Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Μαζικές και μαχητικές οι διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, (φωτο)

Μαζικές και μαχητικές ήταν οι διαδηλώσεις στα εγκαίνια της ΔΕΘ, κατώτερες όμως από τις προσδοκίες και την ανάγκη απόκρουσης της συνολικής επίθεσης του κεφαλαίου στους εργαζόμενους και το λαό.


Ένταση στην Καμάρα μετά το τέλος των διαδηλώσεων με χημικά, 109 προσαγωγές και 3 συλλήψεις.

Περίπου 40.000 άτομα υπολογίζεται ότι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις. Ο κύριος όγκος των διαδηλωτών συγκεντρώθηκε στο άγαλμα Βενιζέλου ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των συνδικάτων. Μαζική και χωρίς εκπλήξεις ήταν η διαφορετική συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ από την πλατεία Αριστοτέλους, Μαχητική η συγκέντρωση στην Καμάρα και η κοινή πορεία που πραγματοποιήθηκε  με τους συγκεντρωμένους  στην Αγίας Σοφίας κατοίκους και συλλογικότητες της Χαλκιδικής, της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών που αγωνίζονται κατά της εξόρυξης χρυσού.


Ιδιαίτερα μαζικά και δυναμικά ήταν τα μπλοκ των εργαζομένων στην ΕΛΒΟ και τις αμυντικές βιομηχανίες, της ΕΥΑΘ, του νοσοκομείου  ΠΑΝΑΓΙΑ που οδηγείται σε κλείσιμο, εργαζομένων στα νοσοκομεία, των απολυμένων της ΕΤ3, των σχολικών φυλάκων, των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Εντυπωσιακό ήταν το μπλοκ των εκπαιδευτικών το οποίο κάλυπτε όλη την οδό Βενιζέλου από την Λ. Νίκης μέχρι και την Εγνατία. 

Μαχητικό  παρών έδωσαν και φοιτητικοί σύλλογοι με δυναμικά και μαζικά μπλοκ.















Δεν υπάρχουν σχόλια :