Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Καληνύχτα δημοκρατία.

Καληνύχτα δημοκρατία. 
Είναι οι νυχτερινές ειδήσεις από την γερμανική αποικία:
Από τις 1.000+ προσαγωγές φτωχών μεταναστών, μόνο 26 είναι με παραπτώματα, που να δικαιολογούν σύλληψη. Και αν σκεφτείς ψηφοφόρε, ότι οι περισσότερες εξ αυτών είναι για λαθραία, ή για προσωπική χρήση ναρκωτικών, καταλαβαίνεις ότι τα κακουργήματα τα κάνουν άλλοι. Το σχέδιο «σκουπίζω φτωχούς αλλοδαπούς, πληρώνομαι σε ψήφους», γυρίζει εναντίον τους. Περισσότεροι είναι οι απατεώνες στην πολεοδομία (65) παρά στο κέντρο.

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Λεηλάτησαν… ΑΕΙ, ΤΕΙ, νοσοκομεία!

Tου Γιώργου ΔΕΛΑΣΤΙΚ-ΕΘΝΟΣ

σκίτσο του Πάνου Ζάχαρη
Τραβούν τα μαλλιά τους οι πρυτάνεις των ελληνικών πανεπιστημίων, οι πρόεδροι των ΤΕΙ και οι διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων. Ξαφνικά, ο ένας μετά τον άλλον ανακαλύπτουν ότι οι καταθέσεις που είχαν τα ιδρύματα των οποίων προΐστανται στην Τράπεζα της Ελλάδος… έχουν κάνει φτερά σχεδόν ολοσχερώς! Το κεντρικό τραπεζικό ίδρυμα της χώρας, χωρίς να τους ρωτήσει, κατ’ εντολήν της κυβέρνησης είχε μετατρέψει εν κρυπτώ τα αποθεματικά των ΑΕΙ, των ΤΕΙ και των νοσοκομείων σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, τα οποία στη συνέχεια… «κούρεψε» με το περιβόητο PSI – δηλαδή καταλήστεψε τα λεφτά των ανώτατων και ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των δημόσιων νοσοκομείων!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Για την τραμπούκικη επίθεση ακροδεξιών ενάντια στο φοιτητικό κίνημα


Για την τραμπούκικη επίθεση ακροδεξιών ενάντια στο φοιτητικό κίνημα και τον τραυματισμό αγωνιστών της ΕΑΑΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση που πραγματοποίησε ακροδεξιά συμμορία την Πέμπτη 29 Μαρτίου στο χώρο του Ε.Κ.Π.Α. (Μαθηματικό και Φυσικό) και ενώ πραγματοποιούνταν γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων. Η απρόκλητη αυτή επίθεση των ακροδεξιών τραμπούκων, γνωστών για τις υπόγειες σχέσεις που διατηρούν με το βαθύ κράτος και τις δυνάμεις καταστολής, οπλισμένων με κλομπ και άλλα αντικείμενα, στόχο είχε το φοιτητικό κίνημα και τις συλλογικές του διαδικασίες καθώς και τους αριστερούς φοιτητές που μάχονται στην πρώτη γραμμή του, τα μέλη της ΕΑΑΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δύο εκ των οποίων τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Για το θάνατο του Γιάννη Μπανιά

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει τη μεγάλη θλίψη της για την απώλεια του συντρόφου Γιάννη Μπανιά. Με τους αγώνες του για δημοκρατία και σοσιαλισμό, με την επιμονή του στο αίτημα της κομμουνιστικής ανανέωσης, με την ενεργό δράση του στο πλευρό των κινημάτων, αποτελεί ένα κομμάτι της ιστορίας της Αριστεράς στον τόπο μας. Αποτελούν σημαντικές παρακαταθήκες η υπεράσπιση της κομμουνιστικής φυσιογνωμίας και αναφοράς, αλλά και η αντίστασή του στη συναίνεση της Αριστεράς το 1989 καθώς και στα χρόνια που ακολούθησαν. Συμπορευτήκαμε πολλές φορές μαζί του σε αγώνες και κινήματα, βρεθήκαμε στο ίδιο μετερίζι σε δύσκολες εποχές και σήμερα αισθανόμαστε φτωχότερες και φτωχότεροι.

Στην οικογένεια και τους συντρόφους του της ΑΚΟΑ και του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουμε τα πιο βαθιά, ειλικρινή και συντροφικά συλλυπητήριά μας. 

Το γραφείο τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ 
Πέμπτη, 29 Μάρτη 2012 

Γιατί η συγκρότηση μιας άλλης αριστεράς είναι πιο επιτακτική ανάγκη από ποτέ

Χρειάζεται στ’ αλήθεια και τρίτος πόλος στην αριστερά;

Του Πάνου Δαμέλου
...η βάση πάνω στην οποία θα χτιστεί αυτή η σύγχρονη αντικαπιταλιστική αριστερά, η αριστερά που θα σηκώνει το γάντι, δεν μπορεί σήμερα να είναι άλλη από την ανταρσύα...

Χρειάζεται στ’ αλήθεια και τρίτος πόλος στην αριστερά; Αντιτάσσουν μερικοί ότι αυτό που επείγει τώρα είναι η συμπαράταξη όλης της αριστεράς για να ανακοπεί η επίθεση του κεφαλαίου. Σωστά, όμως πώς θα γίνει αυτό; Και μπορεί να το κάνει η υπάρχουσα αριστερά - και με τι όρους;


Το ΚΚΕ έχει επιλέξει ένα δρόμο καταστροφικό για το κίνημα. Τις θέσεις του για τα καθεστώτα του υπαρκτού σοσιαλισμού καθώς και το όραμά του για τη σοσιαλιστική κοινωνία δεν θα τα κρίνουμε εδώ. Όμως θα κρίνουμε τη σεχταριστική του στάση:

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Όπως οι γέροντες της Κέας

Ορμητικός και θορυβώδης εισήλθεν ο κ. Σπράος εις το προσκήνιον.
Όπως άλλοτε οι χήνες του Καπιτωλίου. Αλλά ήδη ο εχθρός είναι εντός!. 

Του Ευτύχη Μπιτσάκη.


   Η σημερινή καταστροφική πολιτική δεν είναι εφεύρεση των τελευταίων κυβερνήσεων. Είχε ήδη προταθεί προ δεκαπέντε ετών από τον καθηγητή Σπράο. Αναδημοσιεύουμε από ΤΑ ΝΕΑ (23/10/97) σχετικό άρθρο του Ευτύχη Μπιτσάκη.

ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ!

  

Πέμπτη και Παρασκευή αρχικά με προοπτική την επ' αόριστον διακοπή της λειτουργίας του

ΣΤΟ ΑΕΡΑ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤτΕ

Μνημόνια, δανειακές συμβάσεις και PSI οδηγούν τη δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα στην πλήρη διάλυση, με ανυπολόγιστες συνέπειες τόσο για τους εργαζόμενους σε αυτά, τους φοιτητές αλλά και το σύνολο της ίδιας της κοινωνίας.

Τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα των καταστοφικών μέτρων που εφαρμόζονται είναι το αυθαίρετο και απαράδεκτο κούρεμα των διαθεσίμων που είχαν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα (όπως εξάλλου και άλλα νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, πχ. Νοσοκομεία) στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Καλή είναι η επανάσταση, αλλά καλύτερα να γίνεται μακριά μας...

Του Παναγιώτη Μαυροειδή
Που ήταν τελικά τα ΟΥΚ και οι παρακρατικοί στις παρελάσεις;

Περί φόβου, προβοκάτσιας, ατολμίας και πολιτικής δειλίας

Την σχετική συζήτηση την είχε ξεκινήσει από τις 11/3/12 ο Ριζοσπάστης, σε δημοσίευμα με τίτλο ‘’ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΑΣΤΙΚΑ ΜΜΕ, Φτιάχνουν κλίμα, που «μυρίζει» προβοκάτσια’’. Πηγή της εφημερίδας αποτέλεσαν διάφοροι ακροδεξιοί ιστότοποι, οι μπαρούφες των οποίων αναμεταδόθηκαν αμάσητες.

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Αυτοδυναμια και στο βάθος σύγκρουση

Αυτή η ιστορία με την αυτοδυναμία της ΝΔ σπάει νεύρα. Με όλες τις δημοσκοπήσεις που προέρχονται φυσικά όχι από εχθρικές προς το σύστημα πηγές και προθέσεις να δείχνουν τη ΝΔ λίγο πάνω από το 20%, πρώτα η τρόικα που λέει κι ο Τζιμάκος, η ΝΔ επιμένει στο στόχο της αυτοδυναμίας και μάλιστα περισσότερο από πριν. Εννοώ πριν την εμφάνιση Καμμένου όπου πια εγινε φανερό ότι είναι εντελώς αδύνατον να πλησιάσει η ΝΔ ποσοστά τύπου 36-38% που θα έδιναν το 150+.
Είναι φανερό λοιπόν ότι αυτό που παίζεται πιά δεν είναι η αυτοδυναμία αλλα 2 άλλα ζητήματα.

SOS από ΓΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ και 7ο ΙΚΑ

Κάλεσμα αγώνα για να  σωθούν τα νοσοκομεία στα Πατήσια
Συγκέντρωση  την Τετάρτη 28/3/2012 

στις 5.30 μ.μ. στο προαύλιο του ΓΝ Πατησίων
Ανακοίνωση και κάλεσμα  της Πρωτοβουλία εργαζομένων στο Γενικο Νοσοκομείο Πατησίων.

Sos απο ΓΝ Πατησίων και 7ο ΙΚΑ

''Δυστυχώς για άλλη μια φορά επιβεβαιωθήκαμε. Την προηγούμενη εβδομάδα (19/3) σε προκύρηξή μας με τίτλο «SOS από το ΓΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ», επισημαίναμε τις τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς και τις απαράδεκτες καθυστερήσεις εξόφλησης δεδουλευμένων που έχουν οδηγήσει το νοσοκομείο σε πραγματικά οριακό σημείο. 

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Eκλογές πανικού και υποκρισίας

Αριστερά, "συνεργείο" επισκευής του συστήματος την ώρα που αυτό διαλύεται. 

Του Κωστή Παπαιωάννου
Η πολιτική κατάσταση γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη. Η προκήρυξη των εκλογών επιταχύνει-εκβιάζει τις εξελίξεις: πράγμα ευχάριστο, συγχρόνως όμως δυσκολεύει τους κοινωνικούς αυτοματισμούς εξισορρόπησης καθιστώντας την κατάσταση ακόμα πιο επικίνδυνη.

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ 


  Με ένα μακροσκελές κείμενο στο Ριζοσπάστη της 24-25 Μαρτίου και με υπογραφή Π.Ι., το ΚΚΕ "απαντά" στην πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς της δυνάμεις της Αριστεράς για "Αγωνιστικό Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής"
  Και μόνο το γεγονός ότι, έστω και με αυτό τον τρόπο, το ΚΚΕ εμπλέκεται σε διάλογο με τις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς δεν μπορεί να μην καταγραφεί σαν ένα θετικό στοιχείο.

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Η δύναμη του λαού μπορεί να γκρεμίσει τα σιδερόφραχτα κάστρα της εξουσίας

Ήττα για το μαύρο κυβερνητικό μέτωπο, οι παρελάσεις τις 25ης Μαρτίου 
    Οι παρελάσεις για την 25η Μαρτίου ολοκληρώνονται, με μια ακόμα ήττα του μαύρου μετώπου κυβέρνησης- Ε.Ε.- ΔΝΤ. Η δοτή κυβέρνηση των τραπεζιτών και των τοκογλύφων έκανε όλη την Ελλάδα οχυρωμένο κάστρο για να αποκλείσει την έκφραση της οργής και της διαμαρτυρίας των εργαζομένων και της νεολαίας. Οι εκπρόσωποι της νέας τυραννίας και της Ιεράς Συμμαχίας του 21ου αιώνα, όπου δεν φοβήθηκαν να παρουσιαστούν, παρακολούθησαν τις παρελάσεις με μοναδική συντροφιά τις δυνάμεις της αστυνομίας, θυμίζοντας μισητούς αυτοκράτορες ή γερμανικά στρατεύματα στην κατεχόμενη Αθήνα.

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Μαθητική παρέλαση παρωδία σε σιδερόφραχτο κλοιό - Προσπάθεια τρομοκράτησης του Λαού

Η Χούντα δεν τελείωσε το 73 !!!
-Προσπάθεια τρομοκράτησης από το αστυνομικό κράτος των Κουίσλινγκ του Λαού που αντιστέκεται, με 29 προσαγωγές.
-Όλοι στις παρελάσεις-διαδηλώσεις αύριο  25 Μάρτη! 

Μαθητική παρέλαση παρωδία  σε ένα αστυνομοκρατούμενο, σιδερόφραχτο, υπό κατοχή κέντρο  της Αθήνας, με καταφανή την προσπάθεια του κράτους των δοσίλογων να τρομοκρατήσουν το Λαό με τους γερμανοτσολιάδες των κατασταλτικών τους δυνάμεων.

Αθήνα υπό κατοχή. Το κέντρο της πόλης σε τρομοκρατικό κλοιό από τις κατασταλτικές δυνάμεις με περισσότερους από 4.000 γερμανοτσολιάδες, με σιδεριές στους κεντρικούς δρόμους. κλούβες και κάγκελα.
   Οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα, τον Ευαγγελισμό και την Ακρόπολη είναι   κλειστοί. Η προσέγγιση στην πλατεία Συντάγματος δεν επιτρέπεται. Μόνο 150 "επίλεκτοι" με ειδική άδεια έχουν το δικαίωμα αυτό.
Μαθητική παρέλαση παρωδία, μόνο για 35 λεπτά της ώρας, στους έρημους από Λαό δρόμους.  Επίδειξη δύναμης του κράτους των δοσίλογων και γενική πρόβα για τις αυριανές παρελάσεις - διαδηλώσεις. 

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Όλοι στις παρελάσεις-διαδηλώσεις 24 και 25 Μάρτη

Ετούτη η παρέλαση θα είναι του Λαού!   Κάτω η χούντα ΕΕ και ΔΝΤ
















Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,
ζυγόν δουλείας ας έχωσι
θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία
Αν. Κάλβος

Όλοι στις παρελάσεις-διαδηλώσεις 24 και 25 Μάρτη!

«Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους»

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ                    
- ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ "ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ" ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
– ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ 
– ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΕ 

ΜΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΚΛΑΒΙΑ
ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ, ΤΗΣ ΕΕ, ΤΟΥ ΔΝΤ, ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ, ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!

ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ:
ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Παρεμβάσεις Δ.Ε.: Διακήρυξη για την 25η Μαρτίου


Του Παύλου Αντωνόπουλου, εκπροσώπου των Παρεμβάσεων στο ΔΣ της ΟΛΜΕ
  Μετά την άρνηση της πλειοψηφίας να βγάλει η Ομοσπονδία διακήρυξη
                                                     25η Μαρτίου
    Άλλη μια επέτειος για την επανάσταση του 1821. Μια επέτειος όμως που αυτή τη φορά αποκτά μοναδική σημασία. Γιατί η απόφαση που πάρθηκε τότε από το λαό μας πρέπει να γίνει πιλότος και για το σήμερα. Μια χούφτα ραγιάδες τα έβαλαν με μια αυτοκρατορία και τους ντόπιους υπηρέτες τους. Κι έγινε το ακατόρθωτο. Με τη ρήξη ήρθε και η ανατροπή. Ήρθαν τα πάνω κάτω και τα κάτω πάνω. Μια νέα σελίδα άνοιξε για το λαό μας. Ένας νέος δρόμος χαράχτηκε. Μια πολλή δύσκολη πορεία. Όπου ο λαός μας ποτέ δεν χάρηκε την ελευθερία του. Πάντα τσουρούτικα. Πάντα στα όρια της επιβίωσης. Και πάντα υπό τη σκιά των «προστατών» μας.
      Και ξανά το ’40. Πάλι Κατοχή. Και πάλι επανάσταση. Και πάλι στα βουνά.

Σχετικά με τις εκλογές

Σχετικά με τις εκλογές: 
Ας μου επιτραπεί μια κάποια παρέμβαση ή αυθαιρεσία(;). 
«Η μόνη αμαρτία είναι η μετριότητα»
                     (Μάρθα Γκράχαμ)
του Τάσου Σταυρόπουλου*

Στην πανελλαδική συνάντηση του Μετώπου το Δεκέμβριο αποφάσισε:
«Μόνο αν υπάρξει η βάση για μια πλατιά συμπαράταξη έχει θέση το ΜΑΑ στις εκλογές.
Κεντρικός στόχος της προσπάθειάς του ΜΑΑ, από τη στιγμή της συγκρότησής του, είναι η επίτευξη μιας μετωπικής συνάντησης πάνω σε ένα ριζοσπαστικό και συγκροτημένο πρόγραμμα.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις απαράδεκτες δηλώσεις Δασκαλόπουλου

   Οργή προκάλεσε σε όλο τον εργαζόμενο κόσμο η ωμή πολιτική παρέμβαση του προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλου. Σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε για να παρουσιάσει τις απόψεις του μεγάλου κεφαλαίου της χώρας, κατέστησε σαφές ότι θα πρωταγωνιστήσει στην εκστρατεία τρομοκράτησης του λαού, παραχάραξης της αλήθειας και λασπολογίας ενάντια στην Αριστερά, που θα διεξάγει το μαύρο κυβερνητικό μέτωπο μέχρι τις εκλογές.
   

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ματαιώθηκαν οι εκλογές στο Πάντειο για τα Συμβούλια Διοίκησης

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ 
Για τέταρτη φορά φοιτητές, καθηγητές και διοικητικοί υπάλληλοι του Πάντειου Πανεπιστήμιου δεν επέτρεψαν να στηθούν κάλπες από τη διορισμένη εφορευτική επιτροπή και να διεξαχθούν εκλογές για Συμβούλιο Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο.

Από το πρωί στο Πάντειο, είχαν συγκεντρωθεί μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και μπλόκαραν τη διαδικασία εφαρμογής του νόμου Διαμαντοπούλου καταλαμβάνοντας την αίθουσα όπου είχε προγραμματιστεί να διεξαχθούν οι εκλογές.

Η Παρέμβαση της ΑΡ.Α.Σ.στο Συνέδριο της ΚΟΕ

Δημοσιεύουμε χωρίς σχόλια,  επειδή την θεωρούμε ουσιαστική και  σημαντική, την παρέμβαση της ΑΡ.Α.Σ.  στο 3ο συνέδριο της ΚΟΕ.


Σύντροφοι, χαιρετίζουμε το 3ο Συνέδριο της ΚΟΕ, που διεξάγεται σε μία πολύ κρίσιμη συγκυρία. 
   Μπαίνουμε σήμερα σε μια δεύτερη, βαθύτερη φάση της καπιταλιστικής κρίσης, η μοναδική στρατηγική του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών για την υπέρβασή της είναι η εμπέδωση και η επικυριαρχία ενός ακόμη πιο σκληρού μετά- νεοφιλελεύθερου μοντέλου συσσώρευσης, με πολύ πιο αυταρχικούς όρους και με τη διάρρηξη των κοινωνικών συμβιβασμών της προηγούμενης περιόδου του νεοφιλελευθερισμού. Μια τέτοια στρατηγική, η θωράκιση της ευρωζώνης ως μηχανισμού εμπέδωσης και επέκτασης του νεοφιλελευθερισμού, αλλά και η στράτευση όλων των μερίδων του ελληνικού κεφαλαίου πίσω από την ευρωστρατηγική είναι που σήμερα υπαγορεύουν για την Ελλάδα ακόμη σκληρότερα προγράμματα λιτότητας και δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Ολοκληρώθηκε το 3ο συνέδριο της ΚΟΕ

Δελτίο Τύπου ΚΟΕ - 20/03/2012
Ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής οι εργασίες του 3ου Συνεδρίου της ΚΟΕ. Το Συνέδριο άρχισε το απόγευμα της Παρασκευής, 16 Μαρτίου, με χαιρετισμούς δεκάδων κομμάτων, οργανώσεων και αγωνιστών από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Το τριήμερο συνέδριο επιβεβαίωσε τον πλούτο που ανέδειξε η προσυνεδριακή διαδικασία. Μίλησαν περισσότεροι από 130 σύνεδροι σε μια διαδικασία, η οποία απέδειξε ότι η πρόσφατη κρίση στην ΚΟΕ ξεπερνιέται με τον πλέον πολιτικό τρόπο, εξοπλίζοντας τα μέλη της οργάνωσης με συμπεράσματα, γνώση και περισσότερο πείσμα σε μια όλο και πιο απαιτητική περίοδο. Το 3o Συνέδριο δεν ήταν μόνο το πιο μαζικό και δημοκρατικό της οργάνωσης αλλά κυρίως ήταν μια αναγεννητική για την ΚΟΕ διαδικασία που μόνο τυπική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

Αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισε η ΠΝΟ μετά από τρίωρη  θυελλώδη συνεδρίαση. 
Την αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι ναυτεργάτες, μετά την τρίωρη θυελλώδη συνεδρίαση που είχαν, με εντάσεις και  διακοπές της συνεδρίασης  εξαιτίας των διαφωνιών που υπήρχαν για τη στάση που θα τηρούσαν. 
Σην συνεδρίαση της ΠΝΟ εννέα ψήφισαν κατά της συνέχισης της απεργίας, πέντε υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων και ένας λευκό
Από τις 6 το πρωί της Τετάρτης, τα δρομολόγια των πλοίων θα ξεκινήσουν κανονικά, καθώς η 48ωρη απεργία της ΠΝΟ λήγει τότε.

Επιστροφή στη ζούγκλα των ατομικών διαπραγματεύσεων

Toυ Γιώργου Κατερίνη
Αγορά εργασίας με μισθούς από 430-500 ευρώ, καθαρά
Κατάργηση των κλαδικών και νομιμοποίηση των ατομικών συμβάσεων.
Με όρους δουλεμπορίου θα οδηγούνται οι νεοπροσλαμβανόμενοι πλέον στην αγορά εργασίας, ιδιαίτερα οι νέοι, σύμφωνα με ερμηνευτική εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας
Οι νέοι κάτω των 25 ετών θα ξεκινούν από 430 ευρώ καθαρά το μήνα ή 19 ευρώ καθαρά την ημέρα, ανεξάρτητα από την εργασία που θα κάνουν, εφόσον προσλαμβάνονται τώρα. Το ίδιο θα ισχύσει ακόμη και αν είναι ήδη εργαζόμενοι, αφού ο κάθε εργοδότης μπορεί να αναπροσαρμόσει τους μισθούς και τα μεροκάματα στην επιχείρησή του σε αυτά τα όρια, αναδρομικά, από τις 14 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για το νέο κατώτατο μισθό και το νέο κατώτατο μεροκάματο που ισχύει για όλους τους νέους κάτω των 25 ετών, που προκύπτουν από τη μείωση κατά 32% από τα όρια που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), ανεξάρτητα αν είναι σε ισχύ κλαδική ή ομοιοεπαγγελματική σύμβαση.

Για μια άμεση πολιτική πρωτοβουλία εκλογικής συμμαχίας

ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΛΕΥΤΕΡΙΑ

ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ -ΑΘΕΤΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ -ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ -ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε.

 
Των: Αντωνίου Βαγγέλη, Γαλάνη Νίκου, Παπουλή Κώστα


Καθώς οι εκλογές πλησιάζουν, γίνεται όλο και πιο έντονο και αισθητό το πολιτικό κενό, η απουσία μιας αξιόπιστης δύναμης, που να έχει μια συγκροτημένη και ρεαλιστική πρόταση για την έξοδο της χώρας από την κρίση, προς όφελος των δυνάμεων της δημοκρατίας και της εργασίας. Η απουσία μιας ριζοσπαστικής εναλλακτικής πρότασης, που θα εμπνέει αξιόπιστα, που θα δίνει νικηφόρα αυτοπεποίθηση στην αντίσταση, με στόχο να φύγουν η τρόικα και το χρέος, που θα ενισχύει την άρνηση του λαού στις όλο και πιο θανατηφόρες «δόσεις», που θα βάζει τίτλους τέλους σ’ αυτό το πολιτικό σύστημα, που σε τελική ανάλυση, θα απαντάει με επιχειρήματα καθαρά και πειστικά, με αποδείξεις και αλήθειες, για την επόμενη μέρα. Τι θα γίνει όταν συγκρουστούμε με το ευρωπαϊκό κέντρο;

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Δραχμή-ευρώ: To τοτέμ κινδυνεύει να σαπίσει...

Του Δημήτρη Μητρόπουλου

Η παρέμβαση του Μπάμπη Χριστακόπουλου στο site του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής (αναδημοσιεύτηκε και από την αριστερη αντεπιθεση ) με τίτλο «Aν το ευρώ δεν είναι ταμπού , γιατί η δραχμή δεν είναι τοτέμ;» έχει κατά την γνώμη μου το εξής βασικό πρόβλημα. Είναι μια «φανταστική» συζήτηση, αφηρημένη από το πεδίο της πραγματικότητας και  των  ζητημάτων που έτσι κι αλλιώς τίθενται.

Το άρθρο φτάνει στο κρίσιμο ζήτημα ως εξής:

''To αεροδρόμιο ανήκει στο λαό''

απο:  ΄΄Πρωτοβουλία Κατοίκων στα Νότια'' για το θέμα του αεροδρομίου Ελληνικού*

ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Η κρίση και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας 

Η πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ, η πολιτική των μνημονίων και της τρόικας απειλεί να οδηγήσει τους εργαζόμενους στην πλήρη εξαθλίωση. 
Το κεφάλαιο, τόσο στην Ελλάδα, όσο και παγκόσμια, έχει επιλέξει ως απάντηση στη βαθιά κρίση του καπιταλισμού να «ξεκαθαρίσει» με τις κατακτήσεις ενός αιώνα των λαών, ενώ σε επίπεδο ΕΕ οι ψευδαισθήσεις για τον πραγματικό ρόλο της γκρεμίζονται, καθώς η υπεράσπιση της ΟΝΕ, του ευρώ και της ρευστότητας των τραπεζών οδηγεί ευρύτατα λαϊκά στρώματα στην οικονομική καταστροφή και την εξαθλίωση, με τις απολύσεις και τη μείωση των μισθών, τη φορομπηξία, την ακύρωση κάθε είδους εργασιακού και ασφαλιστικού δικαιώματος, τον εντεινόμενο αυταρχισμό και την εκρηκτική αύξηση της ανεργίας που ξεπερνά κατά πολύ το 20%.

ΠΑΣΟΚ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΠΕΡΕΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ!


- ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ!
- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΝΟΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ "ΦΟΥΣΚΩΜΑ" ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΩΝ!
- ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΕΝΕΣΕΙΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ, ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΣ ΠΛΑΣΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Προς Ευ. Βενιζέλο: «Όταν χάσεις την ψυχή σου, δεν την ξαναβρίσκεις με τίποτα!»
Σε εκλογές οπερέτα για ένα μόνο υποψήφιοεξελίχθηκε η σημερινή διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ, η οποία ευτέλισε κάθε έννοια δημοκρατίας και συμμετοχής.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΔΙΚΑΙΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ!

ΒΡΩΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ! 

Συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους οιναυτεργάτες και αυτήν την εβδομάδα. Προχωρούν σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, όπως αποφάσισε στη συνεδρίαση της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.
Η ΠΝΟ ζητά να παραμείνει αυτοτελής ο Οίκος Ναύτου, μετά την ένταξή του στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) από τις αρχές Απριλίου, να μη προχωρήσει η επιχειρούμενη κατάργηση του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ) και η υπαγωγή του στον ΟΑΕΔ, να μην περικοπούν οι συντάξεις του ΝΑΤνα υπογραφεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 2012.
Συγκεντρωμένοι στο λιμάνι του Πειραιά είναι από νωρίς το πρωί σήμερα Δευτέρα οι ναυτεργάτες, οι οποίοι ξεκίνησαν τη 48ωρη απεργία που είχαν προαναγγείλει, ζητώντας μεταξύ άλλων την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων και τη διατήρηση του καμποτάζ. Υπό κατάληψη ο Οίκος Ναύτου, τοΓραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας και το ΝΑΤ.

Ένα ακόμη δώρο στον τραπεζικό τομέα

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Του
Κώστα Μελά*
Τελικά αυτό το περιβόητο δάνειο που εξασφαλίσθηκε, στην πραγματικότητα δεν δόθηκε για τις ανάγκες της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά των τραπεζών. Από τα 171,5 δισ. που εξασφαλίστηκαν, τα 118,7 δίνονται ευθέως στο τραπεζικό σύστημα. Η πολιτική ηγεσία της ΕΕ, υπό το φόβο ενός συστημικού κινδύνου, αυτό και μόνο φροντίζει. Στην Ελλάδα, αυτή τη «φροντίδα» θα την δούμε και από τον έκδηλα φιλοτραπεζικό τρόπο που θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, το οποίο, στη δίνη της ύφεσης, βρίσκεται, πλέον, με «αρνητικά κεφάλαια»! Ο συνεργάτης μας Κώστας Μελάς τα αναλύει όλα αυτά με όσο γίνεται λιγότερο τεχνικούς όρους.

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Με 500 ευρώ δεν ζεις Εξεγείρεσαι!


"Φοβούνται τον ξεσηκωμό του λαού
στις 25 Μάρτη"


Nόμος είναι το δίκιο του εργοδότη και το δίκαιο του δανειστή - τοκογλύφου! Αυτή είναι η εφιαλτική πολιτική της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, που οδηγεί την εργαζόμενη πλειονότητα σε πρωτοφανή καταβύθιση των μισθών και των συντάξεων.

Μισθούς Βουλγαρίας των 180 ευρώ ονειρεύεται στην Ελλάδα ο γκαουλάιτερ Ράιχενμπαχ. Άμεσα ο βασικός μισθός κατρακυλά στα επίπεδα των 500 ευρώ, 400 ευρώ για τους νέους. Αυτό διατάζει η προκλητική εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας (Εργοδοσίας), ορίζοντας ότι τα κατώτερα όρια μισθών και ημερομισθίων μειώνονται αναδρομικά από 14 Φεβρουαρίου κατά 22% (και 32% για τους νέους).

Παρελάσεις: Αν το '21 υπήρχε Mega

αν υπήρχε … MEGA τον καιρό του ΄21
βραδινό δελτίο μετά την εισβολή του Ιμπραήμ στον Μωριά
Αναδημοσίευση από Βαθύ Κόκκινο
Από Α.Ρ.Σ.Ι.                                             
«Ξετσουτσούρουσαν» τα ΝΤΟΠΕΡΜΑΝ των βραδινών δελτίων, ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ και ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ όποιον … «τολμήσει» να διαμαρτυρηθεί ενάντια στους «επίσημους» εκπροσώπους του αισχρού οικονομικοπολιτικού κατεστημένου κατά τη διάρκεια των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου.
Πρωτοπόρο στην ΑΙΣΧΡΟΤΗΤΑ φυσικά για άλλη μια φορά το MEGA … Εκτός από τις γνωστές ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ προέλευσης Βενιζέλου, Σαμαρά και Παπαδήμ(ι)ου -για την ανάγκη να «εορτάσουμε» όλοι «ενωμένοι και αγαπημένοι», αγωνιστές και υποταγμένοι, θύματα και θύτες, αξιοπρεπείς και ξενόδουλοι, έντιμοι και λαμόγια, λαός και Κολωνάκι, κλπ- έφτασαν χθες στο σημείο να απαιτήσουν … ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ για τους πολίτες της Ρόδου (!!!) που είχαν αναγκάσει πριν λίγες μέρες τους «επίσημους» πολιτικάντηδες να φύγουν από την εξέδρα της παρέλασης τρέχοντας …
Το μαύρο, ελεεινό και τρισάθλιο μέτωπο κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ – ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, μαζί με τους ΠΑΠΑΓΑΛΟΥΣ και τα ΝΤΟΠΕΡΜΑΝ των καθεστωτικών ΜΜΕ έχουν ξεπεράσει κάθε όριο γκαιμπελισμού. Απίστευτα ψέματα, τρομοκρατία, συκοφάντηση και αποσιώπηση κάθε λαϊκής κινητοποίησης, χυδαία επίθεση ενάντια σε κάθε αντίθετη φωνή …
Μέρες που είναι, ας φανταστούμε τι θα γινόταν αν υπήρχε … MEGA τον καιρό του ΄21 (ας πόυμε πχ βραδινό δελτίο μετά την εισβολή του Ιμπραήμ στον Μωριά) :

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

ΚΑΜΙΝΗΣ-ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΙΣ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ


ΟΛΟΙ, ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΡΤΗ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 2ΜΜ, ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ  4ΜΜ
Οι  άθλιες μεθοδεύσεις του Δημάρχου Αθήνας Γ. Καμίνη να συνεργαστεί με την Αστυνομία του Χρυσοχοίδη  για την απαγόρευση του συλλαλητηρίου στις 17 Μάρτη κατά των νεοναζιστικών πογκρόμ στον Άγιο Παντελεήμονα είναι μια πρόκληση στα δημοκρατικά αισθήματα όλων μας. Ηδη η ΓΣΕΕ, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, κινήσεις δημοκρατικών δικαιωμάτων καταγγέλλουν τις μεθοδεύσεις απαγόρευσης που κλιμακώθηκαν με την επερώτηση-φασιστική πρόκληση  Πλεύρη στη Βουλή.
Αυτό το συλλαλητήριο είναι συνέχεια των αγώνων που δίνει η εργατική τάξη και η νεολαία για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας απέναντι στη λαιμητόμο των Μνημονίων της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ σε βάρος των μισθών, των συντάξεων, των συλλογικών συβάσεων, της παιδείας και της Υγείας.

Συγκέντρωση διαμαρτυριας κατα του φωτοβολταϊκού παρκου στην Πεντέλη


Κυριακή  18/43 στις 9:30 πμ στην Πλατεια Ηρωων Πολυτεχνειου Νεα Πεντέλη

Η ανοιχτη συνέλευση κατοίκων Πεντέλης σας προσκαλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυριας κατα του φωτοβολταϊκού παρκου έξω από τη Μονή Πεντελης.Λέμε ΟΧΙ στα σχέδια τους.ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΜΑΣ.
Το Πεντελικό ανήκει στους πολίτες και όχι στην Εκκλησία. Ο κόσμος θέλει το βουνό πράσινο, όχι με φωτοβολταϊκά. Αυτό ήταν το μήνυμα της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων. Οργανωτής η συντονιστική επιτροπή κατοίκων των όμορων με την Πεντέλη δήμων, στόχος η αποτροπή των σχεδίων της Εκκλησίας να προχωρήσει σε παράνομη δημιουργία φωτοβολταϊκού “πάρκου” σε μια έκταση που έχει κριθεί αναδασωτέα από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Η κρίση της ΚΟΕ και η Αριστερά

Υπάρχει τόλμη και θέληση; 
του Δημήτρη Μητρόπουλου, πρώην μέλους του καθοδηγητικού οργάνου της ΚΟΕ.



Πριν λίγες μέρες αναρτήσαμε στο διαδίκτυο (Νέα εποχή, νέα ματιά, νέα καθήκοντα). Από το αδιέξοδο στη χρεοκοπία. Μετά τι;) ένα κείμενο πρώην στελεχών της ΚΟΕ, το οποίο περιγράφει κάποιες γενικές κατευθύνσεις μιας νέας προσπάθειας που θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει. Η κρίση που εκφράστηκε στο εσωτερικό της συγκεκριμένης οργάνωσης δεν αφορά μόνο αυτήν. Αφορά την κρίση όλης της Aριστεράς και ειδικά των δυνάμεων εκείνων που αναφέρονται στην επανάσταση και σε μια άλλη κοινωνική οργάνωση. Όλοι οι πολιτικοί χώροι της Αριστεράς θα δοκιμαστούν και το τι συνέβηκε στην ΚΟΕ ήταν προπομπός. Δεν ήταν μονόδρομος, οι διασπάσεις δεν είναι θετική επίλυση μιας διαφωνίας, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν και θέματα πολιτικής λειτουργίας, εσωκομματικής δημοκρατίας κ.ο.κ.

Aν το ευρώ δεν είναι ταμπού, γιατί η δραχμή να γίνει τοτέμ;

...να ξαναπιάσουμε το νήμα των πλατειών 
του ΜΠΑΜΠΗ ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Αναδημοσίευση απο την εφημερίδα ΑΝΑΤΡΟΠΗ φ.6

Τα τελευταία δύο χρόνια, έχει αρχίσει να τίθεται επιτακτικά η ανάγκη απάντησης αναφορικά με την παραμονή μας ή όχι στην ζώνη του €, στη νομισματική ένωση ή ακόμα και στην ίδια την Eυρωπαϊκή Eνωση. 

Αυτήν τη φορά όμως τίθεται σε μία άλλη βάση, με διαφορετική βαρύτητα, με σοβαρότερες, θα έλεγε κανείς, επιπτώσεις. Τούτη τη φορά δεν είναι ένα απλό ιδεολογικό ζήτημα για την συμμετοχή ή όχι σε έναν αμιγώς ιμπεριαλιστικό μηχανισμό, ούτε η επιλογή σε ποια σφαίρα επιρροής θα ανήκει κανείς.

25 Μαρτίου - Να παρελάσει ο λαός!

Συντονισμός δράσης εκπαιδευτικών Πειραιά
Γιατί δεν γίνεται εορτασμός «εθνικής απελευθέρωσης» μαζί με όσους παραδίνουν εργασιακά, κοινωνικά, δημοκρατικά αλλά και κυριαρχικά δικαιώματα αυτής της χώρας στους τραπεζίτες, στις Βρυξέλλες και στην Φρανκφούρτη! Είναι υποκρισία, είναι χυδαιότητα απέναντι σε όσους έδωσαν την ζωή τους για μια αξιοπρεπή ζωή σε μια ελεύθερη Ελλάδα!

Γιατί «αμαύρωση» της 25ης Μαρτίου είναι να επιτρέπουμε να μας εκπροσωπούν υπουργοί και βουλευτές που με συνειδητά ψέμματα, εκβιασμούς και χωρίς καμία νομιμοποίηση εδώ και δύο χρόνια, κατακρεούργησαν τα δικαιώματα και το μέλλον το δικό μας αλλά κυρίως της νεολαίας! Οι υπουργοί και οι βουλευτές που θα κάθονται στις εξέδρες των επισήμων, είναι παράνομοι, είναι ανεπιθύμητοι, είναι εχθροί και όχι εκπρόσωποι του λαού!

Nα σωθούν τα νοσοκομεία στα Πατήσια

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ
Συγκέντρωση την Τρίτη 20 Μαρτίου στις 6.30 το απόγευμα στο 7ο ΙΚΑ (Καυταντζόγλου 11)

Σωματείο Εργαζομένων 7ου ΙΚΑ
Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Συνεργαζόμενοι ΓΝ Πατησίων
Πρωτοβουλία Γένοβα-Νυστέρι και Συνεργαζόμενοι Αγία Όλγα

Τον Ιουλίο του 2011 ο Λοβέρδος μείωσε κατά 25% τις οργανικές κλίνες των 131 νοσοκομείων του ΕΣΥ και προχώρησε σε διοικητικές συγχωνεύσεις τους ώστε να προκύψουν 80 ενιαίες διοικήσεις. Τώρα με τους εφαρμοστικούς νόμους του νέου Μνημονίου, στις 1 Μαρτίου 2012 (ν.4052-ΦΕΚ 41) καταργεί την μέχρι τώρα αυτοτέλεια και τους ξεχωριστούς οργανισμούς των 131 νοσοκομείων και αποφασίζει ότι μέχρι τέλους του 2012 τα διασυνδεόμενα νοσοκομεία θα αποτελούν πλέον ενιαία ΝΠΔΔ με ενιαίους οργανισμούς. Έτσι δημιουργεί 80 νοσοκομεία στη θέση των υπαρχόντων 131, κάτι που σημαίνει κλείσιμο 50 νοσοκομείων και απολύσεις του προσωπικού τους.

ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ ξανά μαζί ύστερα από 36 χρόνια

Αναδημοσιεύουμε, χωρίς κρίσεις και σχόλια, το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Παναγιώτας Μπίτσικα από tovima.gr για τη συνεργασία που αποφάσισαν να ξεκινήσουν το  ΚΚΕ (μ-λ) και το Μ-Λ ΚΚΕ

Για τη «μικρή» Αριστερά, η είδηση για την πολιτική συνεργασία του ΚΚΕ (μ-λ) και του Μ-Λ ΚΚΕ ακούστηκε σαν …βόμβα. Τριανταέξι χρόνια μετά τη διάσπαση που τους έκανε κομματικούς «αντίπαλους», τα δυο πολιτικά σχήματα του μ-λ χώρου συναντήθηκαν και αποφάσισαν να συγκροτήσουν από κοινού Πρωτοβουλία για μια Αριστερή Αντιμπεριαλιστική Συνεργασία.

Νίκη των απεργών της Coca Cola-3E

Μεγάλη νίκη των απεργών μετά από 43 ημέρες απεργιακές κινητοποιήσεις.
 Η εταιρεία έκανε δεκτά  τα αιτήματα των εργαζομένων.
 ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΔΙΔΑΓΜΑ  ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) η απεργία έληξε σήμερα μετά από συμφωνία της διοίκησης του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων στην Κόκα Κόλα 3 Ε με την εταιρία. Η συνάντηση έγινε σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης και η συμφωνία επικυρώθηκε παμψηφεί το μεσημέρι από τη γενική συνέλευση του Σωματείου στο χώρο του εργοστασίου.

Το Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΕΠ αναφέρει:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 15/3/2012
Ένας μεγάλος εργατικός αγώνας με μπροστάρη την ΠΟΕΕΠ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ μετά από 43 μέρες σκληρών απεργιακών κινητοποιήσεων.
Σήμερα Πέμπτη 15 Μάρτη 2012 μεταξύ της ΠΟΕΕΠ και των στελεχών της 3 Ε ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΑΝ:

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Παρελάσεις - Παλλαϊκές διαδηλώσεις

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 
24-25 Μάρτη: να γίνουν οι παρελάσεις Παλλαϊκές διαδηλώσεις

- ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ "ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ" ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. 

–ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ – ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΕ – -ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ- ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΑΝΤΟΥ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν την πάλη τους εδώ και τώρα χωρίς καμιά αναμονή. Μέσα στο επόμενο δίμηνο και πριν τις εκλογές θα κριθούν πολύ σοβαρά ζητήματα για την εργατική τάξη και τον λαό.
Οι δυνάμεις του κεφαλαίου και η Τρόικα, θέλουν να τσακίσουν τους μισθούς και τις συλλογικές συμβάσεις, να κάνουν σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις, να διαλύσουν το ασφαλιστικό σύστημα.

επιστολή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρός τα κόμματα και τις οργανώσεις της Αριστεράς

Η Επιστολή της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που στάλθηκε πρός την Κ.Ε. του ΚΚΕ, την Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και τα όργανα των οργανώσεων και κομμάτων της άλλης αριστεράς, σχετικά με την πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το μέτωπο ρήξης και ανατροπής. 

Ματαιώθηκαν οι εκλογές σε Θεσσαλονίκη-Πάτρα για τα συμβούλια Διοίκησης ΑΕΙ

Με μαζικές κινητοποιήσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας
Στα χαρτιά μένει ο νόμος Διαμαντοπούλου.
Παρακολουθείστε σχετικά VIDEO. 
Με μαζικές κινητοποιήσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας (μελών ΔΕΠ-φοιτητών) ματαιώθηκαν χθες οι εκλογές 
που είχαν προγραμματιστεί από τις διορισμένες εφορευτικές επιτροπές  στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (για Τρίτη φορά) και στο Πανεπιστήμιο Πατρών  για την ανάδειξη Συμβουλίων Διοίκηση στα ιδρύματα, σύμφωνα με το νέο νόμο Διαμαντοπούλου. 

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το καταστροφικό PSI


Καθώς το λεγόμενο κούρεμα και το PSI ολοκληρώνονται είναι φανερό πως η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ υπό τον τραπεζίτη Παπαδήμου κλείνει τον κύκλο της με μια ολέθρια συμφωνία που καταδικάζει για γενιές την κοινωνική πλειοψηφία να ζει σε άθλιες συνθήκες, αναντίστοιχες με τον πλούτο που παράγει και τις δυνατότητες που έχει η... εποχή μας.

Συμβούλια διοίκησης ΑΕΙ-ΤΕΙ – Προς ματαίωση και στην Πάτρα.


Η ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ...
Μπλοκάρισμα των διαδικασιών εκλογής συμβουλίων διοίκησης και στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, που έχουν αποφασιστεί για τις 14/3/2012, έχουν πάρει οι φορείς της πανεπιστημιακής κοινότητας του Πανεπιστημίου.
- Ομόφωνη απόφαση έχει πάρει η Γενική συνέλευση του Συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πατρών και έχει προκηρύξει επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις κατά τις όποιες ημερομηνίες διεξαγωγής "εκλογών” για το συμβούλιο Διοίκησης με παράλληλες απεργιακές συγκεντρώσεις στο χώρο διεξαγωγής των εκλογών.
- Στο ίδιο μήκος κύματος οι φοιτητικοί σύλλογοι με αποφάσεις των γενικών τους  συνελεύσεων προχωρούν σε καταλήψεις των χώρων διεξαγωγής των εκλογών μπλοκάροντας κάθε προσπάθεια εφαρμογής του νόμου Διαμαντοπούλου.
Περισσότερα:


ΓΙΑΤΙ ΚΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΑΤΣΕΡ (ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΟΣΚΑΡ)

PSI: Μεγάλο θύμα τα ασφαλιστικά ταμεία

Του Γιώργου Κατερίνη
«Κούρεμα» με μεθόδους καμόρας.
Η υπόθεση της ανταλλαγής ομολόγων και το «κούρεμα» του χρέους, έχουν ένα μεγάλο θύμα: τα ασφαλιστικά ταμεία. Τα καταληστευμένα ασφαλιστικά ταμεία χρησιμοποιούνται άλλη μια φορά ως πηγή άντλησης κεφαλαίων, τα οποία θα γεμίσουν τα άδεια ταμεία τραπεζών. Η νέα ληστεία ενδέχεται να φθάσει τα 11-12 δισ. ευρώ, χρήματα που θα λείψουν από τους συνταξιούχους, τις παροχές των εργαζομένων, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Και να σκεφτεί κανείς ότι όλο το ελληνικό χρέος που θα «παραγραφεί» είναι 107 δισ. ευρώ.

PSI: Ο θρίαμβος των πιστωτών

Του Γιάννη Κιμπουρόπουλου
Όλοι δηλώνουν χαρούμενοι και ανακουφισμένοι για το κούρεμα του χρέους που στηρίζεται στο «ξύρισμα» της κοινωνίας - Συμφέρον deal για τις τράπεζες που κρατικοποιείται το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών τους. 
Οι τηλεοπτικές οθόνες πλημμύρισαν από τα χαμόγελα των πιστωτών, τραπεζιτών και ευρωκρατών. Οι δηλώσεις των εκπροσώπων της τρόικας απέπνεαν αισιοδοξία. «Μύρισε η άνοιξη», είπε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. «Είμαι χαρούμενος», δήλωσε ο Σαρκοζί. Ακόμη κι ο Σόιμπλε μέλι έσταζε. Όλοι μίλησαν για μια καινούργια αρχή, κάτι σαν έναρξη μιας εθνικής (ή ευρωπαϊκής) παλιγγενεσίας. Για ιστορική μέρα μίλησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σαν να επρόκειτο για τη ναυμαχία του Ναβαρίνου ή την απελευθέρωση της Αθήνας το 1944.

Φόβος και ταραχή πίσω απ’ τα χαμόγελα…

Του Ρούντι Ρινάλντι 
Η οργή του λαού ρευστοποιεί το σύστημα και τρομάζει τα επιτελεία. 
Συνηθίσαμε, τα δύο τελευταία χρόνια, να προσαρμοζόμαστε στις καταστροφολογίες από τη μια και τους πανηγυρισμούς από την άλλη. Κατά συνέπεια, συνηθίσαμε να υποφέρουμε όσα η τρόικα & Σία μάς «προσφέρουν» με γενναιοδωρία. Έτσι, οι πανηγυρισμοί και οι θριαμβολογίες για το κλείσιμο του PSI δεν μας παραξενεύουν και γνωρίζουμε καλά ότι θα τις διαδεχθεί -αργά ή γρήγορα- μια νέα θύελλα καταστροφής και χρεοκοπίας για να δεχτούμε τα επόμενα μέτρα. Αυτό το σκηνικό είναι το κλασικό πολιτικό πλαίσιο σε μια

ΕΞΩ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ -ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΜΑΡΤΗ


Έξω οι νεοναζί της "Χρυσής Αυγής" - Συλλαλητήριο στις 17 Μάρτη


ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Όλοι στο Συλλαλητήριο στις 17 Μάρτη- Έξω οι νεοναζί της "Χρυσής Αυγής"
ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 2.00 μ.μ, ΣΥΝΑΥΛΙΑ 4.00 μ.μ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ
Έλληνες και μετανάστες εργάτες ενωμένοι στον αγώνα ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, τον ρατσισμό, την υποβάθμιση της ζωής μας. Να ανατρέψουμε την αντεργατική πολιτική Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Ποτέ ξανά φασισμός!
 Όλες και όλοι εμείς:που παλεύουμε για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και να διώξουμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, που βγαίνουμε κατά χιλιάδες στους δρόμους και τις πλατείες, με τις απεργίες, τις