  Άμεσα μέτρα ενίσχυσης για να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία.

·  Καμιά συγχώνευση – κατάργηση σχολείου!

·  Ανώτερο όριο 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις και 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια. Αύξηση  των δαπανών για την εκπαίδευση.

·  Απόσυρση του ΠΔ για την αξιολόγηση και του νόμου 4142/13 για τη  Αρχή Διασφάλισης  Ποιότητας.

· Ενιαίο 12χρονο σχολείο, υποχρεωτικό, δημόσιο και δωρεάν, ποιοτικά αναβαθμισμένο για όλα τα παιδιά.  Ουσιαστική στήριξη της τεχνικής εκπαίδευσης κατά τη μεταβατική περίοδο.

Δημόσια και δωρεάν όλα τα κοινωνικά αγαθά,

·Παιδεία, υγεία, ασφάλιση, ρεύμα και νερό για όλο το λαό!

·  Όχι στη διάλυση – συρρίκνωση – ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών.

·  Άμεσα μέτρα ανακούφισης για την ανεργία, την εξαθλίωση και τη μαζική φτώχεια.

Ελευθερία, δικαιοσύνη, δημοκρατικά δικαιώματα στα σχολειά και στους τόπους εργασίας

·  Να καταργηθεί το καθεστώς της πολιτικής επιστράτευσης απεργών.

· Σταμάτημα κάθε συνδικαλιστικής δίωξης.

·  Καμιά δίωξη ενάντια στους αγωνιζόμενους.

·  Άμεση κατάργηση των νόμων για το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο (ν.4093/12 και 4057/12).

Να ανατραπεί η πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ  με μαζικούς κοινωνικούς αγώνες. Και κάθε άλλη κυβέρνηση που θα εφαρμόζει την ίδια πολιτική.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και όλου του νομικού τους οπλοστασίου, που διαλύουν το δημόσιο σχολείο και εξαθλιώνουν τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους.
       Να ενταθεί η πάλη ενάντια στο σύμφωνο σταθερότητας που επιβάλει η ΕΕ
·  Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος , δεν το πληρώνουμε

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΧΗΣ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Επιλέγουμε μορφές πάλης αντίστοιχες της έντασης της επίθεσης που δεχόμαστε και της δυναμικής που αναπτύχθηκε από τις Γενικές Συνελεύσεις του Μάη, το Συνέδριο και τις δράσεις του Καλοκαιριού.
· Προχωράμε σε απεργία διαρκείας από τις 16 Σεπτέμβρη με τη μορφή των επαναλαμβανόμενων 5νθήμερων, Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και Γενική Συνέλευση προέδρων κάθε εβδομάδα.

·  Σε εκλογή απεργιακών επιτροπών από τις Γενικές Συνελεύσεις και κεντρικής απεργιακής επιτροπής, για την οργάνωση της υλοποίησης των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων.

·  Σε δημιουργία απεργιακού ταμείου αλληλεγγύης

·  Σε συντονισμό του αγώνα μας με μαθητές, γονείς, εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και σχεδιασμό της κοινής δράσης με συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, καταλήψεις κλπ

· Περιφρουρούμε την υλοποίηση των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων και την πιστή μεταφορά τους στη ΓΣ Προέδρων

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Δ.Ε.


Δεν υπάρχουν σχόλια :