Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Σχετικά με το σημερινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Του Άκη Κατσούλα*
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζουμε ορισμένα πράγματα σχετικά με το σημερινό συλλαλητήριο που διοργανώνει το συντονιστικό των πρωτοβάθμιων σωματείων.

1. Η απεργία της 26ης Σεπτέμβρη έφερε άνεμο αισιοδοξίας για τη δυνατότητα του λαού να ανατρέψει τον μνημονιακό εφιάλτη και την επίθεση κυβέρνησης- Ευρωπαϊκής Ένωσης-ΔΝΤ-κεφαλαίου. Ήταν η αρχή για έναν μεγάλο, μαζικό, μακρύ και ανυποχώρητο αγώνα .

2. Φάνηκε ξεκάθαρα ότι οι υποταγμένες πλειοψηφίες στην ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ δεν ήθελαν, καμία κλιμάκωση , κανένα σχεδιασμό, παρά μόνο εκτονωτικές, και αναποτελεσματικές δράσεις, κόντρα στις διαθέσεις του εργαζόμενου λαού.

3. Την Δευτέρα 1-10-2012, κόντρα σε αυτές τις λογικές, συνεδρίασε το συντονιστικό των πρωτοβάθμιων σωματείων, με την συμμετοχή εκατοντάδων συνδικαλιστών, σχεδόν από όλους τους χώρους εργασίας και αναπτύχθηκε πλούσιος και εποικοδομητικός προβληματισμός για το πως θα δουλέψουμε για να δημιουργήσουμε έναν μεγάλο, πλατύ, μαζικό παλλαϊκό εργατικό ανατρεπτικό ξεσηκωμό που θα βάλλει τέλος στα μέτρα της εξόντωσης και της καταστροφής.

4. Σαν πρώτο βήμα αυτής της κλιμάκώσης, αποφασίστηκέ το συλλαλητήριο για σήμερα Σάββατο 6-10-12 στις 6μ.μ. στο Σύνταγμα. Μάλιστα την ίδια μέρα πραγματοποιούνται αντίστοιχα συλλαλητήρια, σε Ισπανία, Πορτογαλία.

5. Το βράδυ της Δευτέρας 1-10-2012, διάφορα site, γράφανε για συλλαλητήριο, της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για την Δευτέρα 8-10-2012 στο σύνταγμα !!! χωρίς κανένα πλαίσιο.

6. Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ του Φωτόπουλου , καλούσε σε συντονισμό ομοσπονδιών κάτω από την, ομπρέλα ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτή 3-10-2012 στο κτήριο της ΓΣΕΕ δήθεν ότι αγνοεί τον συντονισμό των πρωτοβάθμιων.

7. Ενώ θα περίμενε κανείς πολιτικές οργανώσεις και συνδικαλιστές της «Αριστεράς» να σηκώσουν, «τον ουρανό και τα άστρα» για να πετύχει το συλλαλητήριο , πολλοί από αυτούς το αγνόησαν επιδεικτικά, και μάλιστα προπαγάνδιζαν το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ !!!

8. Μια μάτια στα site «αριστερών οργανώσεων» κ.λ.π δείχνει ξεκάθαρα αυτό που αναφέρω παραπάνω.

9. Κάποιοι (πολλοί σύντροφοι και αγωνιστές στην βάση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς) πάλεψαν, οργάνωσαν και ενημέρωσαν για την σημασία της επιτυχίας του σημερινού συλλαλητηρίου

10. Τα συμπεράσματα δικά σας…Ο καθένας κρίνεται και στα λόγια και στις πράξεις

Η απόφαση και το πλαίσιο αναρτήθηκε από την "αριστερη αντεπιθεση" εδώ.

*Ο Άκης Κατσούλας είναι Οργ. Γραμ. ΕΛΜΕ Ανω Λιοσίων, Γεν. Γραμ. Συλλόγου Κοινωνιολόγων.



Δεν υπάρχουν σχόλια :