Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Να ποιοί ασκούν άγρια βία και τρομοκρατία!

ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΛΥΣΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΗΜΩΣΗ!

Η ΝΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ!

Κυβέρνηση και κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης σε ένα ενιαίο «μαύρο μέτωπο» επιχειρούν με την ωμή αστυνομική καταστολή και την χυδαία παραμορφωτική προπαγάνδα να διαμορφώσουν μια συντηρητική τρομολαγνική ατζέντα στην πολιτική ζωή και να θέσουν την Αριστερά συνολικά, ειδικότερα το ΣΥΡΙΖΑ, σε απολογητική και αμυντική στάση ή και να τους εμφανίσουν ως προαγωγούς των λογικών των «μολότοφ» και του «παρεμπορίου»!!!

Την ίδια ώρα που η συγκυβέρνηση εξαπολύει κατά κύματα αστυνομικές και επικοινωνιακές επιχειρήσεις τύπου «Βίλλας Αμαλίας» και ΑΣΟΕΕ, οι οποίες κυριαρχούν στα μέσα ενημέρωσης ως επιχειρήσεις «αρετής» κατά των υποτιθέμενων και πλαστών μικρόκοσμων των «μολότοφ», των «ναρκωτικών» και της «καταπάτησης δημοσίων χώρων», την ίδια ώρα η συγκυβέρνηση κλιμακώνει μια λυσσώδη πολιτική άγριας βίας και τρομοκρατίας των εργαζομένων, την οποία επιχειρεί να συγκαλύψει με φτηνούς αντιαριστερούς περισπασμούς κατά τα πρότυπα αλήστου μνήμης εποχών.

Είναι απολύτως χαρακτηριστικό ότι τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης (συχνά αθέλητα και μέσα που πρόσκεινται στην Αριστερά), αποσιωπούν πλήρως τα κύματα των άγριων αντεργατικών επιθέσεων, τα οποία, τις περισσότερες φορές, ούτε καν περνούν στην ειδησεογραφία.

Έτσι, τα συστημικά μέσα ενημέρωσης:

  • Δεν ανέφεραν τίποτα για τις εκατοντάδες αδικαιολόγητες απολύσεις που έλαβαν χώρα τις μέρες των γιορτών με κορύφωση της 50 απολύσεις, παραμονή Πρωτοχρονιάς, ακόμα και συνδικαλιστών στο Πόρτο Καράς.
  • Δεν έβγαλαν σχεδόν τσιμουδιά για την απόφαση των ιδιωτικοποιημένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά να συνεχίσουν από 9/1/13 άλλο ένα τρίμηνο, το τέταρτο κατά σειρά, την εκ περιτροπής εργασία των 1.000 εργαζομένων, με μόνο ένα μεροκάματο τη βδομάδα.

  •  Δεν είπαν τίποτα για τους εργαζόμενους στην Ιόνια Οδό που 8 μήνες απλήρωτοι, δεν πήραν ούτε δώρο.
  •  Έβγαλαν το σκασμό απέναντι στο προχθεσινό λουκέτο της Σέλμαν με 150 εργαζόμενους στο δρόμο.
  •  Δεν γνωρίζουν τίποτα για τις εκατοντάδες μαζικές απολύσεις καθαριστριών μεγάλης ηλικίας στις εφορίες, προς χάρη ιδιωτικών εργολαβικών συνεργείων, που αμείβονται με τις «παχυλότατες» απολαβές των 300 ευρώ το μήνα (βλέπε εδώ).
Κι όλα αυτά είναι μόνο μια αρκετά περιορισμένη εικόνα των πολιτικών ωμής βίας και τρομοκρατίας που ασκούνται σε βάρος εκατομμυρίων εργαζομένων και του ελληνικού λαού, με πιο εξόφθαλμη τη βία και την τρομοκρατία της ανεργίας που καλπάζει

Αυτήν την ώρα η Αριστερά οφείλει σύσσωμη να κάνει τη δική της πολιτική και επικοινωνιακή αντεπίθεση, με στόχο να αναζωογονήσει μέσα στην κοινωνία το πνεύμα της αντίστασης στην πλύση εγκεφάλου, το πνεύμα της αντίστασης στο φόβο και, κυρίως, το πνεύμα των μεγάλων ενωτικών-ταξικών αγώνων για τη προοδευτική ανατροπή στη χώρα.

Αυτά, όμως απαιτούν από την Αριστερά να κάνει, στο σύνολό της, της δικές της επανατοποθετήσεις και επαναπροσανατολισμούς!

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013
Πηγή:iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια :