Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Αριστερή Συσπείρωση:Οι καθηγητές πρέπει να νικήσουν!

Οι καθηγητές πρέπει να νικήσουν! 

Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλης της κοινωνίας, είναι αγώνας κάθε εργαζόμενου. 

Η Αριστερή Συσπείρωση εκφράζει την ολόπλευρη υποστήριξη και αλληλεγγύη στις απεργιακές κινητοποιήσεις των καθηγητών και σε κάθε εργαζόμενο που παλεύει για το ψωμί και την αξιοπρέπεια του. Η τρόικα εσωτερικού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, πρέπει να πάρει πόδι από τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία. 

Με τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ σε διατεταγμένη υπηρεσία προσπαθεί να στρέψει την κοινωνία ενάντια στους απεργούς. 

Είναι μια μάχη που δεν πρέπει να την κερδίσουν. Ο αγώνας των απεργών είναι και αγώνας όλης της κοινωνίας, είναι αγώνας κάθε εργαζόμενου. 
Είναι αγώνας ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα 
Είναι αγώνας για δημόσια εκπαίδευση που θα εξασφαλίζει ότι οι τίτλοι σπουδών δεν θα είναι κουρελόχαρτα αλλά θα εξασφαλίζουν μια καλή προοπτική για τη νεολαία. 
Είναι αγώνας ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό, την καταστολή, τον φασισμό 
Η κήρυξη της απεργίας των καθηγητών ως παράνομη και η προκαταβολική επιστράτευση των απεργών , επιβεβαιώνει, ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει ως την μοναδική πραγματική απειλή για την πολιτική της επιβίωση

Η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ κατηγορούν τους καθηγητές ότι παίζουν με τον κόπο και την αγωνία των μαθητών. Κατηγορούν αυτοί που έχουν δημιουργήσει ένα σχολείο προβληματικό, ένα εξεταστικό κάτεργο, που περικόπτουν θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και καταργούν 130 σχολές, που εκτινάσσουν την ανεργία στους νέους στο 64% και αφήνουν τη μετανάστευση των νέων να θερίζει. Δεν δικαιούνται να μιλάνε για την αγωνία της νεολαίας και των οικογενειών τους, αυτοί που πυροβολούν τα όνειρα και το μέλλον της! 

Οι καθηγητές και καθηγήτριες απεργούν για όλους μας και γι' αυτό όλες και όλοι είμαστε στο πλευρό τους! 

Αυτή είναι η τρόικα εσωτερικού! Γι’ αυτό έχουν καταργήσει σε 3 χρόνια πάνω από 1000 σχολεία σε όλη τη χώρα και τώρα καταργούν χιλιάδες οργανικές θέσεις και τμήματα, αυξάνουν τους μαθητές ανά τμήμα, σταματούν το διορισμό εκπαιδευτικών και απολύουν ουσιαστικά 10.000 αναπληρωτές. Θεσπίζουν την αναγκαστική μετάθεση, την ψευτοαξιολόγηση, την «ανακάλυψη» εκπαιδευτικών που είναι «υπεράριθμοι» και την αύξηση του διδακτικού ωραρίου για την ενίσχυση της πολιτικής των απολύσεων με το καρότο και το μαστίγιο. 

Γι’ αυτό η τρικομματική ετοιμάζει νέους νόμους για το Γενικό και Τεχνολογικό Λύκειο, με στόχο την ένταση των ταξικών και εξεταστικών φραγμών για να προκύπτει ένα φτηνό και ευέλικτο δυναμικό χωρίς καμία κατοχύρωση, μετατρέπουν το σχολείο σε πάροχο πληροφοριών και δεξιότήτων χωρίς αντίκρισμα. Για το σχολείο αυτό χρειάζονται εκπαιδευτικούς εξαθλιωμένους, με διαλυμένες τις εργασιακές σχέσεις τους καθώς υποχρεώνονται να μετακινούνται σε όλη τη χώρα για πολλά χρόνια και με μισθό που είναι τελικά επίδομα. 

Οι καθηγητές μπροστά σε αυτή την επίθεση αποφάσισαν να δώσουν έναν σκληρό αγώνα επιβίωσης των ίδιων αλλά και της δημόσιας εκπαίδευσης. 

Με πρόσχημα την «ταλαιπωρία των μαθητών», «τους άδικους κόπους», και «οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών», η κυβέρνηση που τόσο νοιάζεται, όπως δείχνει καθημερινά για τον ελληνικό λαό (μνημόνια, μεσοπρόθεσμα, μισθοί - συντάξεις κλπ) επιχειρεί σε πλήρη συνεργασία με τα Μ.Μ.Ε. να καλλιεργήσει φαινόμενα κοινωνικού κανιβαλισμού και να στρέψει τα υπόλοιπα κομμάτια της κοινωνίας απέναντι στους απεργούς. Απέναντι στον κοινωνικό κανιβαλισμό απαντάμε με την αλληλεγγύη στους απεργούς γιατί αυτός ο αγώνας είναι αγώνας ολόκληρου του λαού. 
Κάθε σωματείο, κάθε συλλογικότητα εργαζομένων, κάθε φορέας λαού και νεολαίας, κρίνεται αυτή τη στιγμή από τη στάση του και την έμπρακτη αλληλεγγύη στους απεργούς και στους αγώνες τους. Παράλληλα κρίνονται από τη στάση τους φορείς και πολιτικές συλλογικότητες, που έχουν σημείο αναφοράς τους εργαζόμενους. 

Αυτές οι κινητοποιήσεις να γίνουν τα νέα «εξεταστικά». Αυτή η απεργία μπορεί να αποτελέσει το πρώτο λιθαράκι στον τοίχο της αντίστασης, που πρέπει να χτιστεί με τη συμμετοχή κάθε σωματείου και κάθε εργαζόμενου. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Όταν η κοινωνία εξοντώνεται κανείς δεν μπορεί να είναι έξω από τον αγώνα, κανείς δεν μπορεί να μένει στους προβληματισμούς και τις επιφυλάξεις. 

Αριστερή Συσπείρωση 

12 Μάρτη 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια :