Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Νέα πρόκληση στη Χαλυβουργία

Ένταση, βία και χημικά.


Νέα πρόκληση από το κράτος του Μάνεση και τις δυνάμεις καταστολής σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην είσοδο του εργοστασίου της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο.
Οι απεργοί που βρίσκονταν στην πύλη του εργοστασίου δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που τους απώθησαν βίαια.
● Συμπλοκές, χημικά και τραυματισμοί απεργών από τις αστυνομικές δυνάμεις.
● Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας απεργός έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.
● Στην πύλη του εργοστασίου έχουν παραταχθεί κλούβες και τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ.


Πενιχρό το αποτέλεσμα της όλης προσπάθειας των κατασταλτικών και απεργοσπαστικών μηχανισμών. Μόλις 8 απεργοσπάστες έχουν προσέλθει στο εργοστάσιο.

Οι απεργοί σε τηλεφωνική επικοινωνία τους με τον Υπουργό Εργασίας, απαίτησαν την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από την Χαλυβουργία.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη προσπάθεια του Υπουργείου Εργασίας για τριμερή συνάντηση (Υπουργείου- εργοδοσίας- εργαζομένων) για αναζήτηση συμβιβαστικής λύσης και αποκλιμάκωση της έντασης.

Υπενθυμίζουμε ότι το Σάββατο στις 21/7, σε υποδειγματική τους Γενική Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, πάρθηκε απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων των απεργών με συντριπτική πλειοψηφία (64 ΝΑΙ και μόνο 5 ΚΑΤΑ)

Σήμερα με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις συλλαλητήρια συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα των Χαλυβουργών.
(Αθήνα 7.30 μμ στην Ομόνοια- Θεσσαλονίκη 7.30 μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου, Πάτρα 8 μμ στην Πλατεία Προσφυγικών-Βόλος 8 μμ στην Πλατεία Πανεπιστημίου κλπ).

Σχετικές ανακοινώσεις καλέσματα για συμμετοχή στις προγραμματισμένες  συγκεντρώσεις έχουν εκδώσει ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α. οργανώσεις και συνδικάτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :