Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Στο Καλό Σύντροφε Αχιλλέα...

Του Διονύση Κ.

Στο Καλό Σύντροφε Αχιλλέα...

Που να το Φανταζόμασταν χτες το βράδυ όταν χωρίζαμε με τον Συντροφο και φίλο Κωστα μετά από το Συντονιστικό του Κινήματος Στην Πόλη. 
Που να το φανταζόμουν ότι το πρωινό τηλέφωνο του Κώστα δεν θα είναι για να με ξυπνήσει για να μου πει μια ιδέα που του ήρθε μέσα στον Ύπνο του.
Τον Αχιλλέα τον γνωρίσαμε να είναι μπροστά πάντα στην πρώτη γραμμή στους αγώνες για μια καλύτερη γειτονιά. 
Τον γνωρίσαμε στον δρόμο να αγωνίζεται για να είναι η γειτονιά μας μια γειτονιά ανθρώπινη μια γειτονιά για όλους. 
Τον γνωρίσαμε στο βουνό να αγωνίζεται για να μένει ο Υμηττός πράσινος και να μην γίνει βορρά του κάθε εμπρηστή ! 

Θα τον θυμόμαστε πάντα για την μαχητικότητα του και την διάθεση που είχε να βοηθήσει και να είναι στην πρώτη γραμμή σε κάθε μάχη που δίναμε. Θα το θυμόμαστε να μας μιλάει για τα ντοκιμαντέρ που έφτιαχνε και για όλα όσα ονειρευόταν να φτιάξει! 

Ειρωνεία... Τελευταία φορά που ήμουνα μαζί με τον Αχιλλέα ήταν στην ΕΡΤ λίγο πιο "κάτω" από εκεί που χάθηκε! Μα και που αλλού να τον δεις; Δεν έχανε πορεία για πορεία ήταν πάντα στο πλευρό των διαδηλωτών, φίλμαρε την κρατική καταστολή , ήταν από αυτούς που είχαν γίνει εφιάλτης των ΜΑΤ γιατί Άν δεν υπήρχαν κάποιοι σαν τον Αχιλλέα οι περισσότεροι θα νόμιζαν ότι οι δυνάμεις καταστολής χτυπάνε με λουλούδια.
..

Τραγική ειρωνεία ότι χτες με συντρόφους κουβεντιάζαμε για το νέο εφημεριδάκι του Κινήματος στην Πόλη... το εφημεριδάκι που τόσες φορές είχες φτιάξει

Αχιλλέα το κακό είναι ότι δεν θα τσακωθούμε ξανά εγώ εσύ και ο Κώστας. 

Αχιλλέα Το Info, οι πλατείες, ο Υμηττός , η Γειτονιά , το Κινημα Στην Πόλη , ο δρόμος.... σε χαιρετούν 

Στο Καλό Σύντροφε Στο Καλό...

Διονύσης Κ.

Πηγή: Ο ΔΡΟΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :