Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Το Πασαλιμάνι στους …Τούρκους!

Του Γιώργου Δελαστίκ


Απίστευτη η είδηση που ακούσαμε στο Μέγκα την Παρασκευή το βράδυ και δεν προλάβαμε να διασταυρώσουμε: Ο Σαμαράς πουλάει το Πασαλιμάνι στους …Τούρκους! Ακριβέστερα, στο πλαίσιο του «πατριωτικού» προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησής του, τουρκική εταιρεία επενδύει σε εταιρεία που μεταξύ άλλων διαχειρίζεται και τη μαρίνα Ζέας! 

Με την πορεία που έχει χαράξει ο Αντωνάκης, το μόνο που απομένει να κάνει είναι να ζητήσει πολιτικό άσυλο στα …Σκόπια – αν και εδώ που τα λέμε κανένας δεν θα εκπλαγεί αν τον δει να το κάνει κι αυτό! Τόσο αυτός όσο και οι κυβερνητικές «τσόντες», ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης, αποδείχτηκαν αδίστακτοι πολιτικοί ψεύτες και οικονομικοί εγκληματίες.
Εξαπατώντας τον λαό, ο οποίος είναι αλήθεια ότι θέλει κι ο ίδιος να εξαπατηθεί στον τομέα αυτόν, καλλιεργούν ένα τεχνητό και εντελώς αβάσιμο κλίμα αισιοδοξίας ότι δήθεν η κατάσταση θα βελτιωθεί στην Ελλάδα το 2013. Πρόκειται για ανενδοίαστο ψέμα. Πτώση του ΑΕΠ τουλάχιστον 4,5% για έκτη (!) συνεχή χρονιά προβλέπει για το 2013 ακόμη και ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης. Αυτό σημαίνει ραδαία επιδείνωση, όχι βελτίωση. Μάλιστα, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Μόργκαν Στάνλεϊ προβλέπει νέα πτώση του ΑΕΠ κατά 1%, για έβδομη δηλαδή συνεχή χρονιά και το 2014. Δεκαετίες ολόκληρες θα χρειαστούν για να ξαναφτάσει το ΑΕΠ της χώρας και κυρίως το επίπεδο ζωής του ελληνικού λαού στην κατάσταση που βρισκόταν προ πενταετίας, το 2008. Τεράστια τμήματα του πληθυσμού έχουν χάψει ότι «πήραμε τη δόση» –κατά το «όλοι μαζί τα φάγαμε» του Πάγκαλου– και αφελώς περιμένουν …όπου να ’ναι να εισπράξουν! Αντί γι’ αυτό, ο Σαμαράς θα τους «γδάρει» φορολογικά και φέτος, αρπάζοντάς τους 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον σε σύγκριση με πέρυσι, μέσω των νέων φόρων που επέβαλε.



Όλοι περιμένουν λεφτά από τις τράπεζες, αλλά όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδας, η χορήγηση δανείων από τις ιδιωτικές τράπεζες προς τον ιδιωτικό τομέα μειώθηκε και τον Νοέμβριο κατά 4,6%. Καταγράφηκε αρνητική ροή χρηματοδότησης ύψους 722 εκατομμυρίων ευρώ, πράγμα που σημαίνει σε απλά ελληνικά ότι οι αποπληρωμές δανείων προς τις τράπεζες ήταν κατά 722 εκ. ευρώ περισσότερες από τις νέες χορηγήσεις δανείων από τις τράπεζες προς επιχειρήσεις ή ιδιώτες. Συνολικά για το 11μηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2012 η μείωση της ρευστότητας ανήλθε στα 11,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Είχε προηγηθεί μείωση της ρευστότητας κατά 8,1 δισ. ευρώ το 2011, ενώ αντιθέτως ακόμη και το πρώτο μνημονιακό έτος, το 2010, ήταν οριακά αυξητική, έστω και κατά μόνο 0,05 δισεκατομμύρια. Στο πλαίσιο της «βελτίωσης (!)» της κατάστασης, τον Νοέμβριο του 2012 μειώθηκε κατά 2,9% και η βιομηχανική παραγωγή της χώρας σε σύγκριση με το Νοέμβριο του 2011, οπότε είχε μειωθεί κατά 7,4% αναφορικά με το Νοέμβριο του 2010. Για ολόκληρο το 11μηνο Ιανουάριος – Νοέμβριος του 2012 η βιομηχανική παραγωγή της χώρας μειώθηκε κατά 3,5% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011, οπότε είχε μειωθεί κατά 7,5% συγκρινόμενη με το 2010. Στο μεταξύ, μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2010, έκλεισαν 69.493 επιχειρήσεις βάσει των στοιχείων των επιμελητηρίων Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά.



Όσο για τον πληθωρισμό, αυτός ήταν το 2012 στο ύψος του 1,5%. Παρά τον πέμπτο συνεχή χρόνο ύφεσης δηλαδή, οι τιμές συνεχίζουν να ανεβαίνουν μεσοσταθμικά. Το εκπληκτικό είναι ότι όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, αυτά που ακούει κανείς περί εκπτώσεων στα παπούτσια και στα ρούχα του ύψους δήθεν 50% και 70% είναι παραμύθια. Οι καθοριστικοί παράγοντες του πληθωρισμού στη χώρα είναι δύο, ο ένας αναμενόμενος και ο άλλος απροσδόκητος. Ο αναμενόμενος είναι η αύξηση κατά 11,1% του κόστους της ομάδας «Στέγαση» που οφείλεται πρωτίστως στην αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Ο απροσδόκητος είναι η αύξηση κατά 5,3% της ομάδας «Ένδυση και Υπόδηση»! Είναι φανερό ότι οι έμποροι ψεύδονται ασύστολα όταν ισχυρίζονται ότι κάνουν μεγάλες εκπτώσεις. Στο μεταξύ οι άνεργοι έσπασαν κάθε ρεκόρ τον Οκτώβριο, καθώς χωρίς δουλειά βρέθηκαν 1.345.715 άτομα ή 26,8% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού. Οι άνεργοι είναι ήδη ένα εκατομμύριο περισσότεροι από τον Οκτώβριο του 2008! Πραγματικά, τότε οι άνεργοι ήταν 373.528 άτομα, πράγμα που σημαίνει ότι στα μαύρα μνημονιακά χρόνια έλαβε χώρα μια τρομερής έκτασης κοινωνική σφαγή, η οποία πρόσθεσε 972.187 ανέργους. Η ανεργία από το 7,5% σκαρφάλωσε στο 26,8% μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια. Με απίστευτη κτηνωδία οι μνημονιακές κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά στραγγαλίζουν τους νέους. Σε όσους έχουν ηλικία μέχρι 24 ετών, η ανεργία έχει εκτοξευθεί στο 56,6% και στους νέους 25-34 ετών στο 34,1%! Παρόλ’ αυτά, οι απατεώνες της κυβέρνησης μιλούν για «πρωτογενές πλεόνασμα» 2,3 δισ. ευρώ, την ώρα που το κράτος χρωστάει σε ιδιώτες …9,3 δισεκατομμύρια! Τι είδους «πλεόνασμα» είναι αυτό, όταν κάποιος χρωστάει τετραπλάσια από το «πλεόνασμα» αυτό;



Όσο για τη φορολόγηση των πλουσίων, ξεχάστε τη. Όλοι οι νόμοι είναι φτιαγμένοι για να μην πληρώνουν. Απόδειξη; Από τις 3.391 υπεράκτιες εταιρείες που υπέβαλαν δηλώσεις για τη φορολόγηση ακινήτων που κατέχουν στην Ελλάδα, τελικά φόρο πλήρωσαν οι …30!!! Τριάντα!!! Ούτε καν το …1%!!! Είναι να τρελαίνεται κανείς…



Πηγή: ΠΡΙΝ 13/1/13

1 σχόλιο :

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ είπε...

Όπως επίσης:
"Στον τουρκικό όμιλο Dogus θα περάσει σύντομα το 50% της Μαρίνας Φλοίσβου, μετά την υπογραφή στρατηγικής συμφωνίας με τη Lamda Development, του Ομίλου Λάτση".
http://www.environment.gr/magazine/index.php/taxidromikoperisteri/ellada/item/958-marina-floisvou

Για να μην ... ξεχνιόμαστε!