Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Σε απεργία διαρκείας οι εκπαιδευτικοί - Πανεκπαιδευτικό μέτωπο αντίστασης και αντροπής

Οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ ψήφισαν την πρόταση για κήρυξη απεργίας διαρκείας στον κλάδο με τη μορφή των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων, μετά από τις μαζικές αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων τους και  θα ξεκινήσουν στις 16 Σεπτεμβρίου.


Το μέτωπο των κινητοποιήσεων σαρώνει σταδιακά όλο το φάσμα της εκπαίδευσης. Εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας, δάσκαλοι, ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, πανεπιστημιακοί και διοικητικοί, σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα προχωρά σε μαζικό συντονισμό.

Οι καθηγητές αποφάσισαν πενθήμερες επαναλαμβανόμενες, οι δάσκαλοι αποφασίζουν μέσα στην εβδομάδα, αναβρασμός επικρατεί στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, τα ΤΕΙ προχωρούν σε προειδοποιητικό λουκέτο την Τρίτη 10/9, ενώ οι διοικητικοί προχωρούν σε επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Κλειστό το ΕΜΠ. Σε κύκλο συνελεύσεων βρίσκονται οι φοιτητικοί σύλλογοι και αποφασίζουν καταλήψεις των σχολών. 

Κινητοποιήσεις ενάντια  στο αντιεκπαυδευτικό νομοσχέδιο για το "νέο Λύκειο" που συζητάτε στην ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε η ΟΛΜΕ και καλεί σε συγκέντρωση στα γραφεία της (Ερμού & Κορνάρου 2) και πορεία στο Σύνταγμα, την Τρίτη 10/9 στις 18.30μ.μ., ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα (10/9 στις 11.30 πμ) στα Προπύλαια  και πορεία στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης από απεργούς ΑΕΙ-ΤΕΙ Αθήνας, (διοικητικοί υπάλληλοι των ανώτατων ιδρυμάτων, καθηγητές, πανεπιστημιακοί και φοιτητές), με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια :