Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Αναβλήθηκε η δίκη των αγωνιστών του ΠΑΜΕ (ΒΙΝΤΕΟ)

Κατέρευσε το καταγορτήριο περί φθοράς δημόσιας περιουσίας 


Αναβλήθηκε η δίκη των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για τις 12 Φλεβάρη. Όλοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι. 
Οι συγκεντρωμένοι, που βρίσκονταν από το πρωί έξω από τα Δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων δέχτηκαν την απόφαση με χειροκροτήματα και συνθήματα. 

Χιλιάδες εργαζόμενοι βρέθηκαν στο πλευρό των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και με μαχητικά συνθήματα, σε όλη τη διάρκεια της αναμονής της δίκης, απαιτούσαν την απελευθέρωση των συλληφθέντων. Οι διαδηλωτές έφτασαν στο χώρο της πρώην Σχολής Ευελπίδων με πορεία, που είχε καλέσει το ΠΑΜΕ και που ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 το πρωί από το Πεδίο του Άρεως.

Λίγο πριν τις 9 πμ έφτασε στα Δικαστήρια το λεωφορείο της ΕΛ.ΑΣ. με τους συλληφθέντες συνδικαλιστές και χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια, λόγω του συγκεντρωμένου πλήθους, οι αστυνομικές δυνάμεις να τους οδηγήσουν στο εσωτερικό των δικαστηρίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεντρωμένοι βρίσκονταν αρκετά ψηλά στο ύψος της οδού Ευελπίδων και είχαν κλίσει σχεδόν, με τον όγκο τους, την κεντρική είσοδο των δικαστηρίων, πράγμα που ανάγκασε και τις δυνάμεις των ΜΑΤ να απομακρυνθούν από την είσοδο των δικαστηρίων.

Περίπου στις 9.30 πμ έφτασε στο χώρο των δικαστηρίων η Γ.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε., Αλέκα Παπαρήγα η οποία έγινε δεκτή με συνθήματα και χειροκροτήματα από τους συγκεντρωμένους.

Παρών στη συγκέντρωση έδωσαν το ΚΚΕ μλ, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Εν μέρει το κατηγορητήριο κατέρρευσε και οι συλληφθέντες θα δικαστούν στις 12 Φλεβάρη μόνο για το αδίκημα της παράνομης παραμονής σε δημόσια υπηρεσία. Το "αδίκημα" της φθοράς δημόσιας περιουσίας δεν μπόρεσε να στοιχειοθετηθεί παρά την προσπάθεια που κατέβαλαν οι διωκτικές αρχές και αρκετά παπαγαλάκια των ΜΜΕ επειδή τα πλάνα που παρουσίασαν στις τηλεοράσεις είχαν ληφθεί ώρες μετά την σύλληψη και απομάκρυνση των συνδικαλιστών από το υπουργείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια :