Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Αθώοι οι Μιχαήλ και Μουτζούρης - Ήττα των νεοναζί

Αθώοι κρίθηκαν ο Γ.Γ. του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος, Σάββας Μιχαήλ, και ο πρώην πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κώστας Μουτζούρης, στο δικαστήριο όπου δικάζονταν ύστερα από μήνυση  της Χρυσής Αυγής. 


Σύμφωνα με το δικαστήριο δεν προέκυψε η τέλεση αξιόποινων πράξεων. 
Η δίκη ολοκληρώθηκε και η απόφαση έγινε δεκτή από τους συγκεντρωμένους αλληλέγγυους με χειροκροτήματα και συνθήματα.

Ο Σάββας Μιχαήλ "απολογήθηκε" για περίπου 40 λεπτά, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για απολογία αλλά για μια πολιτική τοποθέτηση, αφού διώκεται επειδή είναι Εβραίος και Αριστερός.
Πρόσθεσε ότι η δίκη είναι μια πολιτική δίκη και ότι οι φασίστες αντί να είναι κατηγορούμενοι είναι κατήγοροι, λόγω κρατικής και τώρα δικαστικής ανοχής, ότι για πρώτη φορά μετά τον2ο παγκόσμιο πόλεμο έχουμε δίωξη αντιφασιστών από νάζι και κατέληξε ξεσηκώνοντας το ακροατήριο που ξέσπασε σε χειροκροτήματα, λέγοντας πως "το δίλημμα της σημερινής διαδικασίας και το μήνυμα που θα στείλει η απόφαση είναι ότι ή θα πάμε προς τη βαρβαρότητα ή προς την καθολική ανθρωπινή χειραφέτηση που για μας είναι ο πανανθρώπινος ελευθεριακός κομμουνισμός".

Στην "απολογία του" ο Κώστας Μουτζούρης επισήμανε ότι παρ' ότι και ο ίδιος είχε δεχθεί απειλές από το Indymedia, η πρυτανεία του ΕΜΠ δίνει ιντερνετική πύλη σε όλους γιατί πιστεύει στην ελευθερία της έκφρασης, ότι διαφωνεί με κατασταλτικές λογικές και λογοκρισίες, ότι ως διδάσκαλοι οφείλουμε να προάγουμε την ελεύθερη έκφραση και ότι χαίρεται που το Indymedia υπάρχει και που «εξέπεμπε από το ίδρυμά μας ως χώρος αντιπληροφόρησης».

Η εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή της πρότεινε την αθώωση και των δύο κατηγορουμένων διότι από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Στο άκουσμα της αθωωτικής απόφασης από τον πρόεδρο του Δικαστηρίου οι συγκεντρωμένοι αλληλέγγυοι ξέσπασαν σε πανηγυρικά χειροκροτήματα και φωνάχτηκαν συνθήματα όπως "Ο λαός δεν ξεχνά, τους φασίστες τους κρεμά".

Δεν υπάρχουν σχόλια :