Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Δεύτερη νύχτα πογκρόμ στον Άγιο Παντελεήμονα

Για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ και επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες και τους φόβους που είχαν εκφράσει μετανάστες για νέες ρατσιστικές επιθέσεις, νέο πογκρόμ στήθηκε το Σάββατο στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκαν ζημιές σε προσόψεις σπιτιών και καταστημάτων, ενώ μετανάστες κυνηγήθηκαν στους γύρω δρόμους. Μια διμοιρία των ΜΑΤ παρενέβη, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιήσει κάποια σύλληψη. Συγκεντρωμένοι στην Αγίου Μελετίου και Μηχαήλ Βόδα, πολλοί από αυτούς μέλη της Χρυσής Αυγής, φώναζαν εθνικιστικά συνθήματα. Κάποιοι κάτοικοι κάνουν λόγο για επίδειξη δύναμης των Χρυσαυγιτών. Δημοσιογράφος του Σκάι δέχτηκε επίθεση από μερίδα των συγκεντρωμένων, οι οποίοι του αφαίρεσαν και τη δημοσιογραφική ταυτότητα.
Αντιφασιστική συγκέντρωση ως απάντηση στα πογκρόμ πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ στην πλατεία Αγίου Νικολάου στην Αχαρνών.

Νωρίτερα στο tvxs.gr είχε μιλήσει η Ραμπάπ Χασάν από την Αιγυπτιακή κοινότητα και τη Μουσουλμανική Ένωση, η οποία είχε προειδοποιήσει για νέες επιθέσεις, τονίζοντας πως οι Αιγύπτιοι μετανάστες, που αποτέλεσαν την Παρασκευή στόχο των Χρυσαυγιτών, είναι τρομοκρατημένοι και πως κινδυνεύουν οι ίδιοι και τα καταστήματά τους.

Εν τω μεταξύ, το Σάββατο το απόγευμα δεκαπέντε περίπου Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν και σε μέλη της Αντιφασιστικής Επιτροπής Μεταξουργείου, που μοίραζαν ενημερωτικό υλικό. Από την επίθεση τραυματίστηκαν ορισμένα άτομα της αντιφασιστικής επιτροπής, ενώ ένας σύμφωνα με τις πληροφορίες, διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό.

Πηγή:tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια :