Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Επιδρομή της αστυνομίας τα ξημερώματα στην Ιερισσό και βίαιες συλλήψεις

Ένταση επικρατεί στην Ιερισσό Χαλκιδικής από τα ξημερώματα της Τετάρτης, όταν αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άτομα ως ύποπτα για την επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, τον Φεβρουάριο. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι η αστυνομία εισήλθε βίαια στα σπίτια των υπόπτων, σπάζοντας τις πόρτες, και τους συνέλαβε μπροστά στα μάτια των συζύγων και των παιδιών τους.

Στη συνέχεια κάτοικοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία του χωριού και κινήθηκαν προς το Αστυνομικό Τμήμα Ιερισσού, στο οποίο την ώρα εκείνη δεν υπήρχε προσωπικό, και προκάλεσαν ζημιές. Πέταξαν έξω ότι βρήκαν στα γραφεία και τους έβαλαν φωτιά

Οι κάτοικοι καλούν σε νέα συγκέντρωση στις 08:00 το πρωί και στη συνέχεια σε πορεία προς τον Πολύγυρο, όπου μεταφέρθηκαν οι συλληφθέντες. Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ στην περιοχή εξακολουθεί να επικρατεί ένταση.

Σύμφωνα με το δικηγόρο τους, οι συλληφθέντες είχαν δηλώσει στην Αστυνομία ότι είναι πρόθυμοι να εμφανιστούν όποτε τους ζητηθεί.

«Τις πρώτες πρωινές ώρες την Τετάρτη στην Ιερισσό Χαλκιδικής μετά την εκτέλεση από τις αστυνομικές δυνάμεις δυο ενταλμάτων σύλληψης, για την υπόθεση του εμπρησμού στις Σκουριές Χαλκιδικής, κάτοικοι της περιοχής αντιδρώντας επιτέθηκαν και προκάλεσαν φθορές στο τοπικό αστυνομικό τμήμα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ.

Μιλώντας στο ρ/σ Σκάι, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Χρήστος Παρθένης, υποστήριξε πως η αστυνομική επιχείρηση στην Ιερισσό έγινε με όλες τις νόμιμες διατυπώσεις και σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας. Όπως ανέφερε, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικών λειτουργών, ενώ ερωτηθείς γιατί επιλέχθηκε να εκτελεστούν τα εντάλματα στις 03:00 τα ξημερώματα απάντησε πως εκτιμήθηκε επιχειρησιακά ότι αυτός ήταν ο πιο πρόσφορος χρόνος.

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες περί βίαιης εισβολής των αστυνομικών δυνάμεων στα σπίτια των συλληφθέντων, δήλωσε ότι υπήρξε άρνηση συμμόρφωσης με αποτέλεσμα να αναγκαστούν οι αστυνομικές δυνάμεις να εισέλθουν με βίαιο τρόπο στις οικίες.

Ο νόμος θα εφαρμοστεί, τόνισε, από την πλευρά του, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, υπογράμμισε ότι αν οποιαδήποτε κοινότητα νομίζει ότι θα μετατραπεί σε γαλατικό χωριό και θα εφαρμόσει το δικό της δίκαιο δεν πρόκειται να περάσει.

Ανέφερε ακόμη ότι ορθώς επιλέχθηκε να εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης τα ξημερώματα, καθώς, όπως είπε, κρίθηκε ότι αν εκτελούνταν χθες το απόγευμα θα γινόταν μακελειό. «Κρίθηκε ότι το σωστό ήταν να αιφνιδιαστούν οι υπόδικοι»,σημείωσε ο κ. Δένδιας.

Για την υπόθεση της εμπρηστικής επίθεσης στο εργοτάξιο των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για επτά κακουργήματα και 11 πλημμελήματα εναντίον 20 ατόμων, χωρίς να έχουν προσωποποιηθεί οι κατηγορίες.

Τα κακουργήματα για τα οποία κατηγορούνται είναι μεταξύ άλλων αυτά της εγκληματικής οργάνωσης, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της κατοχής εκρηκτικών υλών, της έκρηξης και του εμπρησμού. Η δίωξη είναι κατά παντός υπευθύνου (in rem) και θα προσωποποιηθεί από τον ανακριτή, στον οποίο θα κληθούν οι κατηγορούμενοι να απολογηθούν.

Οι 20 κατηγορούμενοι είναι κάτοικοι της Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγιάς. Στα υπομνήματα που παρέδωσαν οι συνήγοροί τους στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση, ενώ κατήγγειλαν περιστατικά «αστυνομικής αυθαιρεσίας» στη Χαλκιδική μετά την επίθεση στις Σκουριές.

Πηγή:tvxs


Από ανάρτηση στο Βαθύ Κόκκινο

Στην Ιερισσό χτυπάνε καμπάνες μες στη νύχτα! Αστυνομική επιχείρηση στις 4.00 τα ξημερώματα!!!
Σύμφωνα με πληροφορίες που κατακλύζουν το twitter, προερχόμενες και από την Ιερισσό, αλλά και από ανάρτηση στο μπλογκ ierissiotes, στις 4.00 (!) τα ξημερώματα οι δυνάμεις καταστολής (ΟΠΚΕ) απήγαγαν δύο κατοίκους σπάζοντας την πόρτα του σπιτιού τους. Για άλλη μια φορά, η τύχη τους αγνοείται.

Οι καμπάνες του χωριού χτυπάνε, καλώντας τον κόσμο στους δρόμους.

Ήδη το χωριό έχει μαζευτεί στην πλατεία της Ιερισσού ενώ έρχεται συνεχώς κόσμος από τα γύρω χωριά.

Αντιγράφουμε από το μπλογκ ierissiotes:

ΤΩΡΑ ΙΕΡΙΣΣΟΣ – ΧΤΥΠΟΥΝ ΚΑΜΠΑΝΕΣ , ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣSOS Τώρα 4:00 πμ. οι μπάτσοι σπάνε πόρτες στην Ιερισσό και παίρνουν κόσμο. Όλοι στους δρόμους! SOS

Όταν χτυπάνε οι καμπάνες στην Ιερισσό, ο κόσμος καταλαβαίνει αμέσως το γιατί. Ξέρει «για ποιον χτυπάει η καμπάνα»… Το ξέρει, και βγαίνει στο δρόμο για να υπερασπιστεί τη ζωή του, το μέλλον της περιοχής και το μέλλον των παιδιών.

Όπως βγήκε στο δρόμο όταν ο στρατός κατοχής έκανε απόβαση στο χωριό. Τότε που το πνίξανε στα –απαγορευμένα σε καιρό πολέμου- χημικά, ρίχνοντας ακόμα και μέσα στο σχολείο. Βλέπεις τώρα έχουμε ειρήνη, επενδύσεις και ανάπτυξη…
Σύμφωνα με έναν προδικτατορικό ορισμό της –αστικής, έστω- δημοκρατίας, «Δημοκρατία είναι να σου χτυπάνε στις έξι το πρωί την πόρτα, και να ξέρεις ότι είναι ο γαλατάς».

Γίνεται πια φανερό στον καθένα, τι ακριβώς συμβαίνει όταν δεν σου χτυπάνε αλλά σου σπάνε την πόρτα στις 4.00 το πρωί και είναι τα ‘γαλατάδικα’ των μπάτσων.

Η χούντα του κεφάλαιου, της τρισάθλιας τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ δείχνει τα δόντια της.

Καταδίκες συνδικαλιστών των ΟΤΑ που ανοίγουν το δρόμο της απόλυσης, μηνύσεις στους επιταγμένους ακόμη (!) αγωνιστές του μετρό, όργιο βίας και καταστολής σε όσους αντιστέκονται, η μεγαλύτερη επίθεση στην εργατική τάξη και τα δημοκρατικά δικαιώματα.
Οι καμπάνες χτυπάνε για όλους, για όλο τον κόσμο της εργασίας, της αντίστασης, του αγώνα και της αξιοπρέπειας.

Οι φωτό από το antigoldgreece
Η σιωπή δεν είναι χρυσός…

Από την Κερατέα και τις γειτονιές της Ελλάδας, μέχρι τη Χαλκιδική και την Ιερισσό, τα ρυάκια της αντίστασης και της αξιοπρέπειας θα γίνουν άγριο φουσκωμένο ποτάμι που θα τους ανατρέψει όλους μαζί, τρόικες μνημόνια και κεφάλαιο.

Το Σάββατο είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση συμπαράστασης στον αγώνα της Χαλκιδικής κατά των σύγχρονων χρυσοθήρων στην Αθήνα
ΥΓ: Σύμφωνα με ειδησεογραφικά μπλογκ, το τοπικό αστυνομικό τμήμα έχει υποστεί κάποιες …μεταρρυθμίσεις!

ΥΓ-2: (7.06′) Οι καμπάνες χτυπάνε ακόμη στο χωριό, ο κόσμος από την Ιερισσό και τα γύρω χωριά αναχωρεί σιγά -σιγά για Πολύγυρο όπου αναμένεται να προσαχθούν οι απαχθέντες. Ο κόσμος είναι έξαλλος, το κλίμα είναι έκρυθμο. Πριν από 2 λεπτά, ο Τόλης Παπαγεωργίου είπε στον ΑΝΤ1, στην εκπομπή του Παπαδάκη, ότι από την οργή του κόσμου για τις νυχτερινές απαγωγές, δεν έχει μείνει τίποτε μέσα στο αστυνομικό τμήμα.
Πηγή: Βαθύ Κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια :