Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ «παραμένει εκτός συνταγματικού τόξου» κατά Σαμαρά!

Του Γιώργου Δελαστίκ*

Kαλή του ώρα του Χρύσανθου Λαζαρίδη, του στενότατου συνεργάτη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά! Με τις προχθεσινές δημόσιες παρεμβάσεις του μας βοήθησε να καταλάβουμε ότι το συμπέρασμα που έβγαλε ο Αντώνης Σαμαράς από τη στυγερή δολοφονία του 34χρονου αριστερού καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από έναν κτηνώδη εγκληματία της Χρυσής Αυγής, είναι ότι ο... ΣΥΡΙΖΑ «παραμένει εκτός συνταγματικού τόξου»!!!

Αν φυσικά με το κωδικό ψευδώνυμο «συνταγματικό τόξο» αποκαλούνται οι συνεργάτες της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, τιμή και καμάρι για τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και τους Ανεξάρτητους Ελληνες να μην τους συμπεριλαμβάνει το Μέγαρο Μαξίμου στο «συνταγματικό τόξο» του. Θα αποτελούσε ανεξίτηλο στίγμα καταισχύνης για τα κόμματα αυτά να χαρακτηριστούν συνεργάτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα εντελώς αβάσιμα!


Δεν υπάρχει βεβαίως η παραμικρή αμφιβολία ότι τα όσα είπε ο Χρύσανθος Λαζαρίδης τα είπε κατόπιν ρητής εντολής του Αντώνη Σαμαρά - γι' αυτό άλλωστε δεν αρκέστηκε στα όσα είχε πει το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του Mega, αλλά στη συνέχεια πήγε και στη Βουλή για να τα πει πλήρως και ολοκληρωμένα στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, χωρίς τις συνήθεις διακοπές από τους συνομιλητές του και τους τηλεοπτικούς παρουσιαστές.

«Οσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει να μην καταδικάζει γεγονότα κατάλυσης της νομιμότητας και του Συντάγματος, όπως π.χ. στις Σκουριές, παραμένει εκτός συνταγματικού τόξου» είναι η άποψη του πρωθυπουργού που μετέφερε ο Λαζαρίδης. Αν αφαιρέσουμε τις... σκουριασμένες σάλτσες, η θέση του Αντώνη Σαμαρά, λίγες ώρες μετά τη στυγερή δολοφονία στο Κερατσίνι, είναι δηλαδή ότι «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης... παραμένει εκτός συνταγματικού τόξου».

Προσέξτε και το ρήμα που χρησιμοποίησε ο σύμβουλος μεταφέροντας την πρωθυπουργική θέση: «παραμένει». Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή ήταν και συνεχίζει να είναι εκτός «συνταγματικού τόξου»! Όλη η Ελλάδα κατάλαβε ότι για τον Αντώνη Σαμαρά ο υπ' αριθμόν ένα πολιτικός εχθρός δεν είναι φυσικά η Χρυσή Αυγή, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος απειλεί στις εκλογές να του αφαιρέσει την εξουσία! Έχει απόλυτο δίκιο από τη σκοπιά του ο πρωθυπουργός. Εχθρός του είναι το κόμμα που απειλεί να τον στείλει πίσω στο σπίτι του ως πολιτικό συνταξιούχο, ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι η Χρυσή Αυγή, με την οποία είχε αρχίσει να φλερτάρει για να συγκυβερνήσει μαζί της, αν τα εκλογικά αποτελέσματα του το επέτρεπαν!

Αυτή είναι η αλήθεια αναφορικά με το προσωπικό συμφέρον του πρωθυπουργού. Γι' αυτό και δεν τον πτόησε το πολιτικό χαστούκι που του έδωσε προσωπικά ο Χάνες Σβόμποντα, ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας στο ευρωκοινοβούλιο, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων με αφορμή τη δολοφονία στο Κερατσίνι και αναφερόμενος στην προεδρία της Ελλάδας στην ΕΕ που θα αρχίσει την 1η Ιανουαρίου, μετά από τρεις μήνες: «Αν η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αποτύχουν να σταματήσουν τη γεμάτη μίσος συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών ομάδων, θα είναι μια απαράδεκτη προεδρία της ΕΕ»! Το να χαρακτηρίζουν «απαράδεκτη» την προεδρία σου πριν καν αρχίσει οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές, συνιστά σίγουρα πολιτικό «φτύσιμο» μάλλον πρωτοφανές στα 65 χρόνια ύπαρξης της ΕΟΚ και της ΕΕ. Αυτό, βεβαίως, δεν αναιρεί τον βαθύτατα υποκριτικό χαρακτήρα των δηλώσεων του Σβόμποντα, ο οποίος δεν είπε τίποτα εναντίον του Μνημονίου που επέβαλε η ΕΕ στους Έλληνες, με τη συνεργασία και την πειθήνια υπακοή φυσικά του Αντώνη Σαμαρά και του Γιώργου Παπανδρέου.

Η εξαθλίωση του ελληνικού λαού λόγω της μνημονιακής πολιτικής όμως είναι η αποκλειστική αιτία γιγάντωσης της απήχησης στο εκλογικό σώμα της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. Όσο οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές και οι Ευρωπαίοι δεξιοί απαιτούν από την όποια ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει να εφαρμόζει μνημονιακή πολιτική, συνιστά απύθμενο πολιτικό θράσος εκ μέρους τους να υποκρίνονται ότι ζητούν και τον περιορισμό της εκλογικής επιρροής του νεοναζισμού, τον οποίον γεννά η πολιτική της ίδιας της ΕΕ!

*Δημοσιεύθηκε στο "ΕΘΝΟΣ", (Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013)


Δεν υπάρχουν σχόλια :