Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Να σφαγούν ή να μη σφαγούν;

Ας δούμε την διαδοχή των θλιβερών ειδήσεων.


Την πρώτη βδομάδα του Ιουλίου η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι θα φέρει για συζήτηση στη Βουλή πολυνομοσχέδιο που ανάμεσα στα άλλα θα προέβλεπε την απόλυση (διαθεσιμότητα στα τροϊκανά), χιλιάδων εργαζομένων, μεταξύ αυτών και 2.500 καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης.

Στις 12 Ιουλίου το Υπουργείο Παιδείας δίνει στην δημοσιότητα τις λίστες των υπό απόλυση 2.500 καθηγητών, δηλαδή ΠΡΙΝ έλθει ο νόμος στη Βουλή και συζητηθεί.
Ανάμεσα σε αυτούς περιλαμβάνονται και τα κεφάλια 250 περίπου κατόχων μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων. Πρέπει να σφαγούν…

Η εγκύκλιος ωστόσο του Υπουργείου, κάνει ‘’χάρες’’ και αναφέρει ότι οι παραπάνω, δύναται να εξαιρεθούν αν το ζητήσουν. Δηλαδή, λένε οι Ηρώδηδες: ‘’Κοιτάξτε, πρέπει να σφαγείτε. Σας αναφέρουμε και ονομαστικά. Δηλώστε ότι θέλετε να εξαιρεθείτε, και θα σας εξαιρέσουμε’’. Ίσως αυτοί να μη σφαγούν λοιπόν….

Τρέχουν οι άνθρωποι να δηλώσουν στο Υπουργείο, αυτό που το Υπουργείο ξέρει, για να σωθούν. Πολλοί από αυτούς διαπληκτίζονται με άλλους συναδέλφους τους που έχουν κάνει καταλήψεις στις Διευθύνσεις. Οι τελευταίοι τολμούν να λένε: ‘’Συνάδελφοι, μας απολύουν, αλλά είναι ανάγκη και να μας εξευτελίζουν;’’. Δύσκολη συζήτηση...

Το πρωί της Τρίτης 23/7 ο κ. Αρβανιτόπουλος διαβεβαίωνε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι θα αφήσει αυτά τα 250 κεφάλια στη θέση τους. Αυτοί λοιπόν, αποφάσισε ο βασιλιάς, να μη σφαγούν…

Το πρωί της Πέμπτης 25/7, με τροπολογία στη Βουλή, αποφασίζεται τελικά να οδηγηθούν σε διαθεσιμότητα και οι 250 εκπαιδευτικοί που είναι κάτοχοι διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και οι οποίοι είχαν εξαιρεθεί από την υποχρεωτική μετάταξη. Δηλαδή εξαιρέθηκαν από την …εξαίρεση! Τελικά και αυτοί οι υπήκοοι, πρέπει να σφαγούν…

Την αναξιοπιστία του κ. Αρβανιτόπουλου επιχείρησε να δικαιολογήσει ο υφυπουργός Παιδείας Σ. Κεδίκογλου. Όχι ο Σίμος, αλλά το ξαδερφάκι του, ο Συμεών…

Πως δικαιολογήθηκε;

«Το κάναμε γιατί το ζήτησε η τρόικα», είπε μπροστά σε 10άδες άλλους χάσκοντες υποταχτικούς του ελληνικού κοινοβουλίου, του υποτιθέμενου ναού της δημοκρατίας!

Στους τελευταίους, δεν τους πέφτει λόγος για τη σφαγή. Πρώτα κυκλοφόρησαν οι προγραφές, μετά αυτοί ενημερώθηκαν.

Ευτυχώς, με μία έννοια. Διαφορετικά, θα έπρεπε να σηκώνουν διαρκώς τα χέρια σε αντίθετες αποφάσεις: Να κοπούν, να μη κοπούν τα κεφάλια, να κοπούν τελικά. Κουραστικό ψυχολογικά.

Μετά είναι και το άλλο: ‘’Το ζήτησε η τρόϊκα!’’. Είναι έξυπνοι άνθρωποι. Γνωρίζουν ποιος είναι το αφεντικό, αλλά και ποια είναι η καλή και συνετή συμπεριφορά του δούλου.

Αυτή τη γελοιότητα λοιπόν, την ονομάζουν δημοκρατία! Την οποία δήθεν την υπονομεύουν ‘’τα άκρα’’…

Ποια άκρα;

Η ναζιστική Χρυσή Αυγή κατουράει στα μούτρα τους, περιχαρής. Χορεύει πάνω στο πτώμα της ανάπηρης, υποκριτικής και τελικά ανύπαρκτης τυπικά και ουσιαστικά αστικής δημοκρατίας. Έχει επιβληθεί η κοινωνική νύχτα του φασισμού, χωρίς να κουνήσουν το δαχτυλάκι τους οι φασίστες. Από τους ίδιους αυτούς τους χάσκοντες χαχόλους των αστικών κομμάτων, που μισούν το λαό, την αξιοπρεπή ζωή του και την περηφάνια του. Που τον σφάζουν και τον εξανδραποδίζουν, σα να μαδάνε μαργαρίτα.

Αυτοί μαζί είναι τα άκρα. Το ακρότατο σημείο της κοινωνικής, πολιτικής, πολιτιστικής αντίδρασης. Η μπόχα ενός σαπισμένου καπιταλισμού άγριας εκμετάλλευσης και ταπείνωσης όσων ζουν από τη δουλειά τους, ποδηγέτησης κάθε έννοιας δημοκρατίας και ελευθερίας, υποταγής στα υπερεθνικά ιμπεριαλιστικά αφεντικά.

Τίποτα πραγματικό και γνήσιο που ορθώνεται απέναντί τους, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ακραίο. Μόνο δίκαιο και επιβεβλημένο θα είναι. Λυτρωτικό και με το παραπάνω. Και οι σημαίες οι πολύχρωμες, των αντιστάσεων, των εξεγέρσεων, των επαναστάσεων, στις γωνίες θα έχουν και ένα κοινό σύνθημα: ‘’Φωτιά και τσεκούρι. Και στους χασάπηδες και τους προσκυνημένους’’.

ΥΓ: Δεν ξεχωρίσαμε τη συγκεκριμένη κατηγορία καθηγητών για κάποιο ιδιαίτερο λόγο. Άλλωστε αυτό το παιχνίδι των δήθεν ‘’εξαιρέσεων’’ ή ‘’ιδιαιτεροτήτων’’ έχει παιχθεί σε πολλές περιπτώσεις και θα παιχτεί σε άλλες τόσες. Ώσπου να καταλάβουμε ότι μας βράζουν στο ίδιο καζάνι…


Δεν υπάρχουν σχόλια :