Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Αριστερή Συσπείρωση: Οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ και τις Συγκοινωνίες μπορούν να νικήσουν

Οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ και τις Συγκοινωνίες μπορούν να νικήσουν 

Με την κλιμάκωση του αγώνα, το συντονισμό και την αλληλεγγύη! 



Η Αριστερή Συσπείρωση εκφράζει την ολόπλευρη υποστήριξη και αλληλεγγύη στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς και σε κάθε εργαζόμενο που παλεύει για το ψωμί και την αξιοπρέπεια του. Η τρόικα εσωτερικού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, πρέπει να πάρει πόδι από τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία. 

Η δολοφονική κυβερνητική πολιτική δεν έχει κανένα όριο. Στοχεύει τα μεροκάματα, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, την κατάργηση του κοινωνικού κράτους, κάθε λαϊκή κατάκτηση κάθε κοινωνικό δικαίωμα. 
Με τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ σε διατεταγμένη υπηρεσία προσπαθεί να στρέψει την κοινωνία ενάντια στους απεργούς. Είναι μια μάχη που δεν πρέπει να την κερδίσουν. Ο αγώνας των απεργών είναι και αγώνας όλης της κοινωνίας, είναι αγώνας κάθε εργαζόμενου. 
Είναι αγώνας ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα 
Είναι αγώνας ενάντια στην κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων 
Είναι αγώνας για δημόσιες συγκοινωνίες 
Είναι αγώνας ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό, την καταστολή, τον φασισμό

Η κήρυξη της απεργίας των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς ως παράνομη, επιβεβαιώνει, ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει ως την μοναδική πραγματική απειλή για την πολιτική της επιβίωση. 

Έναν μαζικό και ριζοσπαστικό αγώνα που αναπτύσσεται από τα κάτω. 

Με πρόσχημα την «ταλαιπωρία του κοινού» και την κυκλοφοριακή συμφόρηση, η κυβέρνηση που τόσο νοιάζεται, όπως δείχνει καθημερινά για τον ελληνικό λαό (μνημόνια, μεσοπρόθεσμα, μισθοί - συντάξεις κλπ) επιχειρεί σε πλήρη συνεργασία με τα Μ.Μ.Ε. να καλλιεργήσει φαινόμενα κοινωνικού κανιβαλισμού και να στρέψει τα υπόλοιπα κομμάτια της κοινωνίας απέναντι στους απεργούς, αναπτύσσοντας παράλληλα και τη λασπολογία περί μειωμένης συμμετοχής στην απεργία, περί δήθεν αμειβόμενων απεργών κλπ. 

Απέναντι στον κοινωνικό κανιβαλισμό απαντάμε με την αλληλεγγύη στους απεργούς γιατί αυτός ο αγώνας είναι αγώνας ολόκληρου του λαού. 

Κάθε σωματείο, κάθε συλλογικότητα εργαζομένων, κάθε φορέας λαού και νεολαίας, κρίνεται αυτή τη στιγμή από τη στάση του και την έμπρακτη αλληλεγγύη στους απεργούς και στους αγώνες τους. Παράλληλα κρίνονται από τη στάση τους φορείς και πολιτικές συλλογικότητες, που έχουν σημείο αναφοράς τους εργαζόμενους. 

Κανένα αίτημα εργαζομένων, που αγωνίζονται ενάντια στην εξαθλίωση που τους επιβάλλουν, δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται «συντεχνιακό» Ο αγώνας για το ψωμί και την αξιοπρέπεια είναι στενά συνδεδεμένος με την πάλη ενάντια στα μνημόνια, τις επιλογές της κυρίαρχης τάξης του κεφαλαίου, του ΔΝΤ και της ΕΕ.   

Συντεχνία αποτελούν η τρικομματική συγκυβέρνηση, η κυρίαρχη τάξη του κεφαλαίου, το ΔΝΤ, η ΕΕ και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ. 

Αυτή η απεργία μπορεί να αποτελέσει το πρώτο λιθαράκι στον τοίχο της αντίστασης, που πρέπει να χτιστεί με τη συμμετοχή κάθε σωματείου και κάθε εργαζόμενου. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Όταν η κοινωνία εξοντώνεται κανείς δεν μπορεί να είναι έξω από τον αγώνα, κανείς δεν μπορεί να μένει στους προβληματισμούς και τις επιφυλάξεις. 

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ! 

ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ - ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ! 

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 

ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΕ – ΔΝΤ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ! 

Αριστερή Συσπείρωση
                                                                       www.aristerisispeirosi.gr      

Δεν υπάρχουν σχόλια :