Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΕ:ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ!

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Δ.Ε.

ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ!
ΠΑΝΩ ΑΠΟ 90% ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!


Τα μεγαλειώδη ποσοστά της συμμετοχής στην απεργία, που σε πολλές περιοχές ξεπέρασαν και αυτό το 90%, είναι ντυμένα με την οργή, τις προσδοκίες, την ανάσα και την ελπίδα όλων των εκπαιδευτικών.
 


Οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί που διαδήλωσαν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, σε μαζικά και δυναμικά συλλαλητήρια, στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες. 

Μήνυμα συμβολαίου τιμής, προς τους συναδέλφους μας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα το Καλοκαίρι.

Δήλωση, ότι δε θα συναινέσουμε στη διάλυση της δημόσιας, δωρεάν εκπαίδευσης.

Φροντίδα για τους μαθητές μας που οι ειδικότητές τους καταργούνται και το δημόσιο σχολειό, που θέλουν να τους απορρίψει και να τους οδηγήσει στη μαθητεία - τζάμπα εργασία για τις επιχειρήσεις.

Χέρι αγωνιστικής συμπόρευσης με τους γονείς, τους εργαζόμενους και την κοινωνία που στενάζει κάτω από τη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, σάρκα κι εμείς από τη σάρκα της…

Αλλά και μήνυμα προς την κυβέρνηση και την τρόικα, τους στρατευμένους κονδυλοφόρους τους και τα ΜΜΕ, όλους αυτούς που το προηγούμενο διάστημα, ήθελαν να μας «μικρύνουν» για να φαίνεται αήττητη η πολιτική τους. Αυτούς που δεν έβλεπαν διαθέσεις στον κλάδο και ήθελαν να τις μετρήσουν με μέτρο το δικό τους συμβιβασμό. Αυτούς που μέσα από τις διόπτρες της επιθυμίας τους, θεωρούσαν άμαζες τις Γενικές Συνελεύσεις και το 90% των ψήφων, που αποφάσισε τον αγώνα και τις διέσυραν μέσα από τις τηλεοπτικές οθόνες, σαν απαύγασμα αντιδημοκρατικότητας. Όσους ήθελαν να εφεύρουν άλλους υποκινητές, εκτός από τα προβλήματα και τη θέληση να ξανακερδίσουμε τη ζωή που μας κλέβουν. Όσους πιστεύουν ότι οι άνθρωποι είναι πάντα ενεργούμενα κάποιων, ότι δεν έχουν μυαλό, ψυχή και θέληση. Εκείνους, που η πολιτική τους μας γονατίζει και στοιχηματίζουν στο ότι δεν αντέχουμε να τους αντισταθούμε. 

Τώρα μιλούν οι απεργοί! Απεργούμε όλη την εβδομάδα και την επόμενη κι όσο χρειαστεί!

Κάθε ημέρα θα είμαστε πιο πολλοί από την προηγούμενη και πιο λίγοι από την επόμενη.

Γιατί δεν είμαστε μόνοι. Θα συναντηθούμε απεργιακά κι αγωνιστικά με τους υπόλοιπους κλάδους. Με όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που –κόντρα στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες– συνειδητοποιούν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν του αποφασιστικού, ανυποχώρητου αγώνα, του ξεσηκωμού και της απεργίας διάρκειας.

Να πλαισιώσουμε τις απεργιακές επιτροπές. Να στηρίξουμε και να στηριχτούμε, στα απεργιακά μας ταμεία. Αγωνιστική Αλληλεγγύη. Δε θα τους δώσουμε την ικανοποίηση, η ανάγκη να μας γονατίσει. Να μιλήσουμε στους μαθητές μας, στους γονείς, σ’ όλο τον κόσμο. Να φτάσει παντού η φωνή του ανυποχώρητου αγώνα. Όλοι στα συλλαλητήρια της Τετάρτης με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Όλοι στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ μας, την Πέμπτη, για την οργάνωση της συνέχισης του αγώνα μας.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΜΕΤΑΤΑΞΗ – ΑΠΟΛΥΣΗ 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ - ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ - ΔΝΤ


Δεν υπάρχουν σχόλια :