Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Όλοι στην πορεία Σάββατο 12/1. Η αντίσταση είναι καθήκον

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Κάτω τα χέρια από τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και τα δημοκρατικά δικαιώματα


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί στην πορεία διαμαρτυρίας το Σάββατο 12/1 στις 12.00 μ.

Εδώ και πολύ καιρό το αυταρχικό σχέδιο της τρικομματικής κυβέρνησης κλιμακώνεται. Με αστυνομικές επιχειρήσεις σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, με μηδενική ανοχή απέναντι σε κάθε αντιστεκόμενο, στο παραμικρό σκίρτημα αντίστασης στους εργασιακούς χώρους και στις γειτονιές. Με υιοθέτηση όχι μόνο της ακροδεξιάς ρητορείας αλλά και την κάλυψη και ανοιχτή υποστήριξη των ακροδεξιών πρακτικών. Με στέρηση βασικών δικαιωμάτων, όπως η επαφή με δικηγόρους. Με τη "δικαστική συνδρομή" που φόρτωσε στους συλληφθέντες στη Βίλλα Αμαλίας το ιδιώνυμο κακούργημα της "κουκούλας", παρότι η σύλληψη όλων, με ακάλυπτα πρόσωπα, έγινε σε ζωντανή σύνδεση.

Η κοινοβουλευτική δικτατορία έχει υιοθετήσει και τον δικό της λόγο περί "ανομίας" και τον δικό της ορισμό της "δημοκρατίας". Σύμφωνα με αυτούς, οι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι, η συμβολική κατάληψη σε γραφεία κομμάτων, η παρέμβαση σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, οι εναλλακτικές μορφές οργάνωσης της ζωής μας, ακόμη και τα βιβλία και οι ιδέες που δεν ταυτίζονται με τα Μνημόνια είναι "εχθροί της κοινωνίας" και πρέπει να παταχθούν. Τα κατά Δένδια "δημοκρατικά δικαιώματα" και "ελευθερίες" αφορούν μόνο τους οπαδούς των Μνημονίων, τους μεγαλοκαταθέτες και τα τσιράκια της Τρόικας!

Όποιος νομίζει ότι οι κινήσεις αυτές στοχεύουν σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, είναι βαθιά νυχτωμένος. Στόχος είναι τα δημοκρατικά δικαιώματα όλων μας, στόχος είναι να παταχθεί κάθε αντίσταση.

Εμείς δεν δίνουμε "διαπιστευτήρια νομιμότητας" στο σκυλολόι της Τρόικας. Η αντίσταση είναι το μόνο "νόμιμο" καθήκον και μας βρίσκει στην πρώτη γραμμή στους εργασιακούς χώρους, τις λαϊκές συνελεύσεις, στην οργάνωση των ανέργων, στα κινήματα πόλης, σε όλες τις προσπάθειες αυτοδιαχείρισης της ζωής και της επιβίωσης. 

Το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και ο εκφασισμός του δημόσιου λόγου μας αφορούν όλους και όλες. Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε αγωνιζόμενο, κάθε δημοκράτη να αντισταθούν στην διάλυση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Οι αγώνες του εργαζόμενου λαού θα γκρεμίσουν τα Μνημόνια, την Τρόικα και τα ασθμαίνοντα μαντρόσκυλά τους, κατοχυρώνοντας στην πράξη τη δημοκρατία και την ελευθερία.

Όλοι στην πορεία αύριο Σάββατο 12.00 μ., στα Προπύλαια (Αθήνα) και στην Καμάρα (Θεσσαλονίκη)
Συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές, αγώνας διαρκείας, αυτοδιαχείριση της ζωής και της πάλης μας.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 11/1/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια :