Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Ανθρωποθυσία χωρίς τέλος

Του Νίκου Γιάκου
Η υπόθεση της εκκένωσης της «Βίλλας Αμαλία» και η επέμβαση στην ΑΣΟΕΕ δεν είναι σίγουρα απλά γεγονότα καθημερινής επικαιρότητας. Κρύβουν σημαντικές πολιτικές επιλογές του μεγάλου κεφαλαίου και των εκπροσώπων της εξουσίας, δηλαδή της τρικομματικής δουλικής κυβέρνησης. 
Οι επιλογές αυτές φυσικά δεν αφορούν αποκλειστικά και μόνο τα παιδιά που αυτοπροσδιορίζονται σαν αντιεξουσιαστές, αλλά ολόκληρο το πέραν της ψευτοαριστερής ΔΗΜΑΡ, πολιτικό σύστημα, που ακούει στο όνομα αριστερά ή ριζοσπατική αριστερά.

Όσοι δεν το έχουν δυστυχώς ακόμη αντιληφθεί, κινδυνεύουν άμεσα να βρεθούν στο διπλανό σπίτι του γείτονα που καίγεται και φυσικά να γίνουν και οι ίδιοι παρανάλωμα της φωτιάς που εξαπλώνεται ήδη με ιλιγγιώδη πια ταχύτητα. Δεν είναι καθόλου τυχαία η άμεση αντίδραση της «Χρυσής Αυγής» που ζητά γρήγορα να τελειώνουμε με την υπόθεση της Βίλλας Αμαλία, αμέσως μετά την προσπάθεια ανακατάληψής της σήμερα το πρωί.

Αυτά τα παιδιά, ανεξάρτητα αν συμφωνεί ιδεολογικά κανείς μαζί τους ή όχι, και αποδεικνύοντας με τη σημερινή αλλά και γενικότερη στάση τους, δηλαδή την χωρίς αντίσταση παράδοσή τους υποτιθέμενους φύλακες της τάξης, ότι κάθε άλλο παρά οπαδοί της άκριτης βίας είναι. Αυτά τα παιδιά λοιπόν, έχουν μέχρι σήμερα θυσιάσει ένα μεγάλο αριθμό συντρόφων τους, στον αγώνα, για ένα καλύτερο αύριο ολόκληρης της κοινωνίας μας. Αυτό είναι οφθαλμοφανές από τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των υπόδικων και έγκλειστων στις φυλακές με προκατασκευασμένες βαριές κατηγορίες, είναι σύντροφοί τους.

Η επίθεση λοιπόν με στόχο τον Ρ/Σ στην ΑΣΟΕΕ, με την εξώφθαλμη αλλά και αφελή αιτιολογία του παραεμπορίου έξω από τη σχολή, αλλά και η εκκένωση της βίλλας με το επίσης ανόητο επιχείρημα του άντρου κουκουλοφόρων, κατασκευαστηρίου μολότωφ και ορμητήριου για επιθέσεις, έχει άλλους πολύ σοβαρότερους πολιτικούς στόχους και επιδιώξεις. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι τα παιδιά αυτά αφέθησαν άμεσα ελεύθερα, διότι δεν μπόρεσαν να στοιχειοθετηθούν εναντίον τους βαριές κατηγορίες, που αρχικά κατά τη γνωστή μεθοδολογία τους είχαν αποδοθεί. Πρέπει κανείς εδώ να στιγματίσει, την απαράδεκτη, προσανατολισμένη και εκδικητική στάση της πλειοψηφίας των ΜΜΕ, που ξεδιάντροπα και χωρίς κανένα επιβαρυντικό στοιχείο, καταδίκαζαν και συνεχίζουν να καταδικάζουν, προκλητικά, προεξοφλώντας καταδικαστικές αποφάσεις για τους συλληφθέντες, ενεργώντας ασφαλώς καθ΄υπόδειξη της συγκυβέρνησης.

Πρώτον, να τελειώνουμε μία ώρα αρχύτερα με αυτά τα παλιόπαιδα, που είναι το δυναμικότερο και επικινδυνότερο κομμάτι αντίδρασης, στα αντιλαϊκά μέτρα της εξουσίας και της κυβέρνησης, αλλά και της ομαλής πορείας προς την απόλυτη καταστολή και τη δημιουργία φόβου, όσων έστω και σπασμωδικά αντιδρούν, συμπεριλαμβανομένης και της νόμιμης και πλειστάκις συστημικής αριστεράς. 

Δεύτερον, να αφεθεί ελεύθερο το πεδίο δράσης στην ανάπτυξη του προγράμματος «Ξένιος Ζεύς», αλλά και στη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής, ενάντια αρχικά στους μετανάστες, με απώτερο φυσικά στόχο, η Ν.Δ. κυρίως, να επωφεληθεί από τη δήθεν αυτή δυναμική στάση της και να αποψιλώσουν μεγάλο αριθμό δεξιών και φοβισμένων ψηφοφόρων από τη φασιστική παράταξη. Να επισημάνει κανείς ότι η Βίλλα Αμαλία υπήρξε αντιφασιστικό ανάχωμα στη δράση της Χρυσής Αυγής στη περιοχή.

Τρίτο, να επιδείξουν πυγμή ότι, «εμείς είμαστε οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού και των πολιτικών εξελίξεων και δεν θα ανεχθούμε καμία απολύτως αντίδραση»

Τέταρτον, δεν ανησυχούν ιδιαίτερα από τις χλιαρές άλλωστε αντιδράσεις της αριστεράς, στέλνοντας όμως και ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε αυτήν, στα πλαίσια της θεωρίας των ¨δύο άκρων¨ ότι καθίστε καλά διότι εύκολα θα σας τα φορτώσουμε όλα αυτά.

Για οποιονδήποτε που ανήκει στο χώρο της ιδεολογικής αριστεράς είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η συμπαράσταση και αλληλεγγύη στο πολιτικό χώρο αυτό, είναι περισσότερο από επιβεβλημένη.

Ας είμαστε όλοι το Σάββατο 12/1/2013 στα προπύλαια στη συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης ενάντια στη φασιστικού τύπου επίθεση ενάντια στη κατάληψη της Βίλλας Αμαλία και την ΑΣΟΕΕ, που άλλωστε συμπεριλαμβάνει και τη προφανέστατη βίαιη καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου, αλλά και στους αγωνιστές που σήμερα συνελήφθησαν με άγνωστες μέχρι αυτή τη στιγμή συνέπειες!
Νίκος Γιάκος 9/1/2013
Πηγή:tometopo

Δεν υπάρχουν σχόλια :