Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Αντιφασιστική κραυγή με μεγαλειώδη διαδήλωση.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Αντιφασιστική κραυγή με μεγαλειώδη διαδήλωση. Καμιά δίωξη στους συλληφθέντες αγωνιστές.


Πλημμύρισαν οι δρόμοι όλης της χώρας από το μαχητικό αντιφασιστικό ποτάμι που ξεχύθηκε την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου. Ειδικά στην Αθήνα, ήταν μια σημαντική αγωνιστική μέρα, με τη μαχητική πανεκπαιδευτική διαδήλωση να ακολουθείται από τη μαζικότατη αντιφασιστική συναυλία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα. Η κορύφωση έγινε με τη μεγαλειώδη πορεία ενάντια στο φασισμό και τον κρατικό αυταρχισμό που ξεκίνησε από το Σύνταγμα με προορισμό τα γραφεία της δολοφονικής ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.

Δεκάδες χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες, φοιτητές, νέοι, εργαζόμενοι και άνεργοι, αψήφησαν την τρομοκρατία και την ηττοπάθεια και πορεύτηκαν σε μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων ετών, στέλνοντας ένα παλλαϊκό μήνυμα αντίστασης και αγώνα ενάντια στο φασισμό, αλλά και ενάντια στη μνημονιακή πολιτική και τον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό.

Η κυβέρνηση που υποκριτικά παριστάνει ότι επιτίθεται στη Χρυσή Αυγή έδειξε για άλλη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο. 
Η αστυνομία, όχι μόνο απέκλεισε τη διέλευση της πορείας αλλά επιχείρησε να εφαρμόσει ένα σαφές σχέδιο διάλυσής της, το οποίο η αποφασιστικότητα των διαδηλωτών απέτρεψε. Αποκορύφωμα της επίθεσης ήταν η δολοφονική επιδρομή των δυνάμεων της ομάδας ΔΙΑΣ μέσα στα μπλοκ των διαδηλωτών και οι δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις τυχαία εντός του συγκεντρωμένου πλήθους. Κατά την επίθεση αυτή, συνελήφθη ο συναγωνιστής, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συνδικαλιστής του Φ.Σ. Φιλοσοφικής Αθηνών Θ.Κ.. Ως μια συνέχεια της κυβερνητικής επίθεσης στην Αριστερά και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο συναγωνιστής αντιμετωπίζει παντελώς ανυπόστατες κατηγορίες, ενώ ο ίδιος συμμετείχε στην περιφρούρηση του μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων τα οποία οργανωμένα αποχωρούσαν από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Το σημερινό συλλαλητήριο έδειξε ξανά καθαρά ότι οι λαϊκοί αγώνες δεν τρομοκρατούνται και δεν υποστέλλονται. Αυτοί θα υπερασπιστούν και τους αγωνιστές, στους οποίους το κράτος και η κυβέρνηση επιτίθενται.

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ- ΚΑΤΩ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ Θ.Κ.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ 16 ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΟΠΟΥ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΦΩΡΟ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια :