Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Καταγγελία για τη δολοφονική επίθεση Χρυσαυγιτών σε αγωνιστές του ΚΚΕ στο Πέραμα


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει απερίφραστα τη μαφιόζικη επίθεση των φασιστών της Χρυσής Αυγής στο συνεργείο του ΚΚΕ στο Πέραμα. Οι φασίστες αποθρασύνονται γιατί βλέπουν την απλόχερη στήριξη από τους μηχανισμούς του κράτους και του συστήματος. Οι απανωτές δηλώσεις στελεχών της ΝΔ περί της "κυβερνητικής συνεργασίας" ΝΔ - ΧΑ, η πρόσφατη προτροπή του μνημονιακού κολαούζου των τραπεζιτών και της τρόικας, τηλεπαρουσιαστή του Αλαφούζου Μπ. Παπαδημητρίου, η προκλητική στήριξη των δυνάμεων καταστολής -ειδικά των ΜΑΤ και ΔΙΑΣ- δείχνουν πέρα από κάθε αμφιβολία ότι η ΧΑ είναι το βρώμικο μακρύ χέρι του μεγάλου κεφαλαίου και του κράτους στην μάχη του ενάντια στην εργατική τάξη και τον λαό. 

Δεν είναι βέβαια τυχαίο που οι φασίστες της Χρυσής Αυγής επιτίθενται σε αγωνιστές της Αριστεράς και συνδικαλιστές του εργατικού κινήματος. Το δήθεν αντισυστημικό προσωπείο που φορούν πέφτει κάθε φορά που δείχνουν ότι δεν είναι τίποτα άλλο από πιστοί υπηρέτες του κεφαλαίου, της εργοδοσίας, των μνημονιακών πολιτικών και του ίδιου του συστήματος. Υπάκουα σκυλιά που στέκονται προσοχή στους ντόπιους και ξένους επιχειρηματίες, βιομηχάνους και εφοπλιστές αλλά επιτίθενται βίαια, δολοφονικά και ύπουλα στους εργαζόμενους, του άνεργους, τους μετανάστες, τους αγωνιστές.

Ό,τι και να κάνει το σύστημα, το λαϊκό και εργατικό κίνημα με τους αγώνες του, με την οικοδόμηση ενός πανίσχυρου αγωνιστικού μετώπου ρήξης-ανατροπής, με την κοινή δράση των μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς, με την άνοδο της περιφρούρησης και της επαγρύπνησής του, θα συντρίψει τους φασίστες, θα αντιμετωπίσει την κρατική και παρακρατική βία, θα ανατρέψει το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ, τη δικομματική κυβέρνηση και το σύστημα της εκμετάλλευσης, όλα αυτά που γεννάνε και ενισχύουν διαρκώς τη φτώχια, την καταπίεση, τον φασισμό.

Καλούμε όλη την κοινωνία, τους αγωνιζόμενους, τα σωματεία, τις επιτροπές και όλα τα όργανα του μαζικού κινήματος να καταδικάσουν αποφασιστικά το γεγονός και να πρωτοστατήσουν στην πάλη ενάντια στους φασίστες και το φασισμό, συμμετέχοντας σε κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις. Μια πρώτη άμεση απάντηση θα δοθεί με τη μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στην Πλατεία Ηρώων στο Πέραμα, στις 6.00 το απόγευμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :